Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 27
  1. #1
    ROG Enthusiast Array Bekarasha's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    10
    Posts
    59

    Exclamation WiFi Problems with latest updates

    Hello,

    Since 2 weeks ago i start facing wifi problems on my G74sx, when i start up laptop everything loaded up, i click on wifi, 2x on my router name and then windows trying to connect, after 10 sec it give me message “was unable to connect” 1-fix problem 2-trouble shoot. When I do 1st it trying to fix but won’t help. Yesterday I got SSD for laptop, so I thought maybe I have virus, now I will install fresh copy with latest driver and internet security and problem will gone. I was happy until I done full installation, problem was still ther

    I have ipone 4s and ipad 3 connected to same wifi and no problem and only laptop do not want to join party now im using lan cable and my can love to play with it and bite it a lot.

    Im using Avast IS 2012, my network card Atheros, Win7 SP1 x64 with latest updates from Microsoft and I checked Asus Live Update no new staff there.

    Any idea why its happening?

    Thanks

  2. #2
    ROG Guru: Gold Belt Array dstrakele's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    89
    Posts
    4,437

    What version Atheros WiFi driver are you running?

    Does a Windows System Restore back to a time before you observed this issue resolve it?
    G74SX-A1 - stock hardware - BIOS 202 - 2nd Monitor VISIO VF551XVT

  3. #3
    ROG Enthusiast Array Bekarasha's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    10
    Posts
    59

    before reinstaletion i did 1 time restore and next day same problem comes, but like i say, full reinstalletion on new ssd did not helped me

  4. #4
    ROG Guru: Black Belt Array
    Join Date
    Oct 2011
    Reputation
    31
    Posts
    2,916

    Quote Originally Posted by Bekarasha View Post
    before reinstaletion i did 1 time restore and next day same problem comes, but like i say, full reinstalletion on new ssd did not helped me
    But what Atheros driver are you using? It makes a difference.

  5. #5
    ROG Guru: Gold Belt Array dstrakele's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    89
    Posts
    4,437

    What a) Authentication Level and b) Encryption have you configured for your wireless network in Windows on your laptop? Does it match that of your iPhone and iPad?
    Last edited by dstrakele; 04-07-2012 at 07:42 PM.
    G74SX-A1 - stock hardware - BIOS 202 - 2nd Monitor VISIO VF551XVT

  6. #6
    ROG Enthusiast Array Bekarasha's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    10
    Posts
    59

    well i was using my wifi like 6 month since i got laptop, than in 2 moth i got iphone 4s and connect to same router and was using it till now with out any problems, only week ago i start facing tht error messages, so i did system restore and it helped me for few hours, next morning i got error msg

    so i got ssd and install everything and it happen...

    a) no restriction
    b) same wifi router with same password and no additional configurations

  7. #7
    ROG Guru: Gold Belt Array dstrakele's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    89
    Posts
    4,437

    I am using a) WPA2-Personal (Authntication Level) with b) AES (Encryption).

    What are your settings?

    Have you shut down and restarted your modem and wireless router?
    G74SX-A1 - stock hardware - BIOS 202 - 2nd Monitor VISIO VF551XVT

  8. #8
    ROG Enthusiast Array Bekarasha's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    10
    Posts
    59

    i have same as u, WPA2-Personal and AES (Encryption) http://i.imgur.com/tcIXW.png
    i did restart it, not helped, i connected my old wifi router + internet modem = same problem, may be its new wifi drivers?

  9. #9
    ROG Guru: Gold Belt Array dstrakele's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    89
    Posts
    4,437

    What signal strength is detected for your router by your ASUS laptop?

    What version number Atheros driver are you running? If it is earlier than 9.2.1.432, you need to upgrade it. You can check the version in Device Manager by displaying the Properties of your Atheros Wireless Network Adapter.
    Last edited by dstrakele; 04-08-2012 at 09:05 PM.
    G74SX-A1 - stock hardware - BIOS 202 - 2nd Monitor VISIO VF551XVT

  10. #10
    ROG Enthusiast Array Bekarasha's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Reputation
    10
    Posts
    59

    i had 3/5 signal bar, but my router is 5m miter away from me.
    my current ver. is 9.2.0.458 http://i.imgur.com/tb9SR.jpg when i press "Update Driver" it saw "u runing lates version"

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •