Page 2 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 11 to 20 of 52
  1. #11
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    36

    Are the new asus gpu drivers different from the ones on the nvidia site? Also, I am at work right now and will read up on the bios mod tonight, is it hard to do and does it void warranty?
    G74Sx-DH71
    i7 2670 QM
    12 GB RAM
    GTX 560m 3GB
    2x 750 gb HD
    Throttlestop bios mod 203

  2. #12
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    44

    Quote Originally Posted by mbuxx View Post
    Are the new asus gpu drivers different from the ones on the nvidia site? Also, I am at work right now and will read up on the bios mod tonight, is it hard to do and does it void warranty?
    Here's the link to the nVidia drivers, approved by an Asus staff: http://rog.asus.com/forum/showthread...untry=&status=

    -----

    It's very easy to mod the bios. I'm a total clown at this kind of thing but I've already modded my bios ready for my laptop arriving. Not sure if it can void warranty, make sure to read the thread thoroughly. It's a very simple issue after you've done your reading.

    If you feel on edge you can always just install ThrottleStop and control the issue from there.

    Really can't wait to see how you get on. I don't want any problems, or anything from stopping me from playing D3 perfectly.

  3. #13
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    36

    hey, just so you know, you cannot tell any game lag/freezing/or that the fps is low. The game seems to run perfectly fine, i just noticed i dont get as high as fps as i should. And well, i really bought this lap top for d3 also lol and was expecting it to BLOW d3 out of the water... to be honest, i was a little disapointed and was hoping the bios issue is a fix is that fix for the g74sx though?
    G74Sx-DH71
    i7 2670 QM
    12 GB RAM
    GTX 560m 3GB
    2x 750 gb HD
    Throttlestop bios mod 203

  4. #14
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    36

    ppmomit lefs's

    here is my dxdiag info. how do i know if it is safe to flash over my current bios?

    ------------------
    System Information
    ------------------
    Time of this report: 4/14/2012, 03:09:05
    Machine name: MIKE-PC
    Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_rtm.101119-1850)
    Language: English (Regional Setting: English)
    System Manufacturer: ASUSTeK Computer Inc.
    System Model: G74Sx
    BIOS: BIOS Date: 08/15/11 10:49:00 Ver: 04.06.03
    Processor: Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @ 2.20GHz (8 CPUs), ~2.2GHz
    Memory: 12288MB RAM
    Available OS Memory: 12266MB RAM
    Page File: 2924MB used, 21604MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)Display Devices
    ---------------
    Card name: NVIDIA GeForce GTX 560M
    Manufacturer: NVIDIA
    Chip type: GeForce GTX 560M
    DAC type: Integrated RAMDAC
    Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_1251&SUBSYS_204A1043&REV_A1
    Display Memory: 704 MB
    Dedicated Memory: 3019 MB
    Shared Memory: 1780 MB
    Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)
    Monitor Name: Generic PnP Monitor
    Monitor Model: unknown
    Monitor Id: CMO1726
    Native Mode: 1920 x 1080(p) (60.020Hz)
    Output Type: Internal
    Driver Name: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,n vwgf2um,nvwgf2um
    Driver File Version: 8.17.0012.9616 (English)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    DxDiag Version: 6.01.7601.17514 64bit Unicode


    Another thing, dxdiag shows APROX. TOTAL MEMORY of my GPU to be 704.... but when i save info and read the notepad file it shows this. Does anyone else find this odd?
    G74Sx-DH71
    i7 2670 QM
    12 GB RAM
    GTX 560m 3GB
    2x 750 gb HD
    Throttlestop bios mod 203

  5. #15
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    44

    TheottleStop and the BIOS fix covers all models with a Sandy Bridge CPU, so yeah.

    You should be seeing 60fps with that configuration.

  6. #16
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    36

    Hmm I was to the understanding if I did the bios fix I would not need to use throttle stop? Also, that links is for the g53 is it safe to flash my g74 with that file?
    G74Sx-DH71
    i7 2670 QM
    12 GB RAM
    GTX 560m 3GB
    2x 750 gb HD
    Throttlestop bios mod 203

  7. #17
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    36

    Also tried shutting off the bd prochot using throttlestop and tested with MSR TOOL and get the reading of 0x0004005E (E sybolizing bd prochot is off, otherwise it would be F) and i have noticed no increase in my fps. Specifically diablo 3, i bought this computer hoping to run max settings and i am getting low fps. All drivers up todate the last thing i could think of was the bios mod...but if throttlestop doesnt do anything is there any point in flashing the modded bios?
    G74Sx-DH71
    i7 2670 QM
    12 GB RAM
    GTX 560m 3GB
    2x 750 gb HD
    Throttlestop bios mod 203

  8. #18
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    44

    It's either the BIOS fix or TS, not both.

    Can you take a screen grab of your TS? Let's look at those settings.

    Otherwise, let's just hope they truly optimise for retail. I'll be unhappy if not, this laptop should be able to run three instances of D3 with no problem.

    But yeah, it's still important to do away with this nasty throttling issue, as it will affect other things. Do you happen to play Starcraft 2?


    Edit: No point trying the BIOS mod if you're getting the 'E' as you've already turned the throttling off.
    Last edited by dataDave; 04-15-2012 at 03:28 AM.

  9. #19
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    36

    hey man thanks for the reply. I already did the bios mod because i didnt want to deal with TS all the time. I beleive its gotta be a d3 beta issue because skyrim runs ultra 60 fps consistantly not a flicker. I do play sc2 but i just did the clean install of windows so its not on my machine atm lol.

    note, just got done playing d3 beta although the fps is lower then i would imagine it should be, it never drops below 30 for me and i cant notice any slacking in the gameplay performance... thats just me tho. But it better be optomized by release or ill be pissed.
    G74Sx-DH71
    i7 2670 QM
    12 GB RAM
    GTX 560m 3GB
    2x 750 gb HD
    Throttlestop bios mod 203

  10. #20
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    44

    Hi mate,

    I've just been over on the D3 forums and it seems everyone has taken a huge hit to FPS with patch 16. According to some blue posts things will be optimised for retail, although maybe not before the beta ends.

    Once you get SC2 installed let me know how it performs, as I'll be using this laptop 60/40 D3/SC2.

    Glad you got the BIOS mod working, I also don't want TS plaguing my task bar.

Page 2 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •