Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Exclamation Asus ROG LC 240 White Edition RGB issues

    Just installed a white rog strix lc 240 cooler, however the leds on the fans which are attached to the radiator do not light up properly. They are connected to the header connector which I plugged into the rgb header. I get only 1 green led on both fans. I have tried both RGB headers on my board (Prime X570 Pro) and also the 3 pin slot with one individual fan and get the same result. RGB Header 1 however gives no illumination for whatever reason. I have also uninstalled all aura software using ccleaner and done a reinstall but it had no benefit.

    I contacted Asus support and they told me to reset the cmos which I did and still it did not help the leds to function the way they were supposed to be.



    Any one have any idea on what I should do to get these working properly?

    Click image for larger version. 

Name:	5nDVMaF.jpg 
Views:	0 
Size:	71.0 KB 
ID:	84713

  2. #2
    New ROGer Array TheMajekalBum PC Specs
    TheMajekalBum PC Specs
    MotherboardTUF Gaming x570-PLUS(WiFi)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X
    Memory (part number)64GB TridentZ Neo 3600mhz
    Graphics Card #1ROG Strix RTX 2080 TI OC
    MonitorROG PG27UQ 27" 4k 144Hz
    Storage #1WD Black SN750 1TB NVME
    Storage #24TB Seagate BarraCuda 2.5" HDD
    CPU CoolerROG Ryou 240mm w/oled
    CaseThermaltake View 71
    Power SupplyROG Thor 1200 watt
    Keyboard ROG Claymore (CherryMX Red)
    Mouse ROG Spatha & Chakram
    Headset ROG Centurion
    Mouse Pad ROG Balteus QI & Sheath
    Headset/Speakers Bose Soundlink Mini
    OS Win 10 pro
    Network RouterROG Rapture
    Accessory #1 ROG Spotlight
    Accessory #2 ROG Magnus
    Accessory #3 Rog Terminal

    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    52

    If its addressable RGB, there maybe there isa setting in your Armory Crate for the motherboard where you can specify the number of leds attached to the header and it will only light them up to that point. For example, if the strip has 20 leds and you input 2, it will only light up the first 2 leds. Maybe for some reason, yours is set to 1. You will need to, by trial and error, keep bumping the number up till all the leds are on.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Thanks for the response, I played around with the number and no luck. It was set to 120/120 by the way.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Halp

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Assuming its just flawed.. Anyone know how to fix it?

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by spyy1 View Post
    Assuming its just flawed.. Anyone know how to fix it?
    Hi
    Have you fixed this? I'm having the same issues on my new build as well

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    issue solved

    Quote Originally Posted by spyy1 View Post
    Just installed a white rog strix lc 240 cooler, however the leds on the fans which are attached to the radiator do not light up properly. They are connected to the header connector which I plugged into the rgb header. I get only 1 green led on both fans. I have tried both RGB headers on my board (Prime X570 Pro) and also the 3 pin slot with one individual fan and get the same result. RGB Header 1 however gives no illumination for whatever reason. I have also uninstalled all aura software using ccleaner and done a reinstall but it had no benefit.

    I contacted Asus support and they told me to reset the cmos which I did and still it did not help the leds to function the way they were supposed to be.



    Any one have any idea on what I should do to get these working properly?

    Click image for larger version. 

Name:	5nDVMaF.jpg 
Views:	0 
Size:	71.0 KB 
ID:	84713
    armory crate >motherbord>adressable>you got header>take left one>set to 120

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •