Page 3 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 21 to 30 of 77
  1. #21
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Quote Originally Posted by Blake@ROG View Post
    Hello Cool Barn & Emamuel,
    Thank you both so much for the detail description and video.
    I have reported to the designers to dig in.
    Will keep you updated.
    Thank you!
    If I can help you in any other ways, logs, tests, etc please let me know.

  2. #22
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Hi , i got the same problem with random static noise on optic port( toslink)

    motherboard : STRIX Z590-F
    CPU : i7-11700k
    RAM : 2x8GB G.skill
    Realtek driver version: 6.3.9600.2276

    The noise can be fixed with REALTEK AUDIO CONSOLE ...Use the box (deactivat / activate sound effects) to reset driver.

  3. #23
    Moderator Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    14
    Posts
    715

    Dear all,
    We have identified the issue and now working with supplier on the solution.
    Really sorry for the inconvenience caused.
    Once there is anything new, I will post it here.
    Thank you.

  4. #24
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by Blake@ROG View Post
    Dear all,
    We have identified the issue and now working with supplier on the solution.
    Really sorry for the inconvenience caused.
    Once there is anything new, I will post it here.
    Thank you.
    I am happy to read this.
    Here, from Spain, I have encountered exactly the same problem that has had me very frustrated and disappointed not being able to use the optical output.
    I am very sorry for my bad english
    Greetings

  5. #25
    New ROGer Array jdelizzio PC Specs
    jdelizzio PC Specs
    MotherboardROG Strix Z590-e Gaming
    Graphics Card #13070 ROG STRIX

    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by Blake@ROG View Post
    Dear all,
    We have identified the issue and now working with supplier on the solution.
    Really sorry for the inconvenience caused.
    Once there is anything new, I will post it here.
    Thank you.
    So it's been a week since the issue was identified. Can you let us know an ETA? I need the use of my external speakers on my new PC and this issue makes them unusable.

  6. #26
    Moderator Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    14
    Posts
    715

    Dear all,
    I'm really sorry about this.
    The solution is still under testing, so no ETA yet.
    Thank you.

  7. #27
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by jdelizzio View Post
    So it's been a week since the issue was identified. Can you let us know an ETA? I need the use of my external speakers on my new PC and this issue makes them unusable.
    i have unstall all realtek audio drivers and software, clean out driverstore in windows....and let windows 10 install its default usb audio drivers (date on drivers is 6-12-2019)

    now is 3 days in row without any random static noise BYE BYE REALTEK drivers
    Last edited by octiva; 04-29-2021 at 12:22 PM.

  8. #28
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2021
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Same issue, but with the normal 3.5mm connections at the back of the motherboard (5.1) and only happening very sporadically and sometimes only affects certain channels and/or mutes others.

    Workaround on #27 is not an option, since it drastically cuts down driver features.

  9. #29
    ROG Guru: White Belt Array Zardoc PC Specs
    Zardoc PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix Z590-A Gaming WiFi 6 Intel® Z590 LGA 1200 PCIe 4.0
    ProcessorIntel® 10th Generation Core™ i5-10600K Kaby Lake Quad-Core 4.2 GHz LGA 1151 91W
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX 32GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Memory Kit - Black (CMK16GX4M2B3200C16)
    Graphics Card #1ASUS Dual GeForce RTX™ 2070 OC edition 8GB GDDR6 Clock 1410 MHz Memory Clock 1750 MHz
    Sound CardOnbard Realtek 4080
    MonitorLG 27UK850-W 27'' 4K UHD IPS
    Storage #1Samsung 980 pro M.2 256 GB Pcie Gen 4.0
    Storage #2Samsung 970 Evo M.2 2280 2tb Pcie Gen3. X4
    CPU CoolerCryorig H7 Tower Cooler For AMD/Intel CPU
    CaseFractal Design Define R5 ATX Mid Tower Window Case Titanium 2X5.25 1X3.5 8X3.5IN
    Power SupplyCorsair AXi Series AX860i Digital 860W 80 PLUS
    Keyboard Logitech K800
    Mouse Roccat Savu
    OS Win 10 Ent 19043
    Network RouterAsus RT-AC86U

    Join Date
    Apr 2013
    Reputation
    15
    Posts
    104

    Quote Originally Posted by octiva View Post
    i have unstall all realtek audio drivers and software, clean out driverstore in windows....and let windows 10 install its default usb audio drivers (date on drivers is 6-12-2019)

    now is 3 days in row without any random static noise BYE BYE REALTEK drivers
    I have an open ticket with Asus US/China support. They are running tests in lab and are trying to pinpoint issues.


    Hi, I know that there is more than one problem with the new audio drivers. The other issue is that sometimes driver plays with boot time when loading.

    I removed all drivers and cleaned like you did.

    I installed 2276 from install folder using Realtek.exe install

    Boot issues aren't as often but still occur. I don't think it will solve your sound issue but it's worth a try.

  10. #30
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by Zardoc View Post
    I have an open ticket with Asus US/China support. They are running tests in lab and are trying to pinpoint issues.


    Hi, I know that there is more than one problem with the new audio drivers. The other issue is that sometimes driver plays with boot time when loading.

    I removed all drivers and cleaned like you did.

    I installed 2276 from install folder using Realtek.exe install

    Boot issues aren't as often but still occur. I don't think it will solve your sound issue but it's worth a try.
    2276 drivers dont work .. same problem with random static noise

Page 3 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 5 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •