Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 17 of 17
  1. #11
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    55
    Posts
    60

    Weird that it crashes for you, to me both BIOS 3201 and 3202 work without issues.
    I have a C8F with a 5900X, pbo curve is all core negative 30 and 0mhz auto-oc, RAM is at 3800/1900, and besides the PBO and ram all the rest of BIOS is at default.
    I even got a small performance increase from 3202.

  2. #12
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    9

    With 3202, I can't boot my 4000 kit at 4000 anymore. I could get it to sometimes boot at 3966 but I can only regularly get it to boot at 3866 now. Still can't get FCLK to 1900 w/ 5800x.
    Last edited by zomgugoff; 01-15-2021 at 02:04 AM.

  3. #13
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Quote Originally Posted by ffletchs View Post
    Its on the website now, just installed and was able to boot DOCP, seems stable sofar

    Still gen4 (3080) is causing USB issues, f.ex. gettin audio stuttering/glitches with usb audio interface (Motu m2)

    Setting 3080 to pcie gen3 fixes usb audio issues
    Damnit, thank for the report. My usb issues are driving me insane - 5900X // 3090, constantly disconnecting, I am using a internal powered NZXT hub for the RGB fans and a powered external HUB and its still resetting solo USB devices or the whole PC at once, dropping everything including the fans

  4. #14
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Quote Originally Posted by Bizkitcan View Post
    Damnit, thank for the report. My usb issues are driving me insane - 5900X // 3090, constantly disconnecting, I am using a internal powered NZXT hub for the RGB fans and a powered external HUB and its still resetting solo USB devices or the whole PC at once, dropping everything including the fans
    Have you tried SB (gen) as auto and SB 1.0v as 1.05v?

    5800x running nicely on 3202 PBO at the moment at +50mhz curve -10/-20 the voltages are pretty low so I get 4900single/ 4725all core. I can do +100 but the effective core doesn't get alot better and all core drops into 46xx with curve -5/-20, so happy at PBO50. 3600c16 2x8g also running 3800c16 fast timings at 1900fclk, but its always done that.

  5. #15
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    10
    Posts
    47

    Quote Originally Posted by Jackalito View Post
    AGESA 1.2.0.0 is a no-go for my system.

    I cannot use Curve Optimizer with 3201, and even without it and after having flashed 3202, this is what I get while just browsing the web:
    Attachment 87563

    So, back to 3102 for me for the time being.
    This new AGESA version is definitely also not really working for me. Already had a page fault issue and a WHEA. Sleep/wake is also not great, although that has been an issue since the very beginning of getting my 5950x.

  6. #16
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2021
    Reputation
    10
    Posts
    6

    3202 with AGESA 1.2.0.0 also caused audio problems for me on the C8HW with my 3090 Strix. Running Dolby Atmos over HDMI causes audio drop-outs. If I switched to 5.1 or 7.1, I get really bad static. I had to flash back to 3102 since that's the last BIOS I can run without issues. For reference, I'm running a 3900X at stock clocks.

    I did notice my hard crashes disappeared once I upgraded my PSU from an older Seasonic 860w (SS860XP2) to the Be Quiet Dark Power 11 Pro 1200W, but those started with the latest beta releases.

  7. #17
    New ROGer Array VanDisaster PC Specs
    VanDisaster PC Specs
    MotherboardCrosshair VIII Formula
    Processor3950x
    Memory (part number)G.Skill F4-3600C16-16GTZN
    Graphics Card #1Gigabyte 5700XT
    Sound CardAudient iD14 mk2
    MonitorAcer XF270HUA x3
    Storage #1Corsair MP600 2TB x2 fw 11.3
    Storage #2Sabrent Rocket 2280 2TB x2
    CPU CoolerEKWB custom loop
    CaseCoolerMaster Cosmos C700P
    Power SupplySeasonic SSR-750TR
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G500S
    Headset Sennheiser HMD-300
    OS W10 Pro x64

    Join Date
    Jan 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by ffletchs View Post
    since these usb issues with gen4 seem to be happening on all brands of x570 (dont know about b550?) I think its a chipset/agesa issue, hopefully not hardware problem that would be unfixable
    I've had this problem for a couple of months now - I have a 5700XT and a Scarlett 2i2 offboard DAC, and the system performed just fine for several months. In the last month or two I've been getting the USB freezes people have been describing ( amazingly annoying, it throws the clock sync for the DAC off so I get audio distortion ) but only when the card is combining monitors. Usually some waggling of the mouse will cause a resync after a while rather than having to hard reset the DAC. Forcing it to GEN3 makes absolutely no difference, only a reboot helps for a while - which suggests something more like a resource leak so it might even be a driver issue. I'm still using BIOS 2206 so the only thing that's changed has been chipset drivers ( or I suppose the board/gpu/psu ageing ). I have a case fan in literally every slot , so it's not heat buildup ( it does a good job cooling my legs even when it's working hard... ).

    Plugging the DAC into a USB controller on it's own did not help, unfortunately. I have a PCiE USB controller in an older PC which I haven't tried yet, that will be the last resort.

    Guess I'm sitting on 2206 for a whle longer.
    Last edited by VanDisaster; 01-23-2021 at 01:15 PM.

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •