Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2021
    Reputation
    10
    Posts
    2

    XG-C100C random drop outs.

    This NIC card will work fine for hours or days then i get "you have no internet" from windows 10.

    If i disable and re-enable the card it will work again.

    I'm using driver 2.2.3.0 tried a newer one and it went out even more.

    Suggestions?

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2021
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Anyone? I have tired every driver i can find and updated the firmware with no luck.

    I am using it in a Asus MB.

  3. #3
    ROG Guru: Brown Belt Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 11 64bit Pro
    Network RouterPfSence Intel i5-10210U 6 Port
    Accessory #1 TP-Link Gigabit 8&6 Port Switches

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    65
    Posts
    1,234

    Try going in Device Manager, Power Management and disabling allow the computer to turn off this device to save power feature and see if this improves the situation.

    This might also be helpful
    https://www.rashedtalukder.com/updat...e-and-drivers/
    https://www.snbforums.com/threads/aq...e.56888/page-3
    Last edited by RedSector73; 08-01-2021 at 04:01 AM.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2021
    Reputation
    10
    Posts
    2

    I have the same problem, my connectivity drops, it usually happends when i download games from steam or epic games. If i copy big files over the network i have no problems.
    When the connectivity drops i get this message in the event viewer:
    ASUS XG-C100C 10G PCI-E Network Adapter : Network link is lost.

    Aso disabling and re-enabling the card fixes the problems.

    I changed the cable and the ports on the routers, also it happends on 3 different pc on the network same exact issues.
    Last edited by rzzntn; 08-01-2021 at 09:27 PM. Reason: adding notifications

  5. #5
    ROG Guru: Brown Belt Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 11 64bit Pro
    Network RouterPfSence Intel i5-10210U 6 Port
    Accessory #1 TP-Link Gigabit 8&6 Port Switches

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    65
    Posts
    1,234

    This thread might also have information https://rog.asus.com/forum/showthread.php?117314

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •