Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 17 of 17
  1. #11
    ROG Member Array blukas69 PC Specs
    blukas69 PC Specs
    MotherboardMaximus Hero XIII (0402)
    Processor10900K
    Memory (part number)G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4-3600 CL14~F4-3600C1
    Graphics Card #1ASUS TUF 3060 OC 12GBVRAM
    Sound CardMOBO
    Storage #1Firecuda 520 SSD ZP000GM30002
    Storage #2INLAND 2T
    CPU CoolerDH-15 BLACK CROMAX
    CaseASUS GT501
    Power SupplySEA SONIC 750 PRIME TX
    OS WIN 10 PRO

    Join Date
    Mar 2021
    Reputation
    10
    Posts
    18

    Cool

    "'m also quite certain this isn't a driver issue, as the situation occurs PRIOR to windows load. It's either monitor, or bios. Card works perfectly fine CSM disabled on my other monitor. Oh FYI my other system is the Z590E wifi strix board with a 10900KF. if that helps.[/QUOTE]


    My problem was before windows loaded also. After a week of trying everything in the book. It was a driver issue, That I would of never thought since it was only a week old install. But i really think it was my old monitor driver causing the issue. Since i bought back in 2012.

    Hope you get it worked out. These forums have helped me a bunch. Just don't take any advice unless your sure.

  2. #12
    ROG Member Array Zorlac01 PC Specs
    Zorlac01 PC Specs
    MotherboardZ590 Maximus HERO 13
    Processori9 11900K
    Memory (part number)Gskill 3600 CL16
    Graphics Card #1Nvidia FE 3080 TI
    Sound CardCreative X AE-5
    Monitorpredator 4K 144HZ
    Storage #1Samsung EVO plus 500G
    Storage #2Samsung Evo plus 1TB
    CPU CoolerCorsair H100i XT pro
    CaseCorsair X570
    Power SupplyCorsair AX 850
    Keyboard Razor Tartarus
    Mouse Razor Deathadder BLK edition
    Headset X blaster / Razer cans
    OS W10 pro

    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    17

    thanks! Spent 4 hrs, with reseating, battery removals, and EVRYTHING else I read, and could have thought of. At the end of it all, i hooked up my other 1440P predator monitor, and it works like a charm. I'm pretty certain the 4K 120hz Predator I have doesn't somehow support this card for whatever reason. I t was the first of it's kind in terms of 120HZ at 4k. I've had since they came out, hopefully in the near future somekind of driver/firmware will fix the issue...

  3. #13
    ROG Member Array Zorlac01 PC Specs
    Zorlac01 PC Specs
    MotherboardZ590 Maximus HERO 13
    Processori9 11900K
    Memory (part number)Gskill 3600 CL16
    Graphics Card #1Nvidia FE 3080 TI
    Sound CardCreative X AE-5
    Monitorpredator 4K 144HZ
    Storage #1Samsung EVO plus 500G
    Storage #2Samsung Evo plus 1TB
    CPU CoolerCorsair H100i XT pro
    CaseCorsair X570
    Power SupplyCorsair AX 850
    Keyboard Razor Tartarus
    Mouse Razor Deathadder BLK edition
    Headset X blaster / Razer cans
    OS W10 pro

    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Figured I'd update this as maybe it could help someone in the future..
    I acquired an Asus xg279q. When hooking it up to the 3080ti with display port, and ABSOLUTELY NO MONITOR OVERCLOCKING (144hz only) It works perfectly. I can enter bios, enable resizeable bar etc... As soon as I bump the monitor to 165 or 170, No signal detected, straight to windows splash.... unless of course I enable CSM. Updated drivers, cleaned with DDU, reinstalled twice, same thing..

  4. #14
    ROG Member Array Zorlac01 PC Specs
    Zorlac01 PC Specs
    MotherboardZ590 Maximus HERO 13
    Processori9 11900K
    Memory (part number)Gskill 3600 CL16
    Graphics Card #1Nvidia FE 3080 TI
    Sound CardCreative X AE-5
    Monitorpredator 4K 144HZ
    Storage #1Samsung EVO plus 500G
    Storage #2Samsung Evo plus 1TB
    CPU CoolerCorsair H100i XT pro
    CaseCorsair X570
    Power SupplyCorsair AX 850
    Keyboard Razor Tartarus
    Mouse Razor Deathadder BLK edition
    Headset X blaster / Razer cans
    OS W10 pro

    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    17

    also forgot to mention, the white light stays on. The one on the top of the HERO board, indicating a VGA issue...

  5. #15
    ROG Member Array Zorlac01 PC Specs
    Zorlac01 PC Specs
    MotherboardZ590 Maximus HERO 13
    Processori9 11900K
    Memory (part number)Gskill 3600 CL16
    Graphics Card #1Nvidia FE 3080 TI
    Sound CardCreative X AE-5
    Monitorpredator 4K 144HZ
    Storage #1Samsung EVO plus 500G
    Storage #2Samsung Evo plus 1TB
    CPU CoolerCorsair H100i XT pro
    CaseCorsair X570
    Power SupplyCorsair AX 850
    Keyboard Razor Tartarus
    Mouse Razor Deathadder BLK edition
    Headset X blaster / Razer cans
    OS W10 pro

    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    17

    SOLVED! FINALLY! I'm posting the solution for new 3080ti owners suffering from this dilemma. Initial 3080ti Founder's edition cards came with a bios suffix ending in 01.
    These cards were the first batch at best buy. A few weeks later the second batch arrived bearing the CA suffix bios. I had the 01 bios. SOMEBODY, (i'd love to buy this guy a beer!)
    posted the CA bios in tech power up. Although this was not a VERIFIED bios by TPU, I just HAD to try it. Using Nvflash64, I flashed to this bios and ALL my problems went away.
    The card doesn't shut off anymore, no mobo light on, bios option is fine, CSM disabled, resizeable bar enabled, etc...

    Hope this helps someone faster than it took me to fix it. Thanks to all who shared my pain.

  6. #16
    ROG Guru: Orange Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus XIII Hero
    Processori9 11900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 980 Pro 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000/AXE11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X52

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    18
    Posts
    408

    Funny, since I suggested that process in the second response...

  7. #17
    ROG Member Array Zorlac01 PC Specs
    Zorlac01 PC Specs
    MotherboardZ590 Maximus HERO 13
    Processori9 11900K
    Memory (part number)Gskill 3600 CL16
    Graphics Card #1Nvidia FE 3080 TI
    Sound CardCreative X AE-5
    Monitorpredator 4K 144HZ
    Storage #1Samsung EVO plus 500G
    Storage #2Samsung Evo plus 1TB
    CPU CoolerCorsair H100i XT pro
    CaseCorsair X570
    Power SupplyCorsair AX 850
    Keyboard Razor Tartarus
    Mouse Razor Deathadder BLK edition
    Headset X blaster / Razer cans
    OS W10 pro

    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Quote Originally Posted by Saltgrass View Post
    Funny, since I suggested that process in the second response...
    yes, HOWEVER, the 2nd bios was not there yet, OR I was unable to find another bios, but thank you.

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •