Page 35 of 35 FirstFirst ... 25 33 34 35
Results 341 to 347 of 347
  1. #341
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by SunriseLV View Post
    1. PC / Laptop
    PC: ASUS B550-F Gaming, Ryzen 5600x, MSI RTX 3060 TI
    2. Aura Sync products
    ml240l v2 ( Aura Compatible ) - previous working, TUF Gaming K7 keyboard
    3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software
    MSI CENTER ( for RTX, but Armoury not seeing MB also without that software )
    4. Wired / wireless connection
    RIVEL 3 Mouse
    5. Reinstalled Windows?
    NO
    6. Windows version & build
    Lattest with all updates
    Edition Windows 10 Pro
    Version 21H1
    Installed on ‎03.‎03. ½2021
    OS build 19043.1165
    Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.3530.0

    7. Previous version of firmware or software that worked as expected
    That one without dashboard, after update trough Armoury MOBO stop detecting
    8. Clear description of your issue
    Armoury Crate opens very slow and not detecting my MB, so I cannot change color of RGB fans and MB itself
    9. Any screenshots of the issue
    Attachment 89778
    10. Use our log collection function: Settings=>About=>App diagnostics
    Please provide a log, it's much easier to provide fixes if we can replicate as accurately as possible.

    LOG SENT VIA PM

    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 4.1.6.0
    ROG Live Service 1.2.16.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.05.06
    Armoury Crate lite service 4.1.6
    ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.10
    ASUS AURA Motherboard HAL 1.1.7.0
    ASUS Keyboard HAL 1.01.48
    AacVGA 0.0.4.3
    KingstonDram 1.1.8
    AURA DRAM Component 1.1.11
    CorsairAsusPlugin 2.0.0
    ENE RGB HAL 1.1.31.3
    ENE_EHD_M2_HAL 1.0.8.14
    PHISON HAL 1.0.9.0
    Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.2
    Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.6.4
    Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.2
    WD_BLACK AN1500 1.0.13.0


    P.S I tried a lot of suggestions from forums, tried uninstaller tool. Reinstall it multiple times etc. nothing worked...
    Please MASTERC@ROG take a look

  2. #342
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    out of nowhere

    Quote Originally Posted by falconjpg View Post
    Tryed evrything to make it work.

    Motherboard: ASUS ROG Strix Z370-F Gaming

    Board went into default rainbow loop and could not be detected on Armoury Crate.
    Tryed:
    Alot of reinstalls (cleaning Registry too) and also removing any other third party rgb controller
    Chaning a couple of times, on/off to get refresh, the config in BIOS for (Enable ErP Ready S4+S5) and the option (in sleep, hibernate and soft off states)
    Experimented some configs with AI Suite 3, but got nothing from it
    Turning evrything off, removing the power cable, pressing power buttom for a bit and turn it back again
    Saw somewhere that chaging windows language for ENG would do something to the software

    Afther evrything, I mannaged to make the board get reconized in Armoury Crate but i still cannot change any rgb collor.

    Tyed turning the option (shutdown effect) on/off on Armoury Crate, to see if i could get any refresh of the software communication to the board,
    but got stuck in a loading loop
    Afther a day or two, still in rainbow loop, the board just decided it was time to stop, and turned the rgb off without me changing any options.

    The problem seems to be a conflict related to old AURA SYNC software, once knowing that some people got their problem solved with a fresh Windows install...


    So... yea... i tryed alot for a couple of days.. got nothing from it.. im not up to reinstalling windows for a single rbg light.
    I will just keep it turned off i guess...
    We all pay alot for these kind of hardware, setting up a simple RBG light config should not take that much of our time and effort

    shame.

    sorry for my english, not my native language, tryed my best.

    ------Edit------

    Include the following info:
    1. PC / Laptop
    PC
    2. Aura Sync products
    ASUS ROG Strix Z370-F Gaming
    3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software
    NO
    4. Wired / wireless connection
    WIRED
    5. Reinstalled Windows?
    NO
    6. Windows version & build
    Windows 10 64bit
    7. Previous version of firmware or software that worked as expected
    AURA SYNC
    8. Clear description of your issue
    All Above
    9. Any screenshots of the issue
    10. Use our log collection function: Settings=>About=>App diagnostics

    Log: sent it to MasterC@ROG PM


    Yesterday, the Armoury Crate application decided it was time to work, i was able to change the RGB config ONCE to pink/red and then stoped working again, did not take any of my imputs, afther a reboot, the last option that i selected (full pink) got rolled out.

    Today, i tryed opening Armoury Crate again and my hardware was not detected...

    All i have from this software is intermittent problems. nothing solved so far and i got no answer/reply at all.
    One thing im certain, i will never buy hardware from ASUS again, unfortunately.

    MasterC@ROG help us
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos armoury.jpg  


  3. #343
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    10
    Posts
    38

    Crate not working anymore!

    So, I had to reinstall Crate yesterday!
    Used the Crate Uninstall tool and then manually deleted leftovers + cleaned up registry from prev Crate installation files.
    Restarted PC and installed Crate again and now it only picks up my Flare kb and Gladius 2 mouse and Dram.
    Not vga and motherboard! Help!?

    Attached a screenshot, tried to attach log file but uploader only allows images.
    Log file: https://drive.google.com/file/d/1Qjc...ew?usp=sharing



    Include the following info:
    1. PC / Laptop
    PC
    2. Aura Sync products
    ASUS ROG Maximus X Hero Z370
    3. 3rd-party peripheral, audio, or lighting software
    NO
    4. Wired / wireless connection
    WIRED
    5. Reinstalled Windows?
    NO
    6. Windows version & build
    Windows 10 64bit
    7. Previous version of firmware or software that worked as expected
    Crate
    8. Clear description of your issue
    All Above
    9. Any screenshots of the issue
    10. Use our log collection function: Settings=>About=>App diagnostics

    Services installed:
    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 4.2.5.0
    ROG Live Service 1.2.18.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.05.18
    Armoury Crate lite service 4.2.8
    ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.10
    ASUS Keyboard HAL 1.01.48
    ASUS Mouse HAL 1.2.0.11
    AacVGA 0.0.4.3
    KingstonDram 1.1.8
    AURA DRAM Component 1.1.11
    ENE RGB HAL 1.1.32.0
    ENE_DRAM_RGB_AIO 1.0.0.10
    ENE_EHD_M2_HAL 1.0.8.14
    PHISON HAL 1.0.9.0
    Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.2
    Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.6.4
    Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.2
    WD_BLACK AN1500 1.0.13.0
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Screenshot 2021-09-01 172913.png  


  4. #344
    Administrator Array MasterC@ROG's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    121
    Posts
    1,860

    A few people have reported this issue and we are working on a solution. Thanks, got your log.

    Quote Originally Posted by SunriseLV View Post
    Please MASTERC@ROG take a look

  5. #345
    Administrator Array MasterC@ROG's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    121
    Posts
    1,860

    New updates and services are now available.
    Release notes and a new thread will be made available soon.
    This thread is now closed.
    Several issues have been resolved, such as the FileOperator.exe issue.

    Here are the latest updates.
    - Armoury Crate v4.2.5
    - Aura Creator v3.1.3
    - Armoury Crate (Lite) Service v4.2.8
    - ROG Live Service v1.2.18.0
    - Lighting Service v3.05.18

  6. #346
    Administrator Array MasterC@ROG's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    121
    Posts
    1,860

    AIOFanSDK v2.01.20 was released on 10/25 which resolves the issue. Please update and try again.

    Quote Originally Posted by calleone View Post
    Is there any news in the meantime regarding the device display bug? I still can't access my motherboard with Armoury Crate. If I uninstall Armoury-Crate and install LiveDash and Aura Sync it works again. Before the Armoury Crate v4.1.6.0 update, Armoury Crate also worked for me.
    Last edited by MasterC@ROG; 10-26-2021 at 04:17 AM.

  7. #347
    Administrator Array MasterC@ROG's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    121
    Posts
    1,860

    "The server threw an exception." error has been resolved. Try the latest version of AI Suite III - v3.01.10

    Download here:
    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m..._20211115R.zip

    Quote Originally Posted by Zion99 View Post
    I get that server error too... then I have to restart. I just set the fan curves in the BIOS, and now think I should eliminate the AI Suite 3... It is useless, as it cannot hold a curve and falls off when I need it most. Then crashes.

    I thought Corsair was bad - at least they update...

Page 35 of 35 FirstFirst ... 25 33 34 35

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •