Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2021
    Reputation
    10
    Posts
    1

    WiFI Intel AX210 Z590-E Gaming MB Error 43

    Hello

    Thought I would post this in the open to see if anyone else is having this issue.

    Right so my Z590-E Motherboard is having an issue with the WiFi Card.

    So I have Windows 11 installed to start off with. The BETA Version not the DEV Version.
    I'm running a Intel i7 11700k

    But here it goes.

    If I run the Intel Driver 22.0.1.5 then there appears to be no issues at all.

    If I update to Driver 22.20.06 via Armoury Crate then after a few minutes my WiFi card will error out giving code 43

    If I update to Driver 22.70.3.2 via Windows Update then again the same thing.

    Each time it errors I go into Device Manager Uninstall the Device and then let it find it again and leave it at the 20.0.1.5 Driver.

    I have updated all the drivers via Armoury Crate. Windows is up to date apart from the latest Intel WiFi driver as that will cause it to crash.

    It just seems like it can't be a hardware issue otherwise it would fail with any driver.

    I'm really stumped at this one.

  2. #2
    ROG Enthusiast Array Grimpak PC Specs
    Grimpak PC Specs
    MotherboardROG Maximus XIII Apex
    Processori9 11900f
    Graphics Card #1Watercooled MSI Vega 64 Airboost OC
    Sound CardSteelseries GameDac
    Storage #1WD SN850 500GB
    Storage #2Raid0'ed 2xWD SN550 1TB
    CPU CoolerModified EK-MLC Phoenix + Eisbaer aurora 360
    CaseCooler Master SL600M Black Edition
    Power SupplySeasonic Focus gold 1000w
    Keyboard Steelseries Apex Pro
    Mouse Steelseries Rival 710

    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    10
    Posts
    52

    you have win11 beta version installed, I think that's your problem. probably some sort of driver issue.

  3. #3
    ROG Guru: Orange Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus XIII Hero
    Processori9 11900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 980 Pro 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000/AXE11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X52

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    18
    Posts
    422

    I have been running mine on a Z490 board. I did have to get a PCIe version due to the original card. I am running the 22.70.3.2 and those drivers have always been updated automatically using Win 11 optional drivers section. And those drivers show up prior to any public version.

    Using the AXE11000 works fine for me since I have seen no problems.. My system is fairly close to the router and since the Wi-Fi 6 GHz signal is weaker than the 5 GHz, distance may matter.

    I can't try my Z590 board since it is not in the Insider Beta program.

    The AXE11000 has a problem in that it does not show the 6 GHz band in the Bios but pretends it is a 5 GHz version.. I sent ASUS feedback about this but they just suggested I read the FAQ.. The reason I know it is the 6 GHz radio is that I have disabled the 2.4 and 5 GHz radios and still have a connection.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •