Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 23
  1. #11
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    10
    Posts
    43

    Quote Originally Posted by RedSector73 View Post
    try the SOC voltage manually then. f9 is failure, 0d is getting close.

    Thaiphoon Burner & Ryzen Dram Calculator might be of help as well.
    Soc sits at 1.1688 at the moment. It can be pushed a bit, but wouldn't want to go above 1.2v.
    Taiphoon burner misidentifies my kit as Samsung B-die, it's C-die.
    Ryzen dram calculator cannot be used with C-die. The OEM profile in Ryzen dram calculator also doesn't apply to C-die.
    It has been a tweaking hell to get it even to run at 3000Mhz.

    @Milkysunshine, what did you set your SoC voltage at with the 4x dual rank modules?

    Cheers.

  2. #12
    ROG Guru: Brown Belt Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 11 64bit Pro
    Network RouterPfSence Intel i5-10210U 6 Port
    Accessory #1 TP-Link Gigabit 8&6 Port Switches

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    65
    Posts
    1,258

    If Taiphoon doesn't identify correctly, then yeah, Ryzen Dram Calc is of no use.

    These are some of the best articles I have read on o/c ram, they might be helpful to you or maybe you have already read them.
    https://www.reddit.com/r/overclockin...g_on_ryzen_oc/
    https://www.techpowerup.com/review/a...g-guide/9.html
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...ery-long-post)
    Last edited by RedSector73; 07-25-2021 at 05:00 AM.

  3. #13
    ROG Guru: White Belt Array Godofmosquitoes PC Specs
    Godofmosquitoes PC Specs
    Laptop (Model)Dell XPS 15 9570 8750H 4K, 16GB, 512GB
    MotherboardCrosshair VIII Dark Hero
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950X
    Memory (part number)F4-3600C16Q-32GTZN
    Graphics Card #1MSI 3090 Gaming X Trio
    Sound CardSound BlasterX G6
    MonitorLG CX 48"
    Storage #1Samsung 980 Pro 1TB
    Storage #21xSamsung 960 Pro 1TB, 1xSamsung 860 EVO 4TB, 1xCrucial MX300 2TB, 3xSeagate Archive 8TB
    CPU CoolerNZXT X63 4xNoctua NF-A14 PWM L.N.A. 1200RPM
    CaseFractal Design Define S2 XL
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Corsair K70 RGB MX Silent
    Mouse Logitech G502
    Headset Sennheiser GSP 500
    Headset/Speakers Bowers & Wilkins MM-1
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterASUS RT-AX88U

    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    10
    Posts
    86

    I'm running a 3200MHz G.Skill GVK 64GB (4x16GB) kit as well on the Dark Hero. No issues with instability.

  4. #14
    New ROGer Array Milkysunshine PC Specs
    Milkysunshine PC Specs
    MotherboardASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO | GIGABYTE AORUS z590 ELITE AX
    ProcessorAMD 5950x | Intel 11900k
    Memory (part number)64g Ballistix 3600 @ 3766 (BL16G36C16U4BL.M8FB1) | 64g Ballistix 3200 @ 3800 (BL16G32C16U4BL.M16FE)
    Graphics Card #1ASUS RTX 2070 Super Turbo | EVGA GeForce GTX 1060 6GB SC GAMING
    Storage #1WD SN850 1TB | Samsung 980 Pro 1TB
    Storage #2Samsung 970 Evo Plus 2TB | 6 x WD RED Nas Array
    CPU CoolerThermaltake 360 AIO | NZXT Kraken X53 240 AIO
    CaseCorsair 5000D Airflow | Fractal Design Define R5
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 850 P2 | EVGA SuperNOVA 750 GA
    Keyboard ASUS ROG STRIX FLARE | Generic Mechanical
    Mouse ASUS ROG GLADIUS II ORIGIN | Logitech G602

    Join Date
    Jul 2021
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by Escorpiom View Post
    @Milkysunshine, what did you set your SoC voltage at with the 4x dual rank modules?

    Cheers.
    1.15v.

    Auto with the 4 sticks of single rank is at 1.088v

    ...all cpus are different though, YMMV

  5. #15
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    10
    Posts
    43

    Quote Originally Posted by Godofmosquitoes View Post
    I'm running a 3200MHz G.Skill GVK 64GB (4x16GB) kit as well on the Dark Hero. No issues with instability.
    Great to hear that.
    Do you have the C14 or the C16 kit? Mine is C16.

    Can you share your voltages and timings?

    Cheers.

  6. #16
    ROG Guru: White Belt Array Godofmosquitoes PC Specs
    Godofmosquitoes PC Specs
    Laptop (Model)Dell XPS 15 9570 8750H 4K, 16GB, 512GB
    MotherboardCrosshair VIII Dark Hero
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950X
    Memory (part number)F4-3600C16Q-32GTZN
    Graphics Card #1MSI 3090 Gaming X Trio
    Sound CardSound BlasterX G6
    MonitorLG CX 48"
    Storage #1Samsung 980 Pro 1TB
    Storage #21xSamsung 960 Pro 1TB, 1xSamsung 860 EVO 4TB, 1xCrucial MX300 2TB, 3xSeagate Archive 8TB
    CPU CoolerNZXT X63 4xNoctua NF-A14 PWM L.N.A. 1200RPM
    CaseFractal Design Define S2 XL
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Corsair K70 RGB MX Silent
    Mouse Logitech G502
    Headset Sennheiser GSP 500
    Headset/Speakers Bowers & Wilkins MM-1
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterASUS RT-AX88U

    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    10
    Posts
    86

    Quote Originally Posted by Escorpiom View Post
    Great to hear that.
    Do you have the C14 or the C16 kit? Mine is C16.

    Can you share your voltages and timings?

    Cheers.
    It's a C14 kit. I run with the XMP settings, resulting in 1.35V, and 14-14-14-34 timings. Do you need additional timings beyond those?

  7. #17
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    10
    Posts
    43

    Quote Originally Posted by Godofmosquitoes View Post
    It's a C14 kit. I run with the XMP settings, resulting in 1.35V, and 14-14-14-34 timings. Do you need additional timings beyond those?
    Thank you, no I don't need more timings.
    Although it's the same model number (GVK), our kits are completely different. Yours is apparently Samsung B-die, mine is C-die.
    From what I have seen, the B-die kits rarely have issues.

  8. #18
    ROG Enthusiast Array dante`afk PC Specs
    dante`afk PC Specs
    MotherboardAsus Hero XI Z390
    Processor9900k @ 5.3Ghz
    Memory (part number)32GB g.skill tridentZ RGB 4266
    Graphics Card #1FE 2080Ti 2160/8000 @ Bitspower block
    Sound Cardasus xonar dx 7.1
    MonitorASUS ROG PG279Q Gsync @ 165hz - 2x Qnix2710 @ 120hz
    Storage #1Samsung 960 PRO 512GB PCIe NVMe Samsung 960 EVO 512GB PCIe NVMe
    Storage #2SanDisk Ultra II 960GB - WD caviar black 3x 4tb
    CPU CoolerHeatkiller IV, 2x Mo-Ra3 420, 8x NF A20
    CaseLian Li-O11
    Power Supplycorsair ax1200i
    Keyboard Masterkey Pro L
    Mouse Roccat Kone Pure Optical
    Headset Beyerdynamics DT 990pro
    Mouse Pad Roccat Taito
    Headset/Speakers klipsch promedia 2.1
    OS W10 x64pro
    Network RouterAsus RT-N56U
    Accessory #1 PS4 Pro, Xbone S, KS8000 65" 4k SUHD
    Accessory #2 HTC Vive, S, maxnomic classic office
    Accessory #3 MBP 2018 Touch, Nikon D3100, OnePlus 6T

    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    59

    I fixed my issue, it turned out to be my custom PCi-E 12 pin power cable from Cablemods, once I replaced it with a different one, no more bluescreens.

    In hindsight I think 4x16 is not good, rather go 2x32 if you need more than 32gb of ram.

  9. #19
    New ROGer Array Milkysunshine PC Specs
    Milkysunshine PC Specs
    MotherboardASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO | GIGABYTE AORUS z590 ELITE AX
    ProcessorAMD 5950x | Intel 11900k
    Memory (part number)64g Ballistix 3600 @ 3766 (BL16G36C16U4BL.M8FB1) | 64g Ballistix 3200 @ 3800 (BL16G32C16U4BL.M16FE)
    Graphics Card #1ASUS RTX 2070 Super Turbo | EVGA GeForce GTX 1060 6GB SC GAMING
    Storage #1WD SN850 1TB | Samsung 980 Pro 1TB
    Storage #2Samsung 970 Evo Plus 2TB | 6 x WD RED Nas Array
    CPU CoolerThermaltake 360 AIO | NZXT Kraken X53 240 AIO
    CaseCorsair 5000D Airflow | Fractal Design Define R5
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 850 P2 | EVGA SuperNOVA 750 GA
    Keyboard ASUS ROG STRIX FLARE | Generic Mechanical
    Mouse ASUS ROG GLADIUS II ORIGIN | Logitech G602

    Join Date
    Jul 2021
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by dante`afk View Post
    I fixed my issue, it turned out to be my custom PCi-E 12 pin power cable from Cablemods, once I replaced it with a different one, no more bluescreens.

    In hindsight I think 4x16 is not good, rather go 2x32 if you need more than 32gb of ram.
    This all depends on ranks though. As I said, I have zero issues with 4x16 Ballistix single rank. While I had no true issues with the ballistix dual rank x4, it just wasn't able to reach the tighter timings.

  10. #20
    ROG Guru: White Belt Array Godofmosquitoes PC Specs
    Godofmosquitoes PC Specs
    Laptop (Model)Dell XPS 15 9570 8750H 4K, 16GB, 512GB
    MotherboardCrosshair VIII Dark Hero
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950X
    Memory (part number)F4-3600C16Q-32GTZN
    Graphics Card #1MSI 3090 Gaming X Trio
    Sound CardSound BlasterX G6
    MonitorLG CX 48"
    Storage #1Samsung 980 Pro 1TB
    Storage #21xSamsung 960 Pro 1TB, 1xSamsung 860 EVO 4TB, 1xCrucial MX300 2TB, 3xSeagate Archive 8TB
    CPU CoolerNZXT X63 4xNoctua NF-A14 PWM L.N.A. 1200RPM
    CaseFractal Design Define S2 XL
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Corsair K70 RGB MX Silent
    Mouse Logitech G502
    Headset Sennheiser GSP 500
    Headset/Speakers Bowers & Wilkins MM-1
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterASUS RT-AX88U

    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    10
    Posts
    86

    Quote Originally Posted by dante`afk View Post
    I fixed my issue, it turned out to be my custom PCi-E 12 pin power cable from Cablemods, once I replaced it with a different one, no more bluescreens.

    In hindsight I think 4x16 is not good, rather go 2x32 if you need more than 32gb of ram.
    As far as I have read, Ryzen 5000 series runs best with all four ranks of memory being filled.

    Milky, as far as the RAM goes, yeah it seems to be different kits. Yours are of course also D-kits, whereas mine is a Q-kit. So they should be more compatible with each other, two d-kits might have small differences. Does running with any one of the two kits alone cause issues?

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •