Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    10
    Posts
    2

    ASUS ROG Strix Z390-E GPT drive not showing after GPT recovery policy set to auto

    i have a ASUS ROG Strix Z390-E with bios 1502. I plugged in a drive that had worked with it for years ( its a storage non OS drive. 6tb nas drive ) . I recently installed my system is a larger case. After i got everything plugged in , I got a boot message on the bios screen (GPT header corruption has been detected). It advised me to enable (MBR/GPT) Recovery policy to allow it to rebuild / recover. I did this and it booted and i could see the drive. A few reboots later , the drive no longer shows in my computer. In drive management it shows (disk not initialized and doesn't show the capacity of the drive. ) When i try to initialize it , it fails. Please help me. I don't want to lose any of my data. How do i fix this ?

    Windows 10
    No recent bios updates
    Drive also doesn't show in other pc's , even is usb enclosures.
    Last edited by prissweb; 07-07-2021 at 04:03 AM. Reason: more info

  2. #2
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    10
    Posts
    2

    I just wanted to add that it sometimes shows up in the bios , And some times not. Any help here would be greatly appreciated.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •