Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    19

    Maximus Xiii Hero Intel Management Interface

    Hi. Do I need Intel Management Interface installed on a Maximus XIII Hero ?? It is 657 meg. Crazy....

  2. #2
    ROG Guru: Green Belt Array MoKiChU PC Specs
    MoKiChU PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix Z370-F Gaming
    ProcessorIntel Core i7-8700K
    Memory (part number)Corsair Vengeance RGB DDR4 2666MHz CL16 - 16GB (2 x 8GB)
    Graphics Card #1ASUS ROG Strix GTX 1080 Ti OC
    MonitorASUS ROG Strix XG35VQ
    Storage #1SSD NVMe Samsung 970 EVO Plus 500GB
    Storage #2SSD NVMe Samsung 960 EVO 250GB | SSD NVMe Corsair Force MP510 240GB | SSHD AHCI Seagate FireCuda 2TB
    CPU CoolerCooler Master ML240L RGB
    CaseBitFenix Enso
    Power SupplyCorsair TX850M (850W)
    Keyboard Logitech G413
    Mouse Logitech G502
    Headset/Speakers Logitech Z333
    OS Windows 10 64 bit 21H1/VB/19043.x
    MoKiChU's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    318
    Posts
    559

    Quote Originally Posted by Killersjp View Post
    Hi. Do I need Intel Management Interface installed on a Maximus XIII Hero ?? It is 657 meg. Crazy....
    Hi,

    Yes, it's as its name suggests the driver which interfaces with your Intel Management Engine.

    - You can find Intel MEI Drivers (Drivers Only) for your Z590 chipset based motherboard here : [DRIVERS] Intel Chipset/MEI/SATA (1xx/2xx/3xx/4xx/5xx)
    - You can find Intel ME Consumer Firmware for your Z590 chipset based motherboard here : [FIRMWARE] Intel ME (Z590)

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    19

    Well today I have found a compatibility problem with the Intel Management interface and my build on this motherboard. I had posted saying that my computer would not start from a cold startup unless Windows 10 fast startup was turned off. After testing today it all works ok until Intel Management Interface is installed. If I uninstall it then the computer will boot perfectly. That with or without the latest bios for the board. So there must be a compatibility problem with it and Windows 10 fast startup options found in the power settings on Windows 10. Hopefully it will be fixed. Thanks for reading.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •