Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2021
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Angry Armoury crate not working

    Hello,

    Between December and January built a gaming pc that mounts a Tuf gaming Z490-Plus (wifi), a Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W (80 Plus Gold) power supply in a sharkoon TG6

    For two weeks, attaching the LED hub to the motherboard gives me a problem regarding the four fans and the two LED strips inserted, in practice only a small part of the entire lighting system lights up. I tried to uninstall / reinstall Armory crate but the problem recurs a few times (at least two / three times a day) if you turn on the pc or if you use it after a long standby.

    Using the reset button instead (which in this type of case does not work if you attach the hub to the motherboard, but it works again by disconnecting the motherboard from the hub) the LEDs work without problem with the 20 preset effects.

    Today, however, armory crate does not recognize any device (not even the LEDs on the motherboard).

    Anyone have any idea what the problem is?


    Attachment 87790

  2. #2
    ROG Enthusiast Array Wangeyed PC Specs
    Wangeyed PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z390-F
    Processori5 9600K
    Graphics Card #11080 ti

    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    18
    Posts
    51

    have you tried the armoury crate uninstall tool?

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2021
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by Wangeyed View Post
    have you tried the armoury crate uninstall tool?
    Yes, I have already tried using the tool given by asus to uninstall, even I thought it was an armory creator problem and I only installed armory crate. The Bios is updated to the latest version (not beta, so it's 1410). It seems a strange situation to me since there are days when everything works regularly, while there are other days when it gives this problem.

    I also noticed that by accessing the bios at the start of the pc and exiting the bios without saving anything, the problem, for that day when I turned on the pc, is solved.

    I don't really understand...

  4. #4
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    32
    Posts
    77

    That is Armoury Crate, one giant piece of ... crap software.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •