Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    36

    Help!!! G531GW Network Adapter Code 10

    Hi, I encountered an issue and keeps persisting.

    My G531GW laptop network adapter keeps having error of Code 10 and does not allow my machine to use WiFi. I have reinstalled old drivers for the network adapter but still no luck and still having code 10 error during download and servers connection in games. (Which I suspect, as it happens during those events).

    Restart of machine does not solve the code 10 error.

    This just make my laptop really unusable and just might as well be paper weight.

    Please help..

  2. #2
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    344
    Posts
    8,029

    I don't know if you still have a warranty but you should probably contact technical support. This can be driver related but it can also be an indication of failing hardware.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

  3. #3
    ROG Guru: Orange Belt Array raju2529 PC Specs
    raju2529 PC Specs
    Laptop (Model)R542UQ-DM153 ( X542UQ.309SA )
    MotherboardAsus Builtin Motherboard X542UQ
    ProcessorIntel core i5 7200u @2.5Ghz
    Memory (part number)Adata 2400 Mhz 16GB DDR4
    Graphics Card #1intel HD 620 graphics 1GB DDR3 DCH WHQL driver v.30.100.9667
    Graphics Card #2Nvidia GeForce 940MX 2GB GDDR5 DCH WHQL driver v30.0.14.7076
    Graphics Card #3nil
    Graphics Card #4nil
    Sound CardRealtek HD Audio controller with codec ALC294 WHQL driver v6.0.9151.1
    MonitorBuiltin Lcd monitor model BOE
    Storage #1Samsung 850 Evo 1000GB SSD M.2. 2280
    Storage #2Seagate 2TB 2.5inch 5400rpm and Seagate 2TB 2.5inch 5400rpm2.5 inch
    CPU CoolerBuilt-in
    CaseFrom factory
    Power Supply65W
    Keyboard Built in keyboard
    Mouse Built in mouse
    Headset Purchased Philips HeadSet
    Mouse Pad nil
    Headset/Speakers Realtek Builtin Speakers
    OS Windows 10 Enterprise 64bit v21H1 build no 19043.1055
    Network RouterNextVision ONU Fiber Modem
    Accessory #1 G40 Wired Gaming Mouse
    Accessory #2 Laptop Cooling table with fan
    Accessory #3 Secureye Usb finger print scanner added seperately for Windows Hello
    raju2529's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    9
    Posts
    362

    Jontech. Will you give me WiFi device hardware ID , you can find in device manager.

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    36

    Hi, thanks for the reply.

    My network adapter device is Intel(R) Wireless-AC 9560 160Mhz.

    Driver version is 22.0.0.6.

    Currently it only works on normal web browsing. Anything other than that, calling apps (Discord/Microsoft Teams) or in games when trying to connect to the game servers, always causes the network adapter to have the Code 10 error.

  5. #5
    ROG Guru: Orange Belt Array raju2529 PC Specs
    raju2529 PC Specs
    Laptop (Model)R542UQ-DM153 ( X542UQ.309SA )
    MotherboardAsus Builtin Motherboard X542UQ
    ProcessorIntel core i5 7200u @2.5Ghz
    Memory (part number)Adata 2400 Mhz 16GB DDR4
    Graphics Card #1intel HD 620 graphics 1GB DDR3 DCH WHQL driver v.30.100.9667
    Graphics Card #2Nvidia GeForce 940MX 2GB GDDR5 DCH WHQL driver v30.0.14.7076
    Graphics Card #3nil
    Graphics Card #4nil
    Sound CardRealtek HD Audio controller with codec ALC294 WHQL driver v6.0.9151.1
    MonitorBuiltin Lcd monitor model BOE
    Storage #1Samsung 850 Evo 1000GB SSD M.2. 2280
    Storage #2Seagate 2TB 2.5inch 5400rpm and Seagate 2TB 2.5inch 5400rpm2.5 inch
    CPU CoolerBuilt-in
    CaseFrom factory
    Power Supply65W
    Keyboard Built in keyboard
    Mouse Built in mouse
    Headset Purchased Philips HeadSet
    Mouse Pad nil
    Headset/Speakers Realtek Builtin Speakers
    OS Windows 10 Enterprise 64bit v21H1 build no 19043.1055
    Network RouterNextVision ONU Fiber Modem
    Accessory #1 G40 Wired Gaming Mouse
    Accessory #2 Laptop Cooling table with fan
    Accessory #3 Secureye Usb finger print scanner added seperately for Windows Hello
    raju2529's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    9
    Posts
    362

    hi JonTeoh,
    try to follow the solution which is given by intel community moderator for this same wifi device problem.


    https://community.intel.com/t5/Wirel...g/td-p/1222191

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    10
    Posts
    36

    Hi, did the uninstall and reinstall of the driver still no luck and the problem still persist.

    I even did a system restore to the point when it was working but after the system restore the problem is still there.

  7. #7
    ROG Guru: Green Belt Array MoKiChU PC Specs
    MoKiChU PC Specs
    MotherboardASUS ROG Strix Z370-F Gaming
    ProcessorIntel Core i7-8700K
    Memory (part number)Corsair Vengeance RGB DDR4 2666MHz CL16 - 16GB (2 x 8GB)
    Graphics Card #1ASUS ROG Strix GTX 1080 Ti OC
    MonitorASUS ROG Strix XG35VQ
    Storage #1SSD NVMe Samsung 970 EVO Plus 500GB
    Storage #2SSD NVMe Samsung 960 EVO 250GB | SSD NVMe Corsair Force MP510 240GB | SSHD AHCI Seagate FireCuda 2TB
    CPU CoolerCooler Master ML240L RGB
    CaseBitFenix Enso
    Power SupplyCorsair TX850M (850W)
    Keyboard Logitech G413
    Mouse Logitech G502
    Headset/Speakers Logitech Z333
    OS Windows 11 Pro 21H2/CO/22000.x
    MoKiChU's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    334
    Posts
    586

    Hi,

    Try by doing a cleanup of your Intel WiFi/Bluetooth Drivers and installing the latest Intel WiFi/Bluetooth Drivers for your notebook :

    - If you have Intel PROSet/Wireless Software and/or Intel Wireless Bluetooth in your programs, uninstall them and restart your PC.
    - Launch Driver Store Explorer
    - Check the boxes of all versions of netwtw04.inf | netwtw06.inf | netwtw08.inf | ibtusb.inf drivers (if you find them)
    - Check the box "Force Deletion" then click on the "Delete Driver" button then restart your PC
    - Install your drivers from this thread by following Instal/Update Process. You need these drivers packages for your notebook :

    - Intel WiFi Drivers (Drivers Only) :
    Drivers - 9xxx/AX2xx

    - Intel Bluetooth Drivers (Drivers Only) :
    Drivers - 8xxx/9xxx/AX2xx

    If the issue persists, as previously indicated by xeromist, open a ticket with ASUS Support.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •