Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 11 to 20 of 35
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2021
    Reputation
    10
    Posts
    2

    The only problem I find with using the older plugin is that it crashes ICUE on resuming from sleep.

  2. #12
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Can we get an Asus rep to look into fixing this plugin?
    Corsair said Asus supplies them with this plugin so I would have to contact them.

    Also if anyone cares about all those Armoury crate and Asus programs running in task manager. They are all scheduled tasks and need to be disabled there. It took me forever to find out how they kept starting.
    Last edited by ghostrider419; 02-08-2021 at 11:39 PM.

  3. #13
    ROG Member Array Ghost_Recon131 PC Specs
    Ghost_Recon131 PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair Hero VIII (Wifi)
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950x
    Memory (part number)64GB F4-3600C16D-32GTZNC
    Graphics Card #1ASUS ROG Strix RTX 3080 OC 10GB
    MonitorSamsung Odyssey G7 27"
    CPU CoolerCorsair iCUE H150i Elite Capellix
    CaseLian Li O11D
    Power SupplyCorsair HX1000
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Dec 2020
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by ghostrider419 View Post
    Can we get an Asus rep to look into fixing this plugin?
    Corsair said Asus supplies them with this plugin so I would have to contact them.
    I feel like there's a big lack of communication between customer support and their software teams. Taken almost a week before customer support got to "I have further escalated this case to check with the Internal Team."

  4. #14
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Broke my whole lighting setup... Z490 / Strix 3080... mobo no longer works.

    Between Asus and Corsair its like they just want me to rip out my hair over RGB. Next build I am never going to do a single light again. It appears its harder to make working RGB software that's intuitive than it is to launch a moon mission.

  5. #15
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by ghostrider419 View Post
    I am going to repost my corsair forum post.

    I have the same problem. My Asus Prime Pro x470 appears in iCue but the lights just freeze when the plugin is active. Whats weird is my Asus tuf 3070 is working and that is also going through Aura.
    I have reinstalled Armoury Crate a few times, restarted, disabled all Asus services, but the motherboard lights will just not do anything. I can get the 3070 to work with Aura or iCue, just not the MB.
    I am using Plug-in v. 1.2.1.0.

    Later:
    I just tried the .dll from this thread https://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=192965 and it worked.
    I disabled the plugin in iCue and replaced the .dll in C:\Program Files (x86)\Corsair\CORSAIR iCUE Software\plugins\ASUS with the one from Asus Plugin.zip. I also renamed the zip .dll from asus_motherboard_plugin.dll to asus_plugin.dll, I don't know if that was necessary. Then renabled the plugin in iCue. The version from the zip file is 1.0.4.0
    Of course the my GPU no longer shows up, but I just proved (to myself) that something is wrong with plug-in 1.2.1.0 and my MB.

    Also I stopped all Asus services and figured out that the Asus Com Service is the only one iCue needs to control the MB. Armoury Crate will not start properly without its service running, but I don't use that software anyway.

    https://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=203757
    Corsair employee said "You will need to reach out to Asus regarding the plugin being out of date or not working as it should properly as that plugin is developed and provided by them. "

    Yep, can confirm too.

  6. #16
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Quote Originally Posted by john.awad View Post
    Yep, can confirm too.
    What is the solution to this? Wait for Asus to fix it?
    Intel Core i5 11600K | ROG STRIX Z590-E | ROG STRIX 2070 SUPER | 16GB Corsair Dominator RGB 3600Mhz | Acer X34P

  7. #17
    ROG Member Array Nero666 PC Specs
    Nero666 PC Specs
    Laptop (Model)Yeah, right.. :P
    MotherboardROG STRIX B450-F GAMING
    ProcessorRyzen 5 3600X 6-Core Processor
    Memory (part number)KHX3200C16D4/8GX
    Graphics Card #1ASUS 2060 Super ROG STRIX ADV
    Sound CardKingston HyperX Cloud II USB dongle
    MonitorAOC 2470W & AOC 2460
    Storage #1KINGSTON SA2000M81000G
    Storage #2Samsung SSD 860 QVO 1TB (x2)
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212 Evo (Corsair ML 120 fan)
    CasePhanteks Eclipse P400S Satin Black
    Power SupplyCooler MAster MasterWatt 650 Bronze
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum Brown
    Mouse Corsair Nightblade RGB
    Headset Kingston HyperX Cloud II
    Mouse Pad Steelseries XXL
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterZyxel P8702 (ISP provided)
    Accessory #1 USB 3.0 hub 4-way
    Accessory #2 Thrustmaster Flight HOTAS X

    Join Date
    Dec 2019
    Reputation
    10
    Posts
    20

    Quote Originally Posted by PerfectCr View Post
    What is the solution to this? Wait for Asus to fix it?
    Basically.

  8. #18
    ROG Member Array Minh Le PC Specs
    Minh Le PC Specs
    Laptop (Model)ROG Strix GL753VE
    MotherboardROG Z490 - E Gaming
    ProcessorIntel Core I7 10700KA
    Memory (part number)CMW16GX4M2E3200C16
    Graphics Card #1ROG Strix RTX 3080 O10G - Gaming
    MonitorLG 27GL850-B.ATV
    Storage #1WDS250G3X0C
    Storage #2Exceria LTC10Z240GG8
    CPU CoolerCorsair iCUE H115i RGB PRO XT
    CaseCorsair iCUE 465X RGB
    Power SupplyROG THOR 850W
    Keyboard Razer BlackWidow Chroma V2
    Mouse Razer DeathAdder Elite
    Headset Razer Kraken 7.1 Chroma V2
    Mouse Pad Razer Firefly Cloth Edition
    Headset/Speakers Logitech Z313 2.1
    OS Windows 10 21H1 build 19043.1052

    Join Date
    Oct 2020
    Reputation
    21
    Posts
    17

    Any new updates?

  9. #19
    ROG Guru: Brown Belt Array mdzcpa PC Specs
    mdzcpa PC Specs
    MotherboardCrosshair VIII Dark Hero
    Processor5900X 4.6ghz All core 1.3V, 5ghz single DOC
    Memory (part number)Gskill NEO 3600 CAS 14 32GB (4x8)
    Graphics Card #1ROG Strix RTX 3080
    Sound CardOn Board
    MonitorROG PG348Q
    Storage #1Samsung 980 Pro M.2 512GB for OS & APPS
    Storage #2Samsung 980 Pro M.2 1TB for GAMES
    CPU CoolerROG Ryujin 360
    CasePhanteks 500A Mesh
    Power SupplySeasonic Prime 1000W Titanium
    Keyboard Corsair K70 LUX RGB
    Mouse Corsair M65 RGB
    Headset Corsaur Virtuoso
    Mouse Pad Corsair MM300 Wide Desk Mat
    OS WIN 10 Pro
    Network RouterLinksys VELOP
    Accessory #1 ROG 751JY Laptop for Moobile Gaming
    Accessory #2 Koolance EXC-800 Chiller
    Accessory #3 25+ years of overclocking

    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    80
    Posts
    1,002

    I have found it is best to run 2 apps. iCUE without plugins for Corsair devices, and Armory Crate for the Asus mobo, GPU and RAM. Yes, it is 2 things to change, but its pretty easy to do. Less headaches for sure.

  10. #20
    ROG Member Array Ghost_Recon131 PC Specs
    Ghost_Recon131 PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair Hero VIII (Wifi)
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950x
    Memory (part number)64GB F4-3600C16D-32GTZNC
    Graphics Card #1ASUS ROG Strix RTX 3080 OC 10GB
    MonitorSamsung Odyssey G7 27"
    CPU CoolerCorsair iCUE H150i Elite Capellix
    CaseLian Li O11D
    Power SupplyCorsair HX1000
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Dec 2020
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by Minh Le View Post
    Any new updates?
    There was a motherboard RGB service update in Armoury Crate Updates section about 3 days ago but hasn't worked for me.

Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •