Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    10
    Posts
    9

    GT-AXE110000 no scanning.

    Hi from the Noob.

    Just fired up my new GT-AXE11000 and noticed the scan function for other WiFi channels is a no go. Is this normal for this early model?

    I've also install a AX210 card in my WinPro10/64 machine (21H2) with driver v. 22.90.0.5. 6G networks don't appear. I did the "Is6GhzBandSupported" registry edit. Still nothing. Any ideas on anything else? TIA

  2. #2
    ROG Guru: Green Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus XIII Hero
    Processori9 11900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 980 Pro 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000/AXE11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X52

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    18
    Posts
    511

    Quote Originally Posted by Phrede View Post
    Hi from the Noob.

    Just fired up my new GT-AXE11000 and noticed the scan function for other WiFi channels is a no go. Is this normal for this early model?

    I've also install a AX210 card in my WinPro10/64 machine (21H2) with driver v. 22.90.0.5. 6G networks don't appear. I did the "Is6GhzBandSupported" registry edit. Still nothing. Any ideas on anything else? TIA
    You need to be running Win 11 to see the 6e network and be able to sign securely. I think they invalidated the registry hack so you no longer even see the 6 GHz radio.

    If you are referring to the Router's Wi-Fi Radar ability to scan local Wi-Fi radios, it should be able to show the 2.4 and 5 GHz radios but even in Win 11, the 6 GHz only shows as being on channel 1 with no real bandwidth, but basically inoperative for the 6 GHz.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by Saltgrass View Post
    You need to be running Win 11 to see the 6e network and be able to sign securely. I think they invalidated the registry hack so you no longer even see the 6 GHz radio.

    If you are referring to the Router's Wi-Fi Radar ability to scan local Wi-Fi radios, it should be able to show the 2.4 and 5 GHz radios but even in Win 11, the 6 GHz only shows as being on channel 1 with no real bandwidth, but basically inoperative for the 6 GHz.
    Thanks for the reply. It shows nothing with Wi-Fi radar on ANY band.

    I checked before purchasing and was told WinPro 64b was acceptable. I have read where others with the same have got it working with 6E. When I check the log there are hundreds of :

    Dec 4 05:50:20 avahi-daemon[1681]: avahi_normalize_name() failed.
    Dec 4 05:50:23 avahi-daemon[1681]: avahi_normalize_name() failed.
    Dec 4 05:50:28 avahi-daemon[1681]: avahi_normalize_name() failed.

    I'm not sure the meaning, but having a failure every few seconds isn't ever a good thing.

    A new OS isn't an option. Who do you mean when you say they invalidated the hack? MS?

  4. #4
    ROG Guru: Brown Belt Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 11 64bit Pro
    Network RouterPfSence Intel i5-10210U 6 Port
    Accessory #1 TP-Link Gigabit 8&6 Port Switches

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    65
    Posts
    1,308

    Are you running latest firmware on the router ?

    6E is an auto band for 2.4 & 5.0 Ghz network. What is does is have one broadcast channel which automatically selects the best use of 2.4 or 5.0 Ghz, the AX210 works correctly with 6E. So what is does is have one broadcast channel instead 2.4 & 5.0, these are now hidden and the router selects based on criteria which one is best suited for the connection to 2.4 & 5.0. This is what I see on my network with 6E and how I believe it works, not really bothered digging in any further and this is my assumptions of how it works. When or if it does not work, I'll bother to actually check my assumptions.
    Last edited by RedSector73; 12-05-2021 at 12:14 AM.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by RedSector73 View Post
    Are you running latest firmware on the router ?

    6E is an auto band for 2.4 & 5.0 Ghz network. What is does is have one broadcast channel which automatically selects the best use of 2.4 or 5.0 Ghz, the AX210 works correctly with 6E. So what is does is have one broadcast channel instead 2.4 & 5.0, these are now hidden and the router selects based on criteria which one is best suited for the connection to 2.4 & 5.0. This is what I see on my network with 6E and how I believe it works, not really bothered digging in any further and this is my assumptions of how it works. When or if it does not work, I'll bother to actually check my assumptions.
    I have the latest version in the router firmware 3.0.0.4.386_45940-gaafbb83 and Win10/64 is the latest build 21H2/19044.1387. The AX210 is also the latest driver 22.90.0.5

    Technically, my issue is not the 6E protocol but the 6GHz band 6E brings with it. I am not using Smart Connect or any other auto band/channel selection.

  6. #6
    ROG Guru: Brown Belt Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 11 64bit Pro
    Network RouterPfSence Intel i5-10210U 6 Port
    Accessory #1 TP-Link Gigabit 8&6 Port Switches

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    65
    Posts
    1,308

    Perhaps try the alternative firmware, you can flash back if it does not help your problem.
    https://www.asuswrt-merlin.net/

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Merlin does not support this router yet.

  8. #8
    ROG Guru: Brown Belt Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 11 64bit Pro
    Network RouterPfSence Intel i5-10210U 6 Port
    Accessory #1 TP-Link Gigabit 8&6 Port Switches

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    65
    Posts
    1,308


  9. #9
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by RedSector73 View Post
    Nope
    That is an AX11000 not an AXE11000. The AX11000 does not have a 6GHz radio.

  10. #10
    ROG Guru: Brown Belt Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 11 64bit Pro
    Network RouterPfSence Intel i5-10210U 6 Port
    Accessory #1 TP-Link Gigabit 8&6 Port Switches

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    65
    Posts
    1,308

    My bad didn't notice the "e". Well that's dead end, sorry.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •