Page 19 of 55 FirstFirst ... 9 17 18 19 20 21 29 ... LastLast
Results 181 to 190 of 548
  1. #181
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2021
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by Xairoo View Post
    Not sure. I am still running 3601 (initial version when I got the new board). Haven't updated it.
    Same here. Also on 3601 and the same issue as everyone else.....

  2. #182
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2021
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi stixix,
    I'm afraid I have no idea when the distributor will send your motherboard to our local service center.
    However, I'll check whether there is a RMA record of your serial number every week.
    Thank you.


    Hi STARRAIN@ROG

    Any news on my board? Almost 4 weeks have passed now

    /stix

  3. #183
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2020
    Reputation
    10
    Posts
    40

    i have changed RGB settings with "Armoury Crate"

    and now i get days no start issue Crazy stuff befor i changed it i get the error every day 100% / S4+ or S5 iss off

    i have also testet 15 sleeps and all was working.

    I'm not sure anymore, but I think the problems started for me days after fiddling with the rgb software. I will continue to try, resetting all RGB settings to default does not work for me as it looks.

    has anyone that error and has never changed any rgb setting?
    Last edited by NuadaXXX; 11-16-2021 at 10:31 PM.

  4. #184
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    51
    Posts
    1,232

    Hi stixix,
    There is no RMA record for your serial number so far.
    However, our local repair center have received the motherboard from other user, so we are testing it to see if the issue can be reproduced.
    We will do further analysis on it.
    Thank you.

  5. #185
    New ROGer Array Vitacola PC Specs
    Vitacola PC Specs
    MotherboardASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950X
    Memory (part number)HX436C18FB3K4/128
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 1060 SC Gaming 6GB
    Storage #11000GB Patriot Viper VP4300 M.2 PCIe 4.0 x4 3D-NAND TLC
    CPU CoolerNoctua NH-U12A
    CaseFractal Design Define R5
    Power SupplyCorsair HX750
    Accessory #1 5x140FANs PushPull

    Join Date
    Nov 2021
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Good day,

    I bought the motherboard in August with all the other components. Only, the GTX1060 was from the previous system. The problem I had since the beginning, I just did not notice because the BIOS 3601 led to idle crashes. Since BIOS 3801, the idle crashes no longer occurred, but regularly I can not turn on the system. I have to turn off the power supply every time, wait 30 seconds and then the PC starts. Exactly as many describe it here in the thread.

    BIOS 3601 > 3801= always the same behavior.
    Power supply replaced = always the same behavior.
    3 different RAM kits tested = always the same behavior.
    1060 to 3080Ti = always the same behavior.
    CMOS reset = always the same behavior.
    BIOS set to default = always the same behavior.
    CPU swap to 3700x = did not occur but could only test for 20h
    My CPU 5950x in a MSI B450-A PRO MAX B450 = ran 9x weeks without problems.

    During the 9 weeks the board was at ASUS and came back with "In the responsible service center the described error could not be reproduced.
    ReturnNo: 20736515"

    Now on the weekend, I installed the ASUS again and the problem is back.
    After I have now read everything here and tested everything that was suggested, this setting seems to fix the startup problem but at the expense of WakeOnLAN which is not a solution for me! (no long term experience yet, only about 2x days and 3x shutdowns/restarts) enabled S4 + S5



    @ ASUS, The problem is very unpleasant and is in no relation to the value of the motherboard of over 450Euro. A 60Euro motherboard from MSI does not have this problem and yes it is slower but it is reliable. When will the problem be solved?

  6. #186
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    51
    Posts
    1,232

    Hi Vitacola,
    Have you shut down or put it to sleep mode and then turn it on or wake it up immediately, did the issue occur?
    How often do the issue occur? If you shut down or put it to sleep mode once everyday, would the issue occur once a day or once a week?
    May I have the serial number of the motherboard via PM?
    May I know the temperature at the place you put the pc while the issue occurs?
    Thank you.

  7. #187
    New ROGer Array Vitacola PC Specs
    Vitacola PC Specs
    MotherboardASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950X
    Memory (part number)HX436C18FB3K4/128
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 1060 SC Gaming 6GB
    Storage #11000GB Patriot Viper VP4300 M.2 PCIe 4.0 x4 3D-NAND TLC
    CPU CoolerNoctua NH-U12A
    CaseFractal Design Define R5
    Power SupplyCorsair HX750
    Accessory #1 5x140FANs PushPull

    Join Date
    Nov 2021
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi Vitacola,
    Have you shut down or put it to sleep mode and then turn it on or wake it up immediately, did the issue occur?
    How often do the issue occur? If you shut down or put it to sleep mode once everyday, would the issue occur once a day or once a week?
    May I have the serial number of the motherboard via PM?
    May I know the temperature at the place you put the pc while the issue occurs?
    Thank you.
    Hi Starrain,

    I typically shutdown the system and it occurs more often than it works. The few times i tested standby, it worked and the issue did not happen.
    Yesterday I re enabled WOL and this morning it occurred again.
    Room temperature is between 20C and 23C and the CPU is 42C idle and around 75C to 82C utilized. The PC is under my desk.
    I'll send you the S/N via PM.

    Regards

  8. #188
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2021
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Exclamation

    Hello,

    Like many others, I just add my case to the list.

    I made a new PC this year, I have the card since may 2016.
    At first no worries, but quickly after only a few days, the problem occurred.

    At the beginning, finding no solution, I disconnected the power supply, switched the ON / OFF button to OFF, waited 3/4 seconds, switched back to ON, reconnected, and the PC started.
    Then I discovered the ErP option trick on S4 / S5 that works.

    The problem being that I need to use the WoL feature, with ErP enabled, it's not possible.

    I have read the 19 pages of this topic carefully.
    Unable to separate myself from using my PC for work, I cannot request an RMA (unless ASUS provides a replacement motherboard in the meantime?).

    I continue to follow this topic hoping that a solution will be quickly found, but it is true that paying a card at this price to suffer such a hassle does not give confidence in the brand ...

  9. #189
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2021
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Ok guys I’m extremely disappointed in ASUS.

    I just got back my board after I rma’d it and after 2 weeks of no updates, just a message showing it’s status as repairing they decided to simply send me my board back. Included in the box of course was the sheet with the rma info and under “actions” all i get is a “cannot solve problem due to parts shortage.*
    *
    I can’t believe i paid a premium for this board and all the help I get is being told i’m out of luck due to parta shortages? It’s clearly a problem that is affecting multiple people and I don’t see ASUS taking any sort of responsibility. If the problem can’t be resolved by parts shortages at least state what the problem is so myself and others here in the thread can be aware. If parts shortage is any indication of anything then i would guess the problem is hardware related?*

    To anyone else I would stay away from this line of boards until the issue is at the very least acknowledged and addressed.*

    Click image for larger version. 

Name:	8CEE9885-5FD0-48F8-BD09-1ECACAB4179F.jpg 
Views:	0 
Size:	19.5 KB 
ID:	90660*

  10. #190
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2021
    Reputation
    10
    Posts
    74

    Quote Originally Posted by hakai View Post
    Ok guys Iƒ¢â€š¬â€ž¢m extremely disappointed in ASUS.

    I just got back my board after I rmaƒ¢â€š¬â€ž¢d it and after 2 weeks of no updates, just a message showing itƒ¢â€š¬â€ž¢s status as repairing they decided to simply send me my board back. Included in the box of course was the sheet with the rma info and under ƒ¢â€š¬…€œactionsƒ¢â€š¬‚ all i get is a ƒ¢â€š¬…€œcannot solve problem due to parts shortage.ƒ€š*
    ƒ€š*
    I canƒ¢â€š¬â€ž¢t believe i paid a premium for this board and all the help I get is being told iƒ¢â€š¬â€ž¢m out of luck due to parta shortages? Itƒ¢â€š¬â€ž¢s clearly a problem that is affecting multiple people and I donƒ¢â€š¬â€ž¢t see ASUS taking any sort of responsibility. If the problem canƒ¢â€š¬â€ž¢t be resolved by parts shortages at least state what the problem is so myself and others here in the thread can be aware. If parts shortage is any indication of anything then i would guess the problem is hardware related?ƒ€š*

    To anyone else I would stay away from this line of boards until the issue is at the very least acknowledged and addressed.ƒ€š*

    Click image for larger version. 

Name:	8CEE9885-5FD0-48F8-BD09-1ECACAB4179F.jpg 
Views:	0 
Size:	19.5 KB 
ID:	90660ƒ€š*
    I guess that would be the result from a persons of the growing pool of brainless people. There are more and more of these guys/employees. Gross.

    Anyway... They returned because of shortage. They just have to replace the board. What part will they replace? Of course you can replace and solder a new IC and so on, but they have to know what part is broken and as it looks like, Asus doesn't know.

    Call them, tell them they made a big mistake. They should replace the board with a new one - shortage doesn't count because you could easily buy that board in so many stores... oh man, what a bad service.

    The big problem is: There aren't many options. It's like the printer disaster. HP, Canon, Brother, ... all are well known trash products and all of them run a mafia like business. But you have to choose one brand.

    Good luck!

    STARRAIN@ROG
    I asked you via PM @ 10-27-2021 10:32 AM when I told you the RMA number about the production date, but didn't received an answer... could you please answer my question to the public? That isn't a confidential information, so you can give an answer.

    Old SN: M7M0KC3782619SN
    New SN: M7M0KC208304BLD

    Is the new board older than the old one I returned?
    What's about the production dates?

    Thank you!

Page 19 of 55 FirstFirst ... 9 17 18 19 20 21 29 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •