Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Crosshair Vii hero(wifi) and 4603(agesa 1.2.0.3c) bios problems

    After updating to the newest bios for my botherboard(using AGESA 1.2.0.3 Patch C) i occured instability to my system. I have random reboots mostly while gaming and mine on board wifi card resets. Mine ram is overclocked but i tested the stability of them using karhu, testmem5. Right now i`am testing 4204 bios and gonna check if the same problems occurs on it.
    Last edited by majsterz; 09-28-2021 at 08:09 PM. Reason: changing title

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    My rig on the 4204 bios is stable i tested ram in karhu and play some games and had no issues so far. So i think that the newest bios is messing something up in mine system

  3. #3
    ROG Guru: Orange Belt Array Legolas PC Specs
    Legolas PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero Wifi AC
    ProcessorIntel Core i7 8600k oc 5Ghz
    Memory (part number)Samsung DDR4 16GB
    Graphics Card #1ASUS NVIDIA GTX 1080
    MonitorASUS MS246
    Storage #1Samsung MZVPV256
    Storage #2Samsung MZVPV256
    CPU CoolerCorsair H110I v2
    Power SupplyPC 1200W Turbo-Cool 1200
    Keyboard ASUS SK2045

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    293

    What is your build? What RAM do you have? Did you try adjusting XMP I/II and increase timing or DRAM voltage?

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    3800x
    Trident Z F4-3600C15-8GTZ(2x8GB) i downclocked my ram a little bit and it did not helped with the stability of the system. On older bios everything is working just fine
    https://i.imgur.com/HJ0ChS4.png - ram oc

  5. #5
    ROG Member Array uprising PC Specs
    uprising PC Specs
    MotherboardCrosshair vii hero
    ProcessorRyzen 7 3800x
    Memory (part number)HX432C16PB3K2/16
    Graphics Card #1RTX 3070
    MonitorAsus PG278QR
    Storage #1x5 ssd
    Storage #2x3 hdd
    Power SupplyAX1200
    OS WIN 10 PRO

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    10
    Posts
    13

    I’ve not had any problems so far only difference i noticed is tpm is enabled by default resulting in q code 9E to show tpm is active.
    3800x
    RTX 3070
    Crosshair vii hero
    16gb 3200mhz cl16
    Samsung 970 evo plus
    Corsair AX1200
    Last edited by uprising; 09-28-2021 at 11:48 PM.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Not reboots or bluescreens, but similar problems whit the VII (no wifi)
    BIOS 4402 AGESA 1.2.0.3 Patch A, buggy, i even saw chinesse carateres on BIOS (WTF).
    Rolled back to BIOS 4301 AGESA 1.2.0.1 and all problems gone, rock solid.
    BIOS 4603 AGESA 1.2.0.3 Patch C, worst, i even had a BIOS freeze on stock settings first reboot while configuring.
    Rolled back to 4301 and rock solid again.
    I dont know what they changed from 4301 to later versions but, they should look into it.
    Personally i dont care too much, i just update to try Windows 11.
    Last edited by DanSP; 10-24-2021 at 09:08 AM.

  7. #7
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I'm getting very strange behaviour on 2700X and Windows 11.
    All 8 CPU cores get locked at one speed(4000 MHz) after enabling Performance Enhancer Level 3 with CPB - Core Performance Booster.
    Downgraded to 4502 and the same issue.

    Has anything changed in how CPB and PE are supposed to be working?
    Or could it be related to wrong Power plan in Windows 11?
    I'm using Balance plan like I did on Windows 10.

    Those settings worked fine for me for months.

    Also I couldn't get to BIOS on 4603. I had to clear BIOS and then it worked again, but that was a very strange bahaviour

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •