Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    2 x GT-AXE11000 Aimesh

    Hi guys,

    I recently purchased 2 x gt-axe11000 and i have trouble setting up AI Mesh properly.

    Main Router - GT - AXE 11000 (Firmware 3.0.0.4.386_42026)

    AI MESH ROUTER -
    1 x GT - AXE11000 (Firmware 3.0.0.4.386_43984)
    3 x GT -AX11000 (Firmware 3.0.0.4.386_44266)

    I tried updating Main Router to latest firmware but after update i am unable to see my AI MESH AXE router.

    Is anyone else having the same problem?

    I have tried other combination of firmware for and the only one that seems to work for 2 x GT-AXE11000 is above.


    thanks in advance.

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    32
    Posts
    68

    Quote Originally Posted by ston3d View Post
    Hi guys,

    I recently purchased 2 x gt-axe11000 and i have trouble setting up AI Mesh properly.

    Main Router - GT - AXE 11000 (Firmware 3.0.0.4.386_42026)

    AI MESH ROUTER -
    1 x GT - AXE11000 (Firmware 3.0.0.4.386_43984)
    3 x GT -AX11000 (Firmware 3.0.0.4.386_44266)

    I tried updating Main Router to latest firmware but after update i am unable to see my AI MESH AXE router.

    Is anyone else having the same problem?

    I have tried other combination of firmware for and the only one that seems to work for 2 x GT-AXE11000 is above.


    thanks in advance.

    if your axe11000 as primary, you can only see nodes of ax11000
    if you cannot see another ax11000, please reset the ax11000 and then rejoin again.

  3. #3
    ROG Guru: Orange Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus XIII Hero
    Processori9 11900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 980 Pro 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000/AXE11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X52

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    18
    Posts
    408

    Quote Originally Posted by ston3d View Post
    I recently purchased 2 x gt-axe11000 and i have trouble setting up AI Mesh properly.

    Main Router - GT - AXE 11000 (Firmware 3.0.0.4.386_42026)

    AI MESH ROUTER -
    1 x GT - AXE11000 (Firmware 3.0.0.4.386_43984)
    3 x GT -AX11000 (Firmware 3.0.0.4.386_44266)
    I was just wondering if you were using an Ethernet Backhaul configuration? If you were using Wi-Fi as Backhaul, the fact the 6 GHz radio doesn't seem to work would limit you to just the two other radios. The AX11000 has two 5 GHz radios which might allow it to work.

    I do not understand, why using the same firmware on the AXE11000s would cause one to not work as a Mesh Router. However, I do not have a way to check.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by wilsondenq View Post
    if your axe11000 as primary, you can only see nodes of ax11000
    if you cannot see another ax11000, please reset the ax11000 and then rejoin again.
    thanks for the reply saltgrass, yes i am using the Axe as primary. i have done reset and rejoin. but as soon as i assign it on backhaul mode it doesn't work and

    i can only see the ax11000. But using the original January firmware with on primary AXE and latest firmware on secondary AXE seems to work fine.
    2 firmware patches ago i would have authentication issues on the secondary, it seems the latest firmware fixed it but i can't use both AXE on the latest firmware.

    I am lost..

  5. #5
    ROG Guru: Orange Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus XIII Hero
    Processori9 11900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 980 Pro 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000/AXE11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X52

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    18
    Posts
    408

    Quote Originally Posted by ston3d View Post
    thanks for the reply saltgrass, yes i am using the Axe as primary. i have done reset and rejoin. but as soon as i assign it on backhaul mode it doesn't work and

    i can only see the ax11000. But using the original January firmware with on primary AXE and latest firmware on secondary AXE seems to work fine.
    2 firmware patches ago i would have authentication issues on the secondary, it seems the latest firmware fixed it but i can't use both AXE on the latest firmware.

    I am lost..
    You did not answer the question as to whether you were using Ethernet or Wireless Backhaul.. or at least I don't think you did..

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by Saltgrass View Post
    You did not answer the question as to whether you were using Ethernet or Wireless Backhaul.. or at least I don't think you did..
    Sorry. Yes I am running Ethernet backhaul mode. Thanks

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by ston3d View Post
    Sorry. Yes I am running Ethernet backhaul mode. Thanks
    Update :-

    I just updated latest firmware on both Primary AXE and Secondary AXE. Am still having similar issues at the moment. 3.0.0.4.386_43986-g0176651

    Downgrade Primary to 3.0.0.4.386_42026-gddd85a3 and seems to be working fine again...

  8. #8
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    32
    Posts
    68

    Quote Originally Posted by ston3d View Post
    Update :-

    I just updated latest firmware on both Primary AXE and Secondary AXE. Am still having similar issues at the moment. 3.0.0.4.386_43986-g0176651

    Downgrade Primary to 3.0.0.4.386_42026-gddd85a3 and seems to be working fine again...
    Please file a feedback to asus again, and let me know your email. (private message)

    Thanks.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •