Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 11 to 20 of 40
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2022
    Reputation
    10
    Posts
    215

    Maybe a week or so ago I noticed that my AXE11000 was continuously using 97% of it's 1 GB memory. I was about to mention it on this thread but then all of a sudden it dropped down to a more comforting 67%...

  2. #12
    ROG Guru: Green Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus XIII Hero
    Processori9 11900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 980 Pro 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000/AXE11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X52

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    18
    Posts
    587

    Quote Originally Posted by jzchen View Post
    Maybe a week or so ago I noticed that my AXE11000 was continuously using 97% of it's 1 GB memory. I was about to mention it on this thread but then all of a sudden it dropped down to a more comforting 67%...
    @ jzchen OK, I give up. I don't see that number shown in the Admin section, could you please explain where you see the memory usage number?

    Luckily, my system as been up for 40 days without interruption.

  3. #13
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2022
    Reputation
    10
    Posts
    215

    Luckily mine's also been stable even during that period.

    I've been using the ASUS app on my android phone but found it on the web GUI.

    Just below Advanced Settings select Network Map

    on the right side just below System Status there are three tabs, select the middle one Status

    First graph is CPU usage which was strangely low even with the 97%. I expect CPU usage to be high when memory usage is high.

    Below that is RAM

  4. #14
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2022
    Reputation
    10
    Posts
    215

    Found the screenshot I took on my phone (Monday) running the ASUS Router app. It was down to 59% this morning with low CPU utilization.
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Screenshot_20220502-085410.png  


  5. #15
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Have the same problem with my 11000.

    Loses all internet connectivity.

    Only a power down and on fixes the issue.

    I assume there isn't any solution yet?

  6. #16
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    31
    Posts
    125

    same problems with ax11000 very problematic flagship routers

  7. #17
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2020
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I have my 11000 set to automatically reboot every other day around 3 am. I don't have a problem with it losing internet after a week or so anymore.

  8. #18
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Same problem with my axe1100 random complete disconnect all wifi and internet. Power cycle fixes for awhile, but always happens again randomly. 1100 setup as access point from fios router in garage with three ax 56's to cover all cameras in apt building I own. After power cycle I have to do optimize to get repeaters to connect correctly. All ssids are different per band. For the money this costs I'm really disappointed

  9. #19
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2022
    Reputation
    10
    Posts
    215

    Quote Originally Posted by wingdam View Post
    Same problem with my axe1100 random complete disconnect all wifi and internet. Power cycle fixes for awhile, but always happens again randomly. 1100 setup as access point from fios router in garage with three ax 56's to cover all cameras in apt building I own. After power cycle I have to do optimize to get repeaters to connect correctly. All ssids are different per band. For the money this costs I'm really disappointed
    JustinG has a solution you might try (2nd post):

    https://forums.verizon.com/t5/fios-i.../862033#M70563

  10. #20
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    I am also having the issue where the ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 loses connectivity until the power is cycled. It has only happened once so far, but I've only owned this router for less than one month. The lights on the router behaved as if it were still working, however, the router's wireless became unresponsive. I did not think to try the ethernet connection before cycling the power. Wifi 6 failed to go active on the restart and had to be toggled off and on manually in the wifi settings. The router administrator panel is currently non-functional through the router's portal at 192.168.50.1 displaying an error in chrome that the site cannot be reached. The android app still works to control the router.
    Last edited by cloister; 06-17-2022 at 05:03 PM. Reason: formatting and grammar

Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •