Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 24
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Question ArmouryCrate stuck on "Installing components for the Connected Devices"

    I am trying to install for some weeks ArmouryCrateInstaller v3.0.11.0 (Win 10, ROG Strix G17 G712LW)
    Did:
    - used Geek Uninstall to remove all ASUS/AURA related: ASUS Framework Service, AURA lighting effect add-on, AURA lighting effect add-on x64, AURA Service, ROG Live Service
    - used Armoury Crate Uninstall Tool V1.1.2.0
    - restarted system
    - used the installer but after a while it hanged on "Installing components for the Connected Devices and it fails after ~30min
    Tried these steps multiple times in the last 2 weeks, including with firewall disabled.
    Also, anything else I found posted in other threads (reddit, youtube) about this problem.
    Windows is freshly installed (<1month).

    I collected the logs from ProgramData here: https://drive.google.com/file/d/1m9D...ew?usp=sharing

    Contacted ASUS Support (EU) with clear indication it happens for other people, but they basically said "all these people have refused to reinstall Windows" and they can't do anything with the installation logs.

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2021
    Reputation
    10
    Posts
    22

    hi.i had similar issues which i managed to solve.i guess many people have this issue.
    and the problem is after u uninstall everything there are still files in the registry key which need to be removed.hope this is help.

    1-uninstall the aura and armoury crates with armuory crates uninstaller then restart ur pc

    2-make sure u remove all of the files in the folder Locations:

    C:\Program Files (x86)\ASUS

    C:\Program Files\ASUS

    C:\ProgramData\ASUS

    %LocalAppData%\ASUS

    3-go under this Registry Entries folders and remove anything related to asus ,

    a) Computer\HKEY_CLASSES_ROOT\
    b) HKEY_CURRENT_USER\Software\ASUS
    c) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ASUS
    loctae all the Registry Entries and delete anything related to asus under those folders.

    4:restart ur pc,turn off windows firewall or any others and try to install armoury crate again

    hopefuly this will resolve ur issues.
    let me know if u got questions.
    Last edited by Peyman1354; 04-25-2021 at 07:58 PM.

  3. #3
    Banned Array
    Join Date
    Sep 2020
    Reputation
    10
    Posts
    110

    Asus servers can be problematic at times you may have to uninstall using the uninstaller and then reinstall to try again, if been noticing it as well now, its probably why everyone is having such inconsistent experience, missing devices can also be a result of this.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2014
    Reputation
    13
    Posts
    5

    Rog products = beautiful looking and big joke utilities.Gladius III wireless is my last asus product .. you could at least support Armory II as well as Chakram wireless for users who have a problem with Armoury crate stuck install.My Gladius III wireless is in the box for 1 month

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by Peyman1354 View Post
    hi.i had similar issues which i managed to solve.i guess many people have this issue.
    and the problem is after u uninstall everything there are still files in the registry key which need to be removed.hope this is help.

    1-uninstall the aura and armoury crates with armuory crates uninstaller then restart ur pc

    2-make sure u remove all of the files in the folder Locations:

    C:\Program Files (x86)\ASUS

    C:\Program Files\ASUS

    C:\ProgramData\ASUS

    %LocalAppData%\ASUS

    3-go under this Registry Entries folders and remove anything related to asus ,

    a) Computer\HKEY_CLASSES_ROOT\
    b) HKEY_CURRENT_USER\Software\ASUS
    c) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ASUS
    loctae all the Registry Entries and delete anything related to asus under those folders.

    4:restart ur pc,turn off windows firewall or any others and try to install armoury crate again

    hopefuly this will resolve ur issues.
    let me know if u got questions.
    I have the same problem. So you have to practice this procedure to solve? I'm always afraid to put my hand in the system registry ...

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2021
    Reputation
    10
    Posts
    24

    Quote Originally Posted by Miky2147 View Post
    I have the same problem. So you have to practice this procedure to solve? I'm always afraid to put my hand in the system registry ...
    That process didn't work for me. Also not great messing with the registry, can break a lot of stuff. You should not have to in order to get one program working!

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by cindernat View Post
    You should not have to in order to get one program working!
    Exact. So what do we need to do to fix?

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2021
    Reputation
    10
    Posts
    24

    Quote Originally Posted by Miky2147 View Post
    Exact. So what do we need to do to fix?
    Wish I could tell you, but still waiting for assistance with my issues from Asus (aside from getting me to reinstall Windows as per their suggestion).

  9. #9
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2020
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Reinstall Windows for only 1 broken program? Unacceptable!

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2014
    Reputation
    13
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by Miky2147 View Post
    Reinstall Windows for only 1 broken program? Unacceptable!
    agree

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •