Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    10
    Posts
    50

    RT-AX88U Speed test number not accurate

    Can someone also fix this? Speed test within the firmware (Adaptive QoS --> Speed Test), result seems to be way off.

    I can run the speed test on my ATT Fiber Router, and it is getting 970 Download and 908 Upload.
    If I ran it at my PC, I am getting 944 download and 940 upload.

    However, when I ran the speed test within AX88U, I am only getting: 658 Download, 837 upload.

    These are tested going to same speedtest server.

    My neighbor who also has ATT Fiber, and Netgear Orbi. THeir speed test on Orbi seems to be more consistent with ATT rounter. They are getting around 940 both up and down on Orbi.

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    32
    Posts
    84

    speedtest

    Quote Originally Posted by Shinchan0125 View Post
    Can someone also fix this? Speed test within the firmware (Adaptive QoS --> Speed Test), result seems to be way off.

    I can run the speed test on my ATT Fiber Router, and it is getting 970 Download and 908 Upload.
    If I ran it at my PC, I am getting 944 download and 940 upload.

    However, when I ran the speed test within AX88U, I am only getting: 658 Download, 837 upload.

    These are tested going to same speedtest server.

    My neighbor who also has ATT Fiber, and Netgear Orbi. THeir speed test on Orbi seems to be more consistent with ATT rounter. They are getting around 940 both up and down on Orbi.
    check your Ethernet cable and is there any device using while testing.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •