Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Lightbulb A Temp Fix for the update loop - And updates not installing

    So after trying and looking on all the forum post here with the update loop issues Or when you hit update and it does nothing but take you back to the same update now . I found a way to fix it without all that regedit and other crap.


    armory crate has a issue if you uninstall it VIA add/remove progrms. { it wont delete all nessicary entries and files }
    I found this.

    Step 1. run this program.
    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...stall_Tool.zip

    Step 2. Restart PC

    Step 3. Install this
    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...nstallTool.zip

    It will now install and update all components properly.

    !!!!Step 4. IMPORTANT - DO NOT CLICK CHECK FOR UPDATES AFTER. or it will still show it needs to be updated ( it seems when you click check for updates after, there is a bug that will show that your device kits are outdated. Mine showed it went back to 1.01.09 - AS LONG AS YOU DONT CLICK CHECK FOR UPDATE AFTER. Your good. !!!
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos asus 1.jpg  

    asus 2.jpg  


  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array Al3xG PC Specs
    Al3xG PC Specs
    MotherboardB360-F Gaming
    Processori7-8700
    Graphics Card #1Strix 3080 OC
    Monitor27UK650 4k
    Power Supply750w
    Keyboard Strix Flare
    Mouse Gladius 2 Origin
    Headset Delta C
    Mouse Pad Balteus
    OS Win 10 20H2
    Accessory #1 Aura Terminal

    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    13
    Posts
    123

    I have this loop issue! And after that I can't open my devices tab. But it seems after reboot AC will automatically find these updates and block tabs again

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by Al3xG View Post
    I have this loop issue! And after that I can't open my devices tab. But it seems after reboot AC will automatically find these updates and block tabs again

    I am going to test something out right now.. I will let you know if it works.. If it is what I think is causing the problem, the workaround may be possible.

    I will update in 30 min

  4. #4
    ROG Guru: White Belt Array Al3xG PC Specs
    Al3xG PC Specs
    MotherboardB360-F Gaming
    Processori7-8700
    Graphics Card #1Strix 3080 OC
    Monitor27UK650 4k
    Power Supply750w
    Keyboard Strix Flare
    Mouse Gladius 2 Origin
    Headset Delta C
    Mouse Pad Balteus
    OS Win 10 20H2
    Accessory #1 Aura Terminal

    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    13
    Posts
    123

    I have checked . Your fix works till next reboot and it shows loop update. This AC crap will never work as intended...i guess. I am fed of this and will never buy Asus again
    Last edited by Al3xG; 04-07-2021 at 05:08 PM.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    2

    asus hardware is great but like many companies have priorities all messed up
    asus: lets use robots to build a quality product
    also asus: we spent all our budget on robots whos gonna write our software?
    asus again: i know lets ask the window cleaner to write the code

  6. #6
    Banned Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    110

    I really want a fix for the high cpu usage 2% is way to much, i already fixed random color flashes on my g skill memory but it comes at cost of 4% cpu usage instead of 2% on lightningservice.exe other rgb apps controling my memory rgb have 0% cpu usage, the cpu usage is not result of aura performance mode toggling that has no impact on cpu load, im frustated to hear nothing about cpu usage problem with lightningservice.exe

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Doesn't work for me for the 55% problem

    I followed all of the steps to correct a similar problem, but doesn´t work.

    The application works well, but when i try to download tools or updates, it stops at 55%.

    Can´t find any solution in everywhere. Sad, very sad

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •