Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2021
    Reputation
    10
    Posts
    2

    network card problem i225-v

    Hello,

    Following my recent change of equipment, I have lags in full games on warzone (call of duty)
    This happens every game randomly in the game and lasts between 3 to 4 seconds or I am frozen and it resumes, my in-game teammates see me "skating".
    In addition I very often take control of my remote PC and when I request the bandwidth (video for example) it disconnects me.

    So I clearly have a network problem but I don t know where it comes from, I have already tried a few things like updating the network card drivers and its firmware as well as changing my RJ45 cable but it does not change anything ....

    I understood that there were problems with the I225V chipset maybe that comes from there?
    I specify that my internet box is connected in optical fiber at 10Gb / s.

    I saw that it was a network problem and I think it is clearly related to the intel network card i-225v integrated in my motherboard.
    Outside of the game I noticed blackouts (only on my pc).

    My hardware configuration:

    ASUS ROG STRIX Z490 F-GAMING
    INTEL I7 10700K
    32GO DDR4 CORSAIR 3600
    M2 SAMSUNG 980PRO 1TO
    M2 SAMSUNG 970 PRO 512 GO
    CG : NVIDIA1070 ASUS ROG STRIX

    It s really annoying, thank you for your help

  2. #2
    ROG Enthusiast Array MacClipper's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    25

    Yes, the I225-V can be problematic.

    Isolate the issue/s, maybe trying doing the packet loss test 1st.

    https://packetlosstest.com/
    A Mind Forever Voyaging... Across The Universe

  3. #3
    ROG Guru: Orange Belt Array Legolas PC Specs
    Legolas PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero Wifi AC
    ProcessorIntel Core i7 8600k oc 5Ghz
    Memory (part number)Samsung DDR4 16GB
    Graphics Card #1ASUS NVIDIA GTX 1080
    MonitorASUS MS246
    Storage #1Samsung MZVPV256
    Storage #2Samsung MZVPV256
    CPU CoolerCorsair H110I v2
    Power SupplyPC 1200W Turbo-Cool 1200
    Keyboard ASUS SK2045

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    285

    I have some tips for you:
    What router do you have?
    Please ensure to use Cat 7 or Cat 8 cable from modem ot the router and router to the modem to have extreme low latency and fast performance.
    If the router LAN port is 1Gbps, please auto negotiated/full duplex. If you have router's is 2.5Gbps LAN port, please set it to 2.5Gbps/ full duplex. Ensure to have latest drivers 1.0.0.14.
    If you done all that and it still have the issue, you can update the firmware https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...N10_64-bit.zip

    To update firmware, After finishing necessary firmware update, please shut down and unplug the power cord then reboot the system normally. For more information, please refer to the firmware update guide.
    Sincerely,
    Legolas

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2021
    Reputation
    10
    Posts
    1

    speed issues

    I have Comcast 1Gbs to my home, had a tech come out today.
    we found the following speeds:

    To the modem 1400 up/ 100 down tech's equipment
    from the modem 1200 up/ 90 down tech's equipment

    modem to I225 card 600-650up/42 down varies as low as 450up/down remains constant.

    1.0.1.4 driver on the internal port. tried older versions as well.

    I am thinking the I225 is ONE of my problems


    Now it gets more interesting.

    ASUS RT-AC3100 router newest merlin firmware, Merlin internal GUI speedtest modem to router. Tried ASUS stock newest firmware no difference.
    420up/42down
    from router to PC speedtest 500-600/42 (firefox browser)

    cables are all CAT7, have CAT8 ariving today
    also have AXS5700 router arriving today to rule out router.
    Have a PCIe 2.5 Gb card arriving monday to rule out internal card.

    Any suggestions? setting to try?

  5. #5
    ROG Guru: Orange Belt Array Legolas PC Specs
    Legolas PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero Wifi AC
    ProcessorIntel Core i7 8600k oc 5Ghz
    Memory (part number)Samsung DDR4 16GB
    Graphics Card #1ASUS NVIDIA GTX 1080
    MonitorASUS MS246
    Storage #1Samsung MZVPV256
    Storage #2Samsung MZVPV256
    CPU CoolerCorsair H110I v2
    Power SupplyPC 1200W Turbo-Cool 1200
    Keyboard ASUS SK2045

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    285

    Please ensure to have Asus RT-AC3100 firmware. https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/w...0438641994.zip

    Enable QoS on the router by going to General -> Adaptive QoS -> QoS -> Click on Enable "Adaptive QoS" -> Full in the upload and download bandwidth; Upload Bandwidth: 100/ Download Bandwidth: 1500; Adaptive Type; Apply;
    See if there is improvement of download/upload performance. I hope that helps!
    Sincerely,
    Legolas

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •