Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Very Poor ROG G15 Wifi (Mediatek) Performance Even After Replacing Card (Intel)

    So the Mediatek card that comes with this laptop was absolutely piss poor. You basically cannot play multiplayer games without severe lag issues i.e. rubber banding and jumping around the place.

    So I replaced it with an Intel AX200 and although the performance has markedly improved, it is still not smooth at all. There are still micro stutters in multiplayer games.

    The only way to get rid of this issue is by connecting to LAN. I have tried 4 different routers ranginging from N, to AC, to AX mode and read all the advice regarding the wifi card settings in device manager to no avail.

    Is this just a case of a hardware issue? I.e. the built-in antenna are crap?

  2. #2
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2021
    Reputation
    10
    Posts
    12

    mediatek wifi card is trash, i replace mine with ax200 too and all is fine, maybe you're too far from your router ? mine is at 2m wifi ax 160 mhz

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by mnlk21 View Post
    mediatek wifi card is trash, i replace mine with ax200 too and all is fine, maybe you're too far from your router ? mine is at 2m wifi ax 160 mhz
    I'm sitting 3m from the router. Perhaps I need to invest in an AX one, mine is just an AC.

    But that shouldn't be the problems should it?

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •