Results 1 to 1 of 1

Hybrid View

  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    G703GX Power Supply Question and issue

    Hello
    My G703GX is behaving strangely regarding it's power supply units.
    Behavior:
    I'm going to refer to the two power supply units as 'A' and 'B' for clarity. I've done everything I can to ensure they are both plugged in fully from outlet to laptop.
    In all cases, I have the Armory Crate setting on 'Turbo', without additional manual changes.

    1) When I have have both power units (A and B) plugged in, the laptop (based on Armory Crate) behaves as if I am in standard "Balanced" mode, with minimal fan activity, and only shows 600-700mV for CPU and GPU. The laptop performance indicates this is accurate, as performance is good but not great with complex graphics and games. It doesn't appear to matter which power port PSU A or B are plugged into (switching the PSUs results in the same performance)

    2) When I have only Power Supply unit A plugged in, the laptop acts as if it has full power, with the Armory Crate showing 1300mV+ voltage depending on what the laptop is doing. Performance for graphics and games is what I expect from turbo settings, and the Fans blow at full speed when I'm running complex games. It doesn't appear to matter which power port the PSU A is plugged into, same behavior.

    3) When I have only power supply unit B plugged in, the laptop indicates I am on battery only and auto-selects 'Silent' (I have previously selected silent when unplugged). Performance is what I expect while in silent mode (no fan activity, performance is less). It doesn't appear to matter which power port the PSU B is plugged into, same behavior.
    As a test, when the PSU A is plugged in, if I select Turbo/balanced/silent mode, the laptop appears to perform as expected at each setting.

    Questions:
    I suspect I have a bad power supply unit (PSU B), but I don't understand how the laptop is drawing full power from one PSU but only draws half power from 2 PSUs. Does the G703 only require one PSU to draw full power and perform at turbo settings? If so, what's the point of 2 PSUs? Is this the behavior I should expect from one bad PSU, and/or running with one working PSU plugged in, or does am I risking my laptop running turbo setting with one PSU?

    I apologize if this is a duplicate thread, I could not find a similar problem in search, but I may be missing the right keyword.
    Thanks in advance.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •