Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Dual nvme drives in a ASUS ROG G752VS-XB72K?

    I am a total noob. I would like to use a second nvme drive for storage & a scratch disk for photoshop. I have a pair of WD blue SN550 1tb drives - 1 id a clone of my original 256 OEM drive and it boots/works flawlessly. The other is not recognized by the computer. Any help would be much appreciated.

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    91
    Posts
    459

    Dont see what the problem is unless you havent initialized the drive in disk manager. I run a pair of 1TB samsung 960 pros in my G752VY in raid0.

  3. #3
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    10
    Posts
    4

    The second doesn't show up in the disk manager?

  4. #4
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    91
    Posts
    459

    Ill have a look in my G752 BIOS next time I boot it up. I dont recall having to do anything for it to be seen. Installing raid) was another story and PITA.
    Have you tried swapping ports? Does both M2 support NVME? There may be a BIOS setting for M.2 NVME of M.2 SATA.

  5. #5
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    10
    Posts
    4

    I did try swapping ports. I'm not familiar with resetting the BIOS.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2021
    Reputation
    10
    Posts
    2

    i would first check the bios if it even detects a drive on that port. if it does, then my next guess would be the current partition is not being detected by your OS. if your bios doesn't detect the drive, either the problem is the drive itself or the port. good luck

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •