Page 2 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 11 to 20 of 81
  1. #11
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    23
    Posts
    488

    Hi Nuckels,

    I'll forward to our tech team for further checking first.
    Thank you.

  2. #12
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    23
    Posts
    488

    Quote Originally Posted by Nuckels View Post
    Yup this is exactly the crap I am running into as well, guess I won't bother making a video as it's clearcut in this thread @ STARRAIN@ROG

    I hope you can forward the thread I have qouted and get back to me what is being done about this.
    Hi Nuckels,

    Have you tried other headset or speaker but also encounter the audio blasting?
    Thank you.

  3. #13
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2021
    Reputation
    10
    Posts
    42

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi Nuckels,

    Have you tried other headset or speaker but also encounter the audio blasting?
    Thank you.
    Yes, it is not related to my devices, if you look in the thread https://rog.asus.com/forum/showthrea...ge3#post843797 here you can see exactly what to do to recreate this issue. Direct link to the video. https://www.youtube.com/watch?v=14PV2ftGUVw

    This occurs with my logitech speakers, my samsung earbuds, any 3.5mm jack basicly. Front and back.

    I implore you to look at that thread.
    Last edited by Nuckels; 09-27-2021 at 03:06 PM.

  4. #14
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    23
    Posts
    488

    Hi Nuckels,

    I've shared the thread to our tech team last week, but unfortunately they cannot duplicate the audio blasting issue.
    May I double confirm you also hear weird sound cuts when switching AI Cooling toggle?
    I'll also forward the video to our tech team.
    Thank you.
    Last edited by STARRAIN@ROG; 09-28-2021 at 06:23 AM.

  5. #15
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2021
    Reputation
    10
    Posts
    42

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi Nuckels,

    I've shared the thread to our tech team last week, but unfortunately they cannot duplicate the audio blasting issue.
    May I double confirm you also hear weird sound cuts when switching AI Cooling toggle?
    I'll also forward the video to our tech team.
    Thank you.
    Yes, I have just tested this and this works to reproduce the issue.

  6. #16
    ROG Member Array AguchoB PC Specs
    AguchoB PC Specs
    MotherboardAsus Strix Z590-E Gaming
    ProcessorIntel Kabylake i7-11700k
    Memory (part number)CORSAIR WHITE LED CMU16GX4M2C3200C16
    Graphics Card #1Asus Strix 1070GTX
    Sound CardAsus FX Supreme
    MonitorSamsung G5 27
    Storage #1Kingston SSD v300 240gb
    Storage #2HHD 2TB Western Digital Black
    CPU CoolerEVGA CL120MM AIO WATER COOLER
    CaseCoolermaster CM 690 Ed. III
    Power SupplySeasonic 600W Plus gold
    Keyboard Razer Ornata Chroma
    Mouse Razer Mamba Tournament Chroma
    Headset Coolermaster Master Pulse
    Mouse Pad Corsair MM300
    Headset/Speakers Edifier Xemal X750
    OS Windows 11 Workstation x64
    Accessory #1 Wif/Bluetooth

    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Hello community, how are you? I also come to say that I had the same problem, both, the audio blasting and the static noise occurs in the audio and it stays making that static rain noise until I reset the audio service via windows powershell or change the sampling rate in sonic studio 3


    I take the opportunity to clarify that I use the analog audio input, and that I have already applied the firmware and updates and flash bios to correct any possible problem.
    I really believe that all users of the Asus ROG range need the company to give us an answer since we have always been customers who bet on the brand.
    I tried using bluetooth headphones and I had no problems
    Last edited by AguchoB; 09-28-2021 at 03:35 PM.

  7. #17
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    5
    Posts
    65

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi Nuckels,

    I've shared the thread to our tech team last week, but unfortunately they cannot duplicate the audio blasting issue.
    May I double confirm you also hear weird sound cuts when switching AI Cooling toggle?
    I'll also forward the video to our tech team.
    Thank you.
    Ok. So I've repro static noise using ASUS Dual Intelligent Processors 5 like Sasha did in his video. If you can't repro, try to use different songs, higher volume level and higher samping rate e.g. 192000 Hz and 24 Bit.
    Audio track in my video: Metallica - Sad But True.
    Volume level: 20%.
    Speakers: EDIFIER R2750DB (line 1 RCA) and rear Realtek audio out (lime).
    Also there is same weird sound cuts when I switching AI Cooling toggle and my mouse hangs sometimes for a second and not reacting (tried with SteelSeries Sensei Ten and ASUS ROG STRIX Evolve). When static sound plays you can see how volume slider is being slightly unresponsive, it's lagging when I change volume.
    No errors, same behaviour with BIOS optimized default settings, different BIOS versions and even on clean Win 10 installation without Realtek driver (with Microsoft default audio driver).
    This sound issue can occurs everywhere. Dual Intelligent Processors 5 - it's just the fastest way to repro this issue.
    Imagine what people feel when this crap happens suddenly at the high volume when people don't expecting this at all

    Video:
    Last edited by Rocket Scientist; 09-30-2021 at 04:39 AM.

  8. #18
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    23
    Posts
    488

    Hi AguchoB,

    May I have the model name of your motherboard?
    Thank you.

  9. #19
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    23
    Posts
    488

    Hi Rocket Scientist,

    Thank you for your video.
    I've reported the video to our tech team for further investigation.
    Thank you.

  10. #20
    ROG Member Array AguchoB PC Specs
    AguchoB PC Specs
    MotherboardAsus Strix Z590-E Gaming
    ProcessorIntel Kabylake i7-11700k
    Memory (part number)CORSAIR WHITE LED CMU16GX4M2C3200C16
    Graphics Card #1Asus Strix 1070GTX
    Sound CardAsus FX Supreme
    MonitorSamsung G5 27
    Storage #1Kingston SSD v300 240gb
    Storage #2HHD 2TB Western Digital Black
    CPU CoolerEVGA CL120MM AIO WATER COOLER
    CaseCoolermaster CM 690 Ed. III
    Power SupplySeasonic 600W Plus gold
    Keyboard Razer Ornata Chroma
    Mouse Razer Mamba Tournament Chroma
    Headset Coolermaster Master Pulse
    Mouse Pad Corsair MM300
    Headset/Speakers Edifier Xemal X750
    OS Windows 11 Workstation x64
    Accessory #1 Wif/Bluetooth

    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi AguchoB,

    May I have the model name of your motherboard?
    Thank you.
    Hello STARRAIN@ROG -- yes, my mother is Asus Rog Strix Z590-E GAMING WIFI


    thx.

Page 2 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •