Results 1 to 3 of 3

Thread: TUF X570 plus

  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2021
    Reputation
    10
    Posts
    3

    TUF X570 plus

    Dear friends of the Asus family.
    I'm new to the forum and I don't know if I asked a question in a good topic.
    If he doesn’t need to be here please delete it or post it in the proper topic.
    I bought an ASUS TUF X570 PLUS MOTHERBOARD.
    There is a new AMD Ryzen 5600 x processor on the motherboard.
    ASUS ROG STIX RTX 3070 OC 8GB graphics card.
    ASUS TUF VG27AQ monitor
    The memory is TRIDENT Z neo DDR4-3600, 8GB x4
    CL 14-15-15-35
    When I turn on the computer, all the lights come on, all the fans spin, AURA works great.
    I get a message on the monitor but no signal.
    I tried to change the HDMI cable, Display port cable but always the same message.
    No signal
    My yellow DRAM light is on the motherboard
    I tried to put only one memory card. two boards, different DDR inputs but the light on the motherboard does not go out.
    can anyone help me with advice, or does anyone have a similar experience.
    Thanks for your help

  2. #2
    Administrator Array Silent Scone@ROG's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    170
    Posts
    2,216

    Hello,

    Reset the CMOS as per the instructions in the manual (1.1.7).

    If still no signal, remove the CPU and check for any bent pins, reseat checking for even mounting pressure.

    Check that stand off screws surrounding the CPU and DIMMs aren’t over torqued and report back*
    *
    Last edited by Silent Scone@ROG; 05-20-2021 at 01:30 AM.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2021
    Reputation
    10
    Posts
    3

    thx

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •