Page 3 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 21 to 30 of 82
  1. #21
    ROG Member Array AguchoB PC Specs
    AguchoB PC Specs
    MotherboardAsus Strix Z590-E Gaming
    ProcessorIntel Kabylake i7-11700k
    Memory (part number)CORSAIR WHITE LED CMU16GX4M2C3200C16
    Graphics Card #1Asus Strix 1070GTX
    Sound CardAsus FX Supreme
    MonitorSamsung G5 27
    Storage #1Kingston SSD v300 240gb
    Storage #2HHD 2TB Western Digital Black
    CPU CoolerEVGA CL120MM AIO WATER COOLER
    CaseCoolermaster CM 690 Ed. III
    Power SupplySeasonic 600W Plus gold
    Keyboard Razer Ornata Chroma
    Mouse Razer Mamba Tournament Chroma
    Headset Coolermaster Master Pulse
    Mouse Pad Corsair MM300
    Headset/Speakers Edifier Xemal X750
    OS Windows 11 Workstation x64
    Accessory #1 Wif/Bluetooth

    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi Rocket Scientist,

    Thank you for your video.
    I've reported the video to our tech team for further investigation.
    Thank you.
    The same sound happens to me when i use analog input, with my old Z270e this doesnt happen.

  2. #22
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    5
    Posts
    65

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi Rocket Scientist,

    Thank you for your video.
    I've reported the video to our tech team for further investigation.
    Thank you.

    I just discovered that switching AI Cooling ON\OFF toggle in Dual Intelligent Processors 5 not only cause of sound cuts and mouse hang but also can crash Nvidia graphics card driver. Sometimes after another ON\OFF switch there might be longer loading (few seconds) in Dual Intelligent Processors 5 interface with displaying loading progress bar and in this moment graphics driver crash. I can see error in Windows Event Viewer with Live Kernel 141 code (Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered). This ON\OFF procedure somehow affecting USB (mouse and audio codec) but I have no idea why it is affecting graphics card. With Z590 motherboard I also experience screen flickering during OS boot if using CRU (Custom Resolution Utility). Problem which I never had with any motherboard before. I guess there is something wrong in how chipset works. Too much discomfort from one piece of hardware.
    Last edited by Rocket Scientist; 09-30-2021 at 04:24 AM.

  3. #23
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    23
    Posts
    496

    Quote Originally Posted by AguchoB View Post
    Hello STARRAIN@ROG -- yes, my mother is Asus Rog Strix Z590-E GAMING WIFI
    Hi AguchoB,

    Thank you for your reply.

  4. #24
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    23
    Posts
    496

    Hi Rocket Scientist,

    For mouse hang and Nvidia graphics card driver crash, could you please open a new post for better discussion?
    Thank you.

  5. #25
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    5
    Posts
    65

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi Rocket Scientist,

    For mouse hang and Nvidia graphics card driver crash, could you please open a new post for better discussion?
    Thank you.
    To be honest - NO! I'm tired to do someone's job for free + take in account the money I've paid for purchased product.
    Seriously. I've done what I have to - purchased product. Rest - is up to ASUS support. You are should digging this, not we.
    Don't get me wrong. I know this is not your fault, but this is not my work either. I spent 2 months trying to detect and solve this issue instead of enjoy purchased product.
    I leave a last post in this particular thread - what happens if to do the same switching with discrete sound card (Creative AE-7). There is no static noise (obviously) but sound cuts and mouse hang are there.
    Seems like this is not only ALC4080 problem anymore but chipset.
    Last edited by Rocket Scientist; 09-30-2021 at 06:57 PM.

  6. #26
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    23
    Posts
    496

    Hi Rocket Scientist,

    I'm sorry I don't see mouse hang in the following video.
    https://www.youtube.com/watch?v=MHLJrZwU-_w
    Could you please help to check when did mouse hang in the video?
    Is the bios version 1007?
    May I have the following information?
    - the serial number of your motherboard via PM
    - the brand and the model name of your CPU, RAM, VGA, PSU, speaker and mouse
    (Please check the specific model name of RAM such as CORSAIR CMK16GX4M2K4800C18)
    - OS version and OS build
    - the version of DIP5
    Thank you.

  7. #27
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2021
    Reputation
    10
    Posts
    43

    Any new information? At this point it's obvious this isn't just my motherboard but related to the chip or drivers.

  8. #28
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2021
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by Nuckels View Post
    Any new information? At this point it's obvious this isn't just my motherboard but related to the chip or drivers.
    I'm hoping that this eventually gets fixed soon. When I first got the motherboard, it was blasting loud ass static for like an hour or two after restarting my PC, and I got tired of it so quickly. I was so close to buying a sound card just so I can have working SPDIF audio, but Asus was able to release a firmware update that fixed that issue for me. But I think some people still have this issue with USB audio.

    However, I've recently been getting more agitated when I try to play a YouTube video and I have to keep rewinding the video back to the start, until sound starts playing. Or when I join a Discord channel with my friends, and their icons are lighting up because they're greeting me or they're briefing me on what's going on recently, and I'm just there waiting until audio starts playing and I can tell them to repeat what they said.

    Asus please.

    If the YouTube scenario is not enough, I beg you to try joining a Discord channel with your boys and wait 5 seconds for the audio to start working, just to tell your boys to repeat whatever they were saying to you in that time frame. Every time!
    Last edited by randomdud3213; 10-07-2021 at 03:43 AM.

  9. #29
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    23
    Posts
    496

    Hi Nuckels,
    I'm afraid the issues still under checking.
    I'll follow up and get back to you if there is any news.

  10. #30
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    23
    Posts
    496

    Hi randomdud3213,

    Do you face the issue while SPDIF or analog audio output?
    May I have the model name, bios version and audio driver version?
    Could you please record a video about how you did and faced the issues in youtube and discord?
    Thank you.

Page 3 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 5 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •