Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2021
    Reputation
    40
    Posts
    87

    Lightbulb [BUG Report] G513QY Advantage Edition + Windows 11 + YouTube Stutter & How I fixed

    Hello,

    So recent week, probably after some windows 11 updates I noticed strange behavior, while watching YouTube either in Edge, Chrome or even Opera, and doing so in (ESPECIALLY in full-screen) the whole YouTube menus and Windows interface become stuttering, leggy and video skipping FPS. Drag around windows also result in draggy low FPS experience.

    Strangely enough, this behavior reduced when running YT on the laptop internal monitor.

    I took days to try and figure out, then I figured:

    1. Force the web browser to the RX6800M instead the iGPU (Ryzen 5900HX Vega)
    2. Connect the laptop via Type-C which forces external monitor directly operate via RX6800M instead of going through the iGPU corrected this problem for good.

    I tried latest GPU/Chipset drivers from AMD it did not fix it, so it must be some bug somewhere between iGPU/Drivers and Windows 11.

    I will report to Microsoft as well.

    Thank you.

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 11 64bit Pro
    Network RouterPfSence Intel i5-10210U 6 Port
    Accessory #1 TP-Link Gigabit 8&6 Port Switches

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    65
    Posts
    1,273

    Might be worth logging the problem with AMD as well.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2021
    Reputation
    40
    Posts
    87

    Quote Originally Posted by RedSector73 View Post
    Might be worth logging the problem with AMD as well.
    Sure I emailed AMD and reported to Microsoft and Asus.

  4. #4
    Moderator Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    15
    Posts
    920

    Hi there,
    So only youtube having such issue? or any action doing with the browser have such issue.
    Thank you.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2021
    Reputation
    40
    Posts
    87

    Quote Originally Posted by Blake@ROG View Post
    Hi there,
    So only youtube having such issue? or any action doing with the browser have such issue.
    Thank you.
    Good question, it was mainly YouTube and issue confirmed in all browsers:
    Opera
    Edge
    Chrome
    FireFox

    I kinda didn't see similar issue with other websites.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •