Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    ROG Laptop Armory Crate "default" icon now pops up

    Hello everyone,

    So recently just out of nowhere I now get this "default" icon that pops up first everytime I start windows along with the Asus armory crate current system mode (ie silent, performance, turbo)

    I'm going to try to attach a picture of it.

    Does anyone else see this icon? It looks like disabling armory crate start up stops it but it's so strange it just randomly started popping up everytime it loads windows now, and it stays up for a bit before switching to the armory crate start up logo.

    I'm just curious if anyone knows what this icon refers too and if you can disable it.
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Default.jpg  


  2. #2
    ROG Guru: Green Belt Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    128
    Posts
    573

    Sounds like something is fubar with the install.
    Try uninstalling and delete the installation folder (uninstaller leaves orphans behind)
    Then reinstall and reboot then make any changes needed.

  3. #3
    Super Moderator Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    121
    Posts
    2,274

    Quote Originally Posted by Prophecy_ View Post
    Hello everyone,

    So recently just out of nowhere I now get this "default" icon that pops up first everytime I start windows along with the Asus armory crate current system mode (ie silent, performance, turbo)

    I'm going to try to attach a picture of it.

    Does anyone else see this icon? It looks like disabling armory crate start up stops it but it's so strange it just randomly started popping up everytime it loads windows now, and it stays up for a bit before switching to the armory crate start up logo.

    I'm just curious if anyone knows what this icon refers too and if you can disable it.
    Welcome to the forums!
    It should be related to your Armoury Crate Game Visual setting if you want to check the menu on the left and confirm that your game visual setting is currently set to 'default'.
    Armoury Crate was just updated recently if you want to check your version and don't currently know of a way to disable Game Visual, but we may want to check around more.

  4. #4
    ROG Enthusiast Array Triton.se PC Specs
    Triton.se PC Specs
    Laptop (Model)Asus ROG Strix G17 G713QR-HG022T
    MotherboardG713QR - BIOS 320
    ProcessorAMD Ryzen 9 5900HX
    Memory (part number)G.Skill RipJaws 3200MHz CL 22 1.2v 2x16GB
    Graphics Card #1NVIDIA RTX 3070 115+15W
    MonitorAcer XV272UV 2560x1440 170Hz HDR400 (USB-C DP 1.4)
    Storage #11 TB NVMe original SK Hynix
    Storage #21 TB NVMe Kingston KC2500
    Power Supply240W power-brick
    Keyboard Corsair K55 RGB
    Mouse Deltaco DM210
    Mouse Pad Steelseries Small
    Headset/Speakers AKG K530

    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    61

    Quote Originally Posted by Prophecy_ View Post
    Hello everyone,

    So recently just out of nowhere I now get this "default" icon that pops up first everytime I start windows along with the Asus armory crate current system mode (ie silent, performance, turbo)

    I'm going to try to attach a picture of it.

    Does anyone else see this icon? It looks like disabling armory crate start up stops it but it's so strange it just randomly started popping up everytime it loads windows now, and it stays up for a bit before switching to the armory crate start up logo.

    I'm just curious if anyone knows what this icon refers too and if you can disable it.
    It's your selection in GameVisual in Armoury Crate, it should appear every boot along with the Mode popup. But my laptop hasn't shown this GameVisual selection until 4.08 installation of Armoury Crate...now I have other problem LOL (I always use Manual mode for better cooling, it shows Manual mode at start up, but it is NOT, GPU Memory Freq is 6001 MHz, if I play I get 55W out of GPU, should be 115-130W) - what I do is select Silent mode and wait a few secs until I see freq change to 7001 MHz, then select my Manual mode and apply changes)

    EDIT// Also I notice most people with Armoury Crate missing GPU OC/CPU sliders problems have non English language, same here (Swedish). I really don't want the Swedish 4.08 version but English, there is nowhere to change that.

    More bugs: I have selected NOT to use AURA Sync with my G17 G713QR, that connection is unchecked, instead I use the (could it be "Unit?) -> Lightning and it lights my keyboard (Static), it's set to NOT light at sleep - IT DOES - I'ts like a xmas tree in the night !!! This is the main reason I close down my laptop every night and coldboot every morning.
    If I am away until laptop goes to "sleep" (15-30min?) and press any key to wake it up, I logon to Windows - No light on keyboard.
    Sometimes the lightning is shown as "Rainbow" (same as when you coldboot thru BIOS) but it IS Static, it's rare I check those things but I've seen it.
    Last edited by Triton.se; 04-21-2021 at 05:54 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •