Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Problems with G531GT

    I got a ASUS G531GT laptop early this year and I really wanted to like it but the more I use it the more problems I discover

    The first thing I noticed was the bad display. I'm confident this is unfixable. I tried calibrating, turned off night time mode, changed the "game visual" setting and played with intels display controls and no matter what reds remain orange and dull. By default it has a really bad brown tint.

    Problem #2 and probably the worst is that the wi-fi completely stops working for a couple hours for no reason. The first time it happened I was so desperate to fix it that I ended up doing a factory reset, and it STILL didn't work. it seemed to just start working again randomly. (Airplane mode was not turned on and reinstalling/deleting drivers did not help) this happened TWICE.

    Problem #3 is that bluetooth controllers disconnect constantly. I tried two different brands of controllers (Xbox One and Nintendo Switch Pro) and both disconnect no matter what I play. Whether it be steam, epic games or emulators.

    Problem #4 You know when you plug your laptop into a monitor and the screen turns black for a second while it's switching? Well that happens when playing games randomly (turns black like it's switching displays when no other display is plugged in) (It also happens every time windows loads after I login from a restart/turning PC on but this might be normal?)



    I'm certain I just got a bad unit and none of these issues can be fixed. Well #4 maybe... What do I do? This laptop is about 7 months old so it's way passed the return period.
    Last edited by SphealsBoyfriend; 07-21-2020 at 02:06 PM.

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2020
    Reputation
    11
    Posts
    18

    I have same problem for #2, hope ASUS solves it quickly.

  3. #3
    Moderator Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    14
    Posts
    865

    Dear both,
    Please kindly send your device to service center for further examination.
    Thank you.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2021
    Reputation
    10
    Posts
    10

    The problem occurred again after few months. What I did to solve this problem is uninstall the driver and reinstall a new one.

    1. Download the "Intel Wireless LAN Driver" from the ASUS support website. https://rog.asus.com/laptops/rog-str...pdesk_download
    2. Right-click the [Windows] icon on the left of the taskbar, then click [Device Manager].
    3. In the Device Manager, click [Network adapters]> [Intel Wireless-Ac 9560 160MHz]> [Driver] tab> [Uninstall device]> [Uninstall the driver software from this device]. Then, repeat this process with [Bluetooth]> [Intel(R) Wireless Bluetooth(R)].
    4. After that, open the downloaded driver from step 1 and run it.
    5. Restart your PC.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •