Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Angry G733 Turbo mode crashing

    Hi,

    I've got 2 identical G733QS-XS98Q purchased at same time. Same setup, same drivers, everything identical. One runs smoothly in turbo mode, the other one ALWAYS crashes in games when in turbo mode is on (within seconds). Super steady when on performance mode. Can someone explain what could be wrong? Is there a log or something that could tell me what's going on exactly? Only information I get (from one game) is that GPU stop responding, other just close without a log. Annoying to pay a fortune for a high level computer that can't run at full speed.
    Last edited by Caperone; 05-16-2021 at 04:35 AM.

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2020
    Reputation
    10
    Posts
    24

    Quote Originally Posted by Caperone View Post
    Hi,

    I've got 2 identical G733QS-XS98Q purchased at same time. Same setup, same drivers, everything identical. One runs smoothly in turbo mode, the other one ALWAYS crashes in games when in turbo mode is on (within seconds). Super steady when on performance mode. Can someone explain what could be wrong? Is there a log or something that could tell me what's going on exactly? Only information I get (from one game) is that GPU stop responding, other just close without a log. Annoying to pay a fortune for a high level computer that can't run at full speed.
    change the nvidia drivers to 466.11 and no crashes any more...

  3. #3
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    It did help, but the troublesome laptop still crash after a few minutes. A least not after a few seconds, but still crash.

    One thing I noticed, the GPU max frequency reach 1935 mhz while on the working laptop, the maximum is 1890. Could it be the issue?

  4. #4
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Laptop #1 one is running smooth, be it working or idling (game still running but in background). Laptop #2 seems to be all over the place in same situation (same game, running or in background)

    Click image for larger version. 

Name:	GPU.jpg 
Views:	0 
Size:	228.4 KB 
ID:	88689

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •