Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Administrator Array MasterC@ROG's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    121
    Posts
    1,847

    Aura Creator V3.1.3.0 [Report here if any issues]

    Core service update:
    Armoury Crate Service v4.2.5
    Armoury Crate Lite Service v4.2.8
    ROG Live Service v1.2.18.0
    AURA Service (Lighting service) v3.05.18
    AuraLayerManager(AURA lighting effect add-on) V0.0.18

    New features
    Enable configurable multiple device support
    Compatible with Windows 11

    Bug fixing & Enhancements:
    Fixed system suspend/resume lighting effect frozen issue
    Fixed low frequency service crash issue
    Fixed G-Skill DRAM Aura Sync issue
    Fixed Smart Mode bug
    Optimized component update process & Fix update fail issues
    Enhanced GUI layout and UI interactive behavior

    Newly support models:
    [Mouse] TUF GAMING MOUSE X KIMETSU NO YAIBA

  2. #2
    ROG Member Array Adiemus PC Specs
    Adiemus PC Specs
    MotherboardROG CROSSHAIR VII HERO
    ProcessorAMD Ryzen 2700X
    Memory (part number)2x G.SKILL F4-3200C14D-16GTRS
    Graphics Card #1Nvidia GeForce RTX 2080 Ti FE + EKWB block
    Sound Cardon board
    MonitorDell Alienware AW3418DW
    Storage #1Samsung 970 Pro 1tb
    Storage #2Samsung 860 EVO 2tb
    CPU CoolerEKWB C6H monoblock
    CaseCore P5 Tempered Glass Edition
    Power SupplySeasonic Prime Ultra Titanium 750W
    Keyboard Logitech G513
    Mouse Logitech G502 Hero
    Headset Beyerdynamic DT990 Edition
    Mouse Pad Corsair MM300 930 × 300 mm
    Headset/Speakers 2x Nubert nuPro A-200 + nuPro AW-350
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Exclamation A-RGB strips not showing up

    Hi, after the recent update (around 29.08.2021) Aura Creator doesn't show (-> can't select) or see or address any A-RGB Strips, they stay dark. The strips worked perfectly fine in the previous version. They currently also work with the default Armoury Crate lighting effects, just not Aura Creator.

    Any custom lighting profiles from the older version were no longer compatible, everything stayed dark, I had to remake them.

    On the other hand, in the Music Visualisation settings for my G.Skill RAM, the different animation directions finally work!


    My motherboard: ROG Crosshair VII Hero with Bios 4402.


    These are the current service versions:

    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 4.2.5.0
    ROG Live Service 1.2.18.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.05.18
    Armoury Crate lite service 4.2.8
    ASUS AIOFan HAL 1.1.33
    ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.11
    ASUS AURA Motherboard HAL 1.1.7.0
    AacVGA 0.0.4.3
    KingstonDram 1.1.8
    AURA DRAM Component 1.1.14
    ENE RGB HAL 1.1.37.0
    ENE_EHD_M2_HAL 1.0.9.1
    PHISON HAL 1.0.9.0
    Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.2
    Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.6.4
    Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.2
    WD_BLACK AN1500 1.0.13.0
    Last edited by Adiemus; 09-03-2021 at 11:24 AM. Reason: Additional information

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2021
    Reputation
    10
    Posts
    1

    aRGb strips

    Hello all, i have the same problem.
    I have aRGB strips in my case and they don't recognized from Armory Creator in the device manager as they used to.
    In Aura sync software and in Armory Crate there isn't that issue, the aRGB header is appearing normally as Aura syncing device.


    Armory Crate log:

    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 4.2.5.0
    ROG Live Service 1.2.18.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.05.18
    Armoury Crate lite service 4.2.8
    ASUS AIOFan HAL 1.1.33
    ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.11
    ASUS AURA Motherboard HAL 1.1.7.0
    ASUS Keyboard HAL 1.01.48
    AacVGA 0.0.4.3
    KingstonDram 1.1.8
    AURA DRAM Component 1.1.14
    ENE RGB HAL 1.1.37.0
    ENE_DRAM_RGB_AIO 1.0.0.10
    ENE_EHD_M2_HAL 1.0.9.1
    PHISON HAL 1.0.9.0
    Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.2
    Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.6.4
    Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.2
    WD_BLACK AN1500 1.0.13.0

  4. #4
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Aug 2021
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I have same issue with the ARGB strip - they appear on Aura Creator, but the lights stay dark, despite already selecting the ARGB strip as part of the layer. I have PM you directly the info and logs.

    If using default lighting pattern in Armory Crate - works like normal. Just cannot use any custom lighting (tried making new ones also no good news)

    Item Version
    ---- -------
    Armoury Crate UWP App 4.2.5.0
    ROG Live Service 1.2.18.0
    AURA Service (Lighting Service) 3.05.18
    Armoury Crate lite service 4.2.8
    ASUS AIOFan HAL 1.1.33
    ASUS AURA Extension Card HAL 1.1.0.11
    ASUS AURA Motherboard HAL 1.1.7.0
    AacVGA 0.0.4.3
    KingstonDram 1.1.8
    AURA DRAM Component 1.1.14
    ENE RGB HAL 1.1.37.0
    ENE_EHD_M2_HAL 1.0.9.1
    PHISON HAL 1.0.9.0
    Patriot Viper DRAM RGB 1.0.9.2
    Patriot Viper M2 SSD RGB 1.0.6.4
    Universal Holtek RGB DRAM 1.0.0.2
    WD_BLACK AN1500 1.0.13.0

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2021
    Reputation
    10
    Posts
    40

    Available Devices show: ROG STRIX Flare, ROG Gladius II Origin, Rog Balteus. All three have Check Boxes. Gladius II Origin and Balteus have checks in their boxes. Strix Flare is empty and will not allow a check.

    After some updates, all work now.
    Last edited by TheDude23112; 09-15-2021 at 02:44 PM.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2021
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Aura sync doesn't detect individual lighting zones on GPU

    I'm using the Asus ROG KO 3070 and Aura Sync will randomly stop detecting separate lighting zones on it. Switching to a different lighting effect that highlights the separated zones properly, like the glowing yo-yo, and it works just fine. I'm just not able to create a custom profile that can utilize them. Seems like every other update pushed out through Armoury Crate breaks it.

    Strange this is that I can control these different lighting zones perfectly through Corsair's iCUE but I'd rather not run multiple different lighting programs if it can be helped.

  7. #7
    ROG Guru: White Belt Array flyinion PC Specs
    flyinion PC Specs
    Laptop (Model)GL703GE-ES73
    MotherboardCrosshair Hero VIII non-WiFi
    ProcessorRyzen 7 3700X
    Memory (part number)GSkill DDR4-3600 Trident Z Neo CL18
    Graphics Card #1EVGA 2080 Super FTW3 Hydro Copper
    MonitorAsus PG279Q & LG 34GN850
    Storage #1Samsung Evo 970 Plus 500GB
    Storage #2Samsung Evo 860 2TB
    CPU CoolerCustom Loop, cuplex kryos next, AC ST30 V2 360 & ST30 420, aquacomputer D5 PWM, AC 250mm res
    CasePhanteks Enthoo Luxe 2 (719)
    Power SupplySeasonic Prime Ultra Gold 1000W
    Keyboard Steelseries M750 TKL
    Mouse Steelseries Rival 700
    Headset Steelseries Arctis Pro + GameDAC
    Mouse Pad Steelseries QcK Limited
    Headset/Speakers Kanto YU2 with old Yamah HTIB sub
    OS Win10 Pro
    Network RouterGoogle WiFi
    Accessory #1 Honeycomb Alpha flight yoke, Logitech rudder pedals
    Accessory #2 Blue Yeti X
    Accessory #3 Asus BW-16D1X-U blu-ray burner

    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    35
    Posts
    119

    Aura Creator keeps CTD'ing for the last few versions now if I try to load presets I created in a previous version to edit it. Running the latest version that was just updated on 9-14-21. FWIW Amoury Crate can still load those presets just fine. I've compared the settings files from the crashing ones vs a newly created one and I can't see anything obviously wrong in the XML except the RGB settings in my older ones have more digits after the period in the offset value........i.e. when you set a color and use the slider to set where on the scale of 1-100 it sits in the pattern.

  8. #8
    ROG Enthusiast Array GObonzo PC Specs
    GObonzo PC Specs
    Laptop (Model)Lenovo IdeaPad G780
    MotherboardROG Strix Z590-E Gaming
    Processori7-11700K @5.2GHz
    Memory (part number)F4-3200C14D-32GTZSK-G.SKILL
    Graphics Card #1ASUS TUF RTX 3080 Ti
    MonitorAlienware AW3420DW (34" 3440x1440p)
    Storage #1M.2 NVMe: 2x MP510 512GB \ 2.5" SATA III: 1x 4TB, 1x 1TB
    Storage #2external HDs: 16TB
    CPU CoolerASUS Ryujin 360
    CaseFractal Design Vector RS (5x be quiet! Silent Wings 3 140mm High-Speed PWM)
    Power SupplySuper Flower Leadex III 850w Gold
    Keyboard Corsair K70 LUX RGB — CHERRY® MX RGB Brown
    Mouse Logitech G600, Corsair Vengeance M95
    Headset Soundcore Q20 Life
    Mouse Pad 24" x 12" extended
    Headset/Speakers Klipsch ProMedia 2.1
    OS Windows 10 x64 Pro
    Network RouterWAVLINK AC1200
    Accessory #1 Microsoft XBOX One S Gamepad
    Accessory #2 ASUS USB 2.0 DVD-RW (SDRW-08D2S-U)
    Accessory #3 LG CX 55" TV
    GObonzo's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    10
    Posts
    56

    same issue with aRGB headers not being detected in Aura Creator.
    same as with most others; does not show in Aura Creator tabs but works in Armoury Crate with presets.

    case LEDs are connected to the motherboard via aRGB header.
    is not available for selection and just remains dark while in Aura Creator.
    switch to Armoury Crate and the LEDs light up & follow the preset patterns.
    Last edited by GObonzo; 10-02-2021 at 03:25 PM.
    ASUS ROG Strix Z590-E Gaming | i7-11700K \ ASUS ROG Ryujin 360 | G.Skill TridentZ 3466 CL14 32GB | ASUS TUF RTX 3080 Ti | M2: 960GB \ SSDs: 5TB \ HDs: 16TB | Super Flower Leadex III 850w | Fractal Design Vector RS Blackout \ 5x be quiet! Silent Wings 3 140mm High-Speed PWM | Logitech G600 | Corsair K70 LUX RGB | Xbox One S Gamepad | Klipsch ProMedia 2.1 | Anker Soundcore Life Q20 | 34" Alienware AW3420DW \ 55" LG CX OLED | Windows 10 Pro x64

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    16

    Same problem.
    I just updated my AURA CREATOR & ARMOURY CRATE.
    ARMOURY CAN DETECT MOBO, MEM AND ARGB LED.
    AURA CREATOR CAN ONLY DETECT MOBO AND MEM.

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    1

    ROG Claymore

    Can't set color for bottom ROG label on Claymore keyboard.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •