Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 11 to 20 of 31
  1. #11
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    16
    Posts
    119


    This is my temporary solution to this same old problem coming to live again.
    Rename the "ArmouryCrate.UserSessionHelper.exe" to something else (in my case changing the file extension)
    The pros:
    - no more 15% CPU usage as the process is not started.
    - Armoury Crate works and the profiles (Windows, Turbo, Performance, Silent) are available and applicable.
    The cons:
    - Dedicated buttons on the keyboard for changing profiles and launching Armoury Crate are not doing their job, but Armoury Crate can be started through its shortcut, which I keep in Start menu.
    - System configuration and App configuration windows in Armoury Crates are blank.
    - Aura Sync is also not starting.

    Anyway, I don't care for the things not working as I only use the Profile changing option for Fans control and my Lightning profile is as I left it before, even after restart. Will leave it like this until a fix is released. The last time it took a month to ASUS.

  2. #12
    New ROGer Array Groumph PC Specs
    Groumph PC Specs
    MotherboardAsus Rampage 6 Extreme
    ProcessorIntel Core i7 7740X
    Memory (part number)32GB Corsair DDR4 3200 MHZ
    Graphics Card #1Asus Rog 2080 TI Matrix
    MonitorAsus Tuf Gaming VG27AQ
    Storage #1SSD 960 500 GB
    Storage #2Seagate 4 to 5900 x2
    CPU CoolerRog Ryuo 240
    CaseCorsair 570X
    Power SupplySeasonic 1000W 80 Plus Gold
    Keyboard Asus Strix Flaire
    Mouse Asus Gladius II
    Headset Plantronic RIG 800HD
    Mouse Pad Rog Balteus
    Headset/Speakers Logitech Z5500 THX 5.1
    OS Windows 10 version 20H2
    Accessory #1 Strix Arion 500 GB SSD MVME

    Join Date
    Mar 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Problems update

    Hello

    I have update recently the application in version 4.0.8.0 i have the same problems and i can't update software kit because i have the applications looping every time i search a solution in services to fix it : amoury lite service is disable when i click start service i have an error 1053 service not respond please update a fix

  3. #13
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2021
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Same for G531GT, ASUS did not test the program before releasing?

    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 4.0.8.0
    ROG Live Service 1.2.5.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.32
    Armoury Crate service 4.0.12
    ASUS Aac_NBDT HAL 2.5.0.0
    ASUS Keyboard HAL 1.0.33
    ASUS MB Peripheral Products 1.0.29
    ASUS Mouse HAL 1.0.29
    AacAudioHal 1.2.1
    AacDispaly 1.1.21

  4. #14
    New ROGer Array Milán's Avatar
    Join Date
    Nov 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by LeoLim View Post
    Same for G531GT, ASUS did not test the program before releasing?
    Same issue here. G531GU. CPU load at 22%...

    I hope they fix it soon.

  5. #15
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Here we go again :(

    Same issue as everyone else on a GU502LW.
    I've stopped the service and disabled it for now......

  6. #16
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    47

    I finally got the update. I'm not at the 15% CPU but am cranking about 9%.

    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 4.0.8.0
    ROG Live Service 1.2.5.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.04.35
    Armoury Crate service 4.0.12


    Something I noticed very quickly though is that right off the load the CPU RPM fan speed DID show up this time.

  7. #17
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Same problem on the FX505DT. The only "solution" is what others were doing and that is to change the name of the Session Helper executable and wait.

  8. #18
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2020
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Finally! Problem is gone! Thank you ASUS )) Today i have install new - ASUSSystemControlInterfaceV2_ASUS_Z_V3.0.2.0_13203 - and today was updated MyASUS

  9. #19
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jan 2020
    Reputation
    16
    Posts
    119

    Quote Originally Posted by vitalyplatoff View Post
    Finally! Problem is gone! Thank you ASUS )) Today i have install new - ASUSSystemControlInterfaceV2_ASUS_Z_V3.0.2.0_13203 - and today was updated MyASUS
    Thanks for the info. Saw your post and checked immediately. All is fixed now.

  10. #20
    ROG Member Array Foxseiz PC Specs
    Foxseiz PC Specs
    MotherboardMaximus XII Formula
    ProcessorIntel i9 10900K
    Memory (part number)G.Skill Trident RGB 128GB 4000mhz
    Graphics Card #1ROG STRIX RTX 3090
    MonitorVG27AQ
    Storage #1Samsung EVO 860 2TB
    CPU CoolerROG STRIX LC 240
    CaseROG Helios
    Power SupplyROG Thor 1200W
    Keyboard ROG Flare
    Mouse ROG Spatha
    OS Windows 10

    Join Date
    Feb 2014
    Reputation
    10
    Posts
    12

    After installing this version, it won't detect my mobo and ram and rgb headers. can't control any of my lights now... This software is so broken. tsktsk.

Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •