Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2021
    Reputation
    10
    Posts
    2

    GPU frozen and cant wake up after sleep mode

    Hi, I'm struck with this unique problem. please help... My Radeon rx 6900 xt GPU is missing after i put my computer in sleep mode. It is happening randomly and very annoying. Asus Motherboard's white LED will be on if i try to wake computer from sleep. I have to hard reset the power/PSU to make the computer start again. Any help highly appreciated..

    PC configuration -

    Motherboard - asus rog strix b550-i
    processor - AMD ryzen 9 5950x
    GPU - AMD radeon rx 6900 xt
    RAM - HyperX Fury Black 64GB 3600MHz DDR4 CL18 DIMM (Kit of 2)
    SSD - Sabrent 4TB Rocket Q4 NVMe PCIe 4.0 M.2
    water cooler - Corsair iCUE H100i RGB Pro XT, 240mm Radiator

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 11 64bit Pro
    Network RouterPfSence Intel i5-10210U 6 Port
    Accessory #1 TP-Link Gigabit 8&6 Port Switches

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    65
    Posts
    1,270

    Are you running DDR4 kit @ 3600 correctly ?

    So, you have set DOCP in the BIOS
    Click image for larger version. 

Name:	download.jpg 
Views:	0 
Size:	59.0 KB 
ID:	89826
    Last edited by RedSector73; 09-03-2021 at 06:18 AM. Reason: deleted RAM config. Only 2 slot not 4

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •