Page 20 of 64 FirstFirst ... 10 18 19 20 21 22 30 ... LastLast
Results 191 to 200 of 632
  1. #191
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    75
    Posts
    1,982

    Hi Vitacola,
    Thank you for your reply.
    If you shut down and then turn it on immediately, did the issue occur?
    If you shut down or put it to sleep mode once everyday, would the issue occur once a day or once a week?
    Thank you so much.

    Hi tony-rambo,
    Did you get ROG CROSSHAIR VIII DARK in May 2016?
    May I have the serial number of the motherboard via PM?
    Thank you.

    Hi hakai,
    So far as I know, because we need more test internally, the repair center swapped a motherboard first.
    The serial number would be different.
    If you got the same serial number, please let me know.
    Thank you.

    Hi Xairoo,
    Because you also said "I don't care" in PM, I didn't check them at that time. I'm really sorry about this.
    Please refer to the information below.
    Old SN: M7M0KC3782619SN(The first ship date is 2021/08/11)
    New SN: M7M0KC208304BLD(The first ship date is 2021/07/28)
    Thank you.

  2. #192
    ROG Member Array Vitacola PC Specs
    Vitacola PC Specs
    MotherboardASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950X
    Memory (part number)HX436C18FB3K4/128
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 1060 SC Gaming 6GB
    Storage #11000GB Patriot Viper VP4300 M.2 PCIe 4.0 x4 3D-NAND TLC
    CPU CoolerNoctua NH-U12A
    CaseFractal Design Define R5
    Power SupplyCorsair HX750
    Accessory #1 5x140FANs PushPull

    Join Date
    Nov 2021
    Reputation
    10
    Posts
    16

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi Vitacola,
    Thank you for your reply.
    If you shut down and then turn it on immediately, did the issue occur?
    If you shut down or put it to sleep mode once everyday, would the issue occur once a day or once a week?
    Thank you so much.
    Hi Starrain,

    To the first question, yes but not reproducible. Just tried again 10 times and it could be switched on again every time. But that was also different before and it occurred quite quickly.

    To the second question, yes and when the system ran for quite a long time, >12h or even 1-2 days. In the last 3 days it did not happen.
    The system is always shut down and not put into sleep.

    Regards

  3. #193
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2020
    Reputation
    10
    Posts
    43

    i got 50 times every day the start issue.


    and now


    Still no start issues with the Dark Hero after change RGB settings with Armory.

    Crazy........

    for me its 10000000% confirmed it is the bad bios.

    @STARRAIN@ROG
    the Bios need a way to reset the RGB settings FULLY even after CMOS e.c.t its not default.
    Last edited by NuadaXXX; 11-22-2021 at 10:18 AM.

  4. #194
    ROG Member Array Vitacola PC Specs
    Vitacola PC Specs
    MotherboardASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950X
    Memory (part number)HX436C18FB3K4/128
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 1060 SC Gaming 6GB
    Storage #11000GB Patriot Viper VP4300 M.2 PCIe 4.0 x4 3D-NAND TLC
    CPU CoolerNoctua NH-U12A
    CaseFractal Design Define R5
    Power SupplyCorsair HX750
    Accessory #1 5x140FANs PushPull

    Join Date
    Nov 2021
    Reputation
    10
    Posts
    16

    Quote Originally Posted by NuadaXXX View Post
    i got 50 times every day the start issue.
    and now
    Still no start issues with the Dark Hero after change RGB settings with Armory.
    Crazy........
    for me its 10000000% confirmed it is the bad bios.
    That's interesting! I have 3 days ago, after I have the board now a week back in operation, also turned off the RGP via the Armory app and since then no problems so far.

  5. #195
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2021
    Reputation
    8
    Posts
    46

    Interesting. Can we get more people with the Armory app to try this out? Disabling RGB fixing the start up issues?
    I would try it myself but I have not and will not install the Armory Crate app considering the very many issues it has caused people in the past....
    Last edited by JBROG87; 11-22-2021 at 03:44 PM.

  6. #196
    ROG Member Array Vitacola PC Specs
    Vitacola PC Specs
    MotherboardASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950X
    Memory (part number)HX436C18FB3K4/128
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 1060 SC Gaming 6GB
    Storage #11000GB Patriot Viper VP4300 M.2 PCIe 4.0 x4 3D-NAND TLC
    CPU CoolerNoctua NH-U12A
    CaseFractal Design Define R5
    Power SupplyCorsair HX750
    Accessory #1 5x140FANs PushPull

    Join Date
    Nov 2021
    Reputation
    10
    Posts
    16

    After shutting down and turning on five times during the day, it has now happened again. Shut down, waited about 5 seconds and the PC would not turn on.
    So the Armory app has nothing to do with it.

  7. #197
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    75
    Posts
    1,982

    Hi Vitacola,
    May I double confirm when the system ran for quite a long time, >12h or even 1-2 days, although you shut down the pc and turn on immediately, it cannot turn on every time?
    Thank you.

    Hi NuadaXXX,
    Do you mean reset RGB settings to default or disable RGB in Armoury Crate?
    Do you remember the RGB settings while the issue occurred? Did the issue happen every time you shut down or put it to sleep mode with the RGB settings?
    If you shut down or put it to sleep mode and then turn it on or wake it up immediately, does the issue occur?
    May I know the temperature at the place you put the pc while the issue occurred?
    May I have the serial number of the motherboard via PM?
    Thank you.

  8. #198
    ROG Member Array Vitacola PC Specs
    Vitacola PC Specs
    MotherboardASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
    ProcessorAMD Ryzen 9 5950X
    Memory (part number)HX436C18FB3K4/128
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 1060 SC Gaming 6GB
    Storage #11000GB Patriot Viper VP4300 M.2 PCIe 4.0 x4 3D-NAND TLC
    CPU CoolerNoctua NH-U12A
    CaseFractal Design Define R5
    Power SupplyCorsair HX750
    Accessory #1 5x140FANs PushPull

    Join Date
    Nov 2021
    Reputation
    10
    Posts
    16

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi Vitacola,
    May I double confirm when the system ran for quite a long time, >12h or even 1-2 days, although you shut down the pc and turn on immediately, it cannot turn on every time?
    Thank you.
    Exactly. Like last night, after the computer was running for about 8h. Turned off and then it would not turn back on.
    After resetting the PSU I did 3 more tests and the computer started every time. Also this morning after it was off for 8h it let turn on.

  9. #199
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2020
    Reputation
    10
    Posts
    43

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi NuadaXXX,
    Do you mean reset RGB settings to default or disable RGB in Armoury Crate?
    Do you remember the RGB settings while the issue occurred? Did the issue happen every time you shut down or put it to sleep mode with the RGB settings?
    If you shut down or put it to sleep mode and then turn it on or wake it up immediately, does the issue occur?
    May I know the temperature at the place you put the pc while the issue occurred?
    May I have the serial number of the motherboard via PM?
    Thank you.
    I mean Reset RGB to default over the bios. (to factory reset) (i think its a good way as workaround)

    no, no idea what RGB setting the issue reproduce.

    atm i have no issues no sleep no colt start, after ich changed the RGB settings to a other in Armoury Crate. (but it is not 100% sync if i change LED to off, if i turn pc off, then the RGB goes not fully off, changed over Armoury.

    it also fixed the start problems from the Dark Hero of me friend with changed RGB settings

    We have also see if we change the RGB settings to full in the bios, also i mean from Aura only to Full its go back to Aura Only.

    something is not ok with that options

    15-25c

    yes

  10. #200
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Oct 2021
    Reputation
    10
    Posts
    81

    Exclamation

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG - 11-15-2021 05:43 AM
    Hi Xairoo,
    I've asked our team to contact the distributor.
    Hope they will send it back as soon as possible.
    Thank you.
    Hi STARRAIN@ROG,

    any updates? The board has arrived on 8.11. at an Asus repair center. I just did a call with Asus EU. The SN number was required because the RMA number I got wasn't valid, but that's not a problem.

    I guess the "Asus team" (not the repair center) already has the board. A week is long enough to get the board (it's even longer, but at this date you have asked the Asus team to get in touch with the distributor).

    Let us know!
    Last edited by Xairoo; 11-23-2021 at 10:16 AM.

Page 20 of 64 FirstFirst ... 10 18 19 20 21 22 30 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •