Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 30
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2021
    Reputation
    10
    Posts
    23

    AXE11000 and Nest Camera Issues

    I have an issue where all (8) my nest cameras constantly disconnect and reconnect all day long. The logs say it is for an unspecified reason.

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus XIII Hero
    Processori9 11900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 980 Pro 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000/AXE11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X52

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    18
    Posts
    424

    Nest Cameras are security cameras?

    Is this recent and it worked with another router before?

    Which radio are you using for those cameras, 2.4 GHz? Do the cameras show the speed they are sending data?

    Do they connect separately, no central station for that grouping?

    Phone App involved?

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    31
    Posts
    118

    Quote Originally Posted by mploc View Post
    I have an issue where all (8) my nest cameras constantly disconnect and reconnect all day long. The logs say it is for an unspecified reason.
    are this only on the cameras? or all the wifi devices?

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2021
    Reputation
    10
    Posts
    23

    I am only noticing this on the Cameras. My bands are split and some cameras are on 5ghz and some on 2.4ghz depending on the distance. The issue started after the new firmware update from asus.

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    31
    Posts
    118

    ok yes same here i do notice asus firmware fixing somethings and breaking up others, i dont have wifi camera but yeah its easyier to notice then just gadgets or the phone, but im getting drop outs with the phones and gadgets

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2021
    Reputation
    10
    Posts
    23

    I think I found the issue. Don't enable "wifi agile multiband" on any radio your nest cameras might use. I disabled it and seems my cameras are staying connected. I'll monitor overnight. BTW unless you are using the router in a mesh network, I don't think there is any benefit of using the feature anyway.

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2021
    Reputation
    10
    Posts
    23

    No it does not fix the issue.

  8. #8
    ROG Guru: Orange Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus XIII Hero
    Processori9 11900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 980 Pro 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000/AXE11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X52

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    18
    Posts
    424

    Over the last week or two I have come across all sorts of settings that might have some influence on what you are seeing.

    Can you concentrate on just one of those cameras and let us know what it is doing and how often it does it. Do you have smart connect enabled?

    There are settings which determine what the minimum signal strength for a device to stay connect, there are power management frames options that may keep a device from connecting.

    I had a device that was trying to connect every 11 seconds but it did not have the updated password.. It seems yours connect for some time then disconnect so is there any time that repeats with that process?

    Have you tried moving one of the cameras to a position where you knew the signal strength was sufficient and see if it would stabilize?

    Do the cameras come with their own software or do they just use Win 10? The specs say they are WEP, WPA/WPA2 security.

    Do they communicate through some device like Alexa?

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2021
    Reputation
    10
    Posts
    23

    I have stopped using my router, it is just not stable enough for me at the moment.

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    does anyone have anymore insight on this?

    im having this issue with my nest indoor cam. the 2 outdoor cams work mint, but the indoor cam disconnects daily.

    smart connect turned off, binded to my ax11000 on 5ghz-1 channel

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •