Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2021
    Reputation
    10
    Posts
    3

    WiFi Help with RT-AC86u

    Hey guys

    This is my first post on here hope someone can help please – I have just purchased my first ASUS router RT-AC86u – Been having a lot of problems with the WiFi – what is happening that sometimes the WiFi would just drop right of till there was no internet – I have altered settings in the router and testing if that is better – I have found that turning off the Smart Connect helps but I kept the SSID the same name but then found that it dropped off again – I renamed the 2.4Ghz and the 5Ghz so they are both separate now what I’m finding with the 2.4Ghz is that it’s very slow only getting 9Mbps down and the range isn’t as good as the 5Ghz which it should be the other way round – I have contacted ASUS support but it’s such a long process back and forth – I wondered if anyone has had a problem like this and point me in the right direction

    Thanks for any help

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    32
    Posts
    84

    Please make sure you have update to the latest version firmware https://www.asus.com/Networking-IoT-...HelpDesk_BIOS/

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2021
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by wilsondenq View Post
    Please make sure you have update to the latest version firmware https://www.asus.com/Networking-IoT-...HelpDesk_BIOS/
    Hi - Thats the first thing I did to check the firmware - what I have found is that if I turn off Smart Connect and have the 2.4GHz and 5GHz separate names it seems to be ok - I have tried Smart connect off and both the Wi-Fi names the same and that drops right off
    Last edited by woto214; 09-30-2021 at 11:56 AM. Reason: fixed it

  4. #4
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Apr 2020
    Reputation
    32
    Posts
    84

    do you send feedback to asus? let me know your email PM

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2021
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by wilsondenq View Post
    do you send feedback to asus? let me know your email PM
    Â*

    Hi - been away for a few days got back and had no WiFi on both 2.4GHz and 5GHz - had to reboot then it came back - Â*I have been talking to Asus support they said return it to the retailer as it should work - told them all the setup I had done - been backwards and forwards with emails for the past 4 to 5 weeks nowÂ*

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •