Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Nov 2021
    Reputation
    10
    Posts
    2

    ROG STRIX Z690-G Gaming

    Hello, wondering if anyone else suffers the same problem.

    I have a Z690-G and have updated the Bios to version 0702 but I cant get the XMP profiles to work, the computor wont boot when I activate XMP1 or XMP2. It does not work if I do it manually either.

    I have 2*16gb Corsair Vengence DDR5 5200
    CMK32GX5M2B5200C38

  2. #2
    Administrator Array Silent Scone@ROG's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    202
    Posts
    2,628

    Quote Originally Posted by MagnusPersson View Post
    Hello, wondering if anyone else suffers the same problem.

    I have a Z690-G and have updated the Bios to version 0702 but I cant get the XMP profiles to work, the computor wont boot when I activate XMP1 or XMP2. It does not work if I do it manually either.

    I have 2*16gb Corsair Vengence DDR5 5200
    CMK32GX5M2B5200C38


    Hello,

    Try the following. Activate XMP Profile 1 and enter the below manually

    VDD 1.3v

    VDDQ 1.35v

    TXVDDQ 1.3v

    MC VDD 1.35v

    System Agent (SA) 1.25v

  3. #3
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Nov 2021
    Reputation
    10
    Posts
    2

    First, thank you for the reply.

    Second, realised that I had made a rookie mistake.. When I installed memory back in the day it was always (I think) memory slot 1 and 3 you where supposed to put the sticks in. I now looked in the manual and saw that 2 and 4 was the preferred setting. Shifted that and tried the XMP1 and it booted and now it works as intended.

    Conclusion: Read the manual sometimes. =)

    Thanks for the help though.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •