Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 21
  1. #11
    New ROGer Array Ribellu PC Specs
    Ribellu PC Specs
    MotherboardAsus Maximus Z690 HERO
    ProcessorI7 12700KF
    Memory (part number)Corsair Vengeance DDR5 2X16Gb 5200Mhz 38/38/38/74
    Graphics Card #1Asus ROG-STRIX-RTX3080TI-O12G-GAMING
    MonitorAsus VG27AQ
    Storage #1SSD Samsung 970 EVO Plus 1T
    Storage #2SSD Samsung 960 EVO 500gb
    CPU CoolerMSI MAG CoreLiquid C240
    CaseThermaltake Commander C31 TG
    Power SupplyCorsair HX850
    Keyboard Razer Huntsman Tournament Edition
    Mouse Razer Bazilisk V2
    Headset/Speakers Hyper X Cloud Alpha
    OS Windows 10 Pro 21H2

    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    36
    Posts
    85

    Quote Originally Posted by razorbot View Post
    I had the same issue.
    A firmware update for my TUF 3080TI OC solved the problem.
    Yes i know, I read a lot of problem like mine about it, but my card does not want to accept the firmware, it tells me that it is up to date.

    I have this one: 94.2.71.80.9c

  2. #12
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2021
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by Ribellu View Post
    Hi, I recently purchased this graphics card, there is a problem with the display port.

    When starting the PC impossible to access the BIOS, after some research on the internet, I saw several subjects to this problem, to make it short, you have to re-enable the CSM in the BIOS, however if you re-enable the CSM you no longer have access to the resizable bar, on the Asus support page there is a Vbios that fixes the Display port problem, but when I run it it tells me that my GPU does not need this Vbios, so I deduce that it is up to date?

    What does Asus intend to do about it? this card is very high end...

    Here some links of description of problem on some sites:

    https://www.nvidia.com/en-us/geforce.../?topicPage=27

    https://forums.evga.com/RTX-3080-TI-...-m3410892.aspx

    On this link https://hothardware.com/news/nvidia-...for-these-gpus Nvidia has released an update tool, I hesitate to use it because I don't know if it will be compatible with my ASUS GPU model.

    Post Nvidia about it and tool: https://nvidia.custhelp.com/app/answ...ail/a_id/5233/
    I have the exact same issue that you have but i have a 3090 strix oc, mainboard is also z690 Hero, Ram ist 2x16 5600cl36 gskill, CPU is 12700k

  3. #13
    New ROGer Array Ribellu PC Specs
    Ribellu PC Specs
    MotherboardAsus Maximus Z690 HERO
    ProcessorI7 12700KF
    Memory (part number)Corsair Vengeance DDR5 2X16Gb 5200Mhz 38/38/38/74
    Graphics Card #1Asus ROG-STRIX-RTX3080TI-O12G-GAMING
    MonitorAsus VG27AQ
    Storage #1SSD Samsung 970 EVO Plus 1T
    Storage #2SSD Samsung 960 EVO 500gb
    CPU CoolerMSI MAG CoreLiquid C240
    CaseThermaltake Commander C31 TG
    Power SupplyCorsair HX850
    Keyboard Razer Huntsman Tournament Edition
    Mouse Razer Bazilisk V2
    Headset/Speakers Hyper X Cloud Alpha
    OS Windows 10 Pro 21H2

    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    36
    Posts
    85

    Quote Originally Posted by andi0139 View Post
    I have the exact same issue that you have but i have a 3090 strix oc, mainboard is also z690 Hero, Ram ist 2x16 5600cl36 gskill, CPU is 12700k
    I tested several settings in the BIOS but nothing helps, if I want to be able to access the BIOS at Boot or through Windows by rebooting directly into the BIOS I absolutely have to put CSM on Enable, my SSD is well in GPT format, everything is in order but something strange with the BIOS or the GPU connected in DP.

    I opened a ticket since more of 2 weeks, and provides videos and photos of what is happening explaining everything correctly and to date no solution has been given to me, I am really disappointed by Asus.

    On the other hand if I connect my GPU with the HDMI port everything is good, but WTH, I have a recent Asus VG27AQ screen with V-Synch up to 144Hz, if I connect with the HDMI cable I lose the V-Synch functionality.

    It seems that at the beginning of the 3000 series was a known problem but after the VBIOS update the DP was recognized and functional, it seems that this is not the case for all, I even tried with the tool Nvidia to update the DP firmware but at the end of the installation it says "your Vbios is already up to date"
    Last edited by Ribellu; 01-31-2022 at 01:44 PM.

  4. #14
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2021
    Reputation
    10
    Posts
    73

    I got the RTX Strix 3080Ti O12G, but I do not see the problem. Got single display hooked up via DP to it. I guess the only difference in my and your setup is, that I do have the Maximus Hero XIII mobo and that is why it is not happening to me?

  5. #15
    New ROGer Array Ribellu PC Specs
    Ribellu PC Specs
    MotherboardAsus Maximus Z690 HERO
    ProcessorI7 12700KF
    Memory (part number)Corsair Vengeance DDR5 2X16Gb 5200Mhz 38/38/38/74
    Graphics Card #1Asus ROG-STRIX-RTX3080TI-O12G-GAMING
    MonitorAsus VG27AQ
    Storage #1SSD Samsung 970 EVO Plus 1T
    Storage #2SSD Samsung 960 EVO 500gb
    CPU CoolerMSI MAG CoreLiquid C240
    CaseThermaltake Commander C31 TG
    Power SupplyCorsair HX850
    Keyboard Razer Huntsman Tournament Edition
    Mouse Razer Bazilisk V2
    Headset/Speakers Hyper X Cloud Alpha
    OS Windows 10 Pro 21H2

    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    36
    Posts
    85

    Quote Originally Posted by kubr0 View Post
    I got the RTX Strix 3080Ti O12G, but I do not see the problem. Got single display hooked up via DP to it. I guess the only difference in my and your setup is, that I do have the Maximus Hero XIII mobo and that is why it is not happening to me?
    Are you booting in UEFI secure boot mode with CSM disable?

  6. #16
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2021
    Reputation
    10
    Posts
    73

    Quote Originally Posted by Ribellu View Post
    Are you booting in UEFI secure boot mode with CSM disable?
    Yes for both!

    I have also the vBIOS v1 for my Strix RTX 3080Ti O12G flashed on it.

  7. #17
    New ROGer Array Ribellu PC Specs
    Ribellu PC Specs
    MotherboardAsus Maximus Z690 HERO
    ProcessorI7 12700KF
    Memory (part number)Corsair Vengeance DDR5 2X16Gb 5200Mhz 38/38/38/74
    Graphics Card #1Asus ROG-STRIX-RTX3080TI-O12G-GAMING
    MonitorAsus VG27AQ
    Storage #1SSD Samsung 970 EVO Plus 1T
    Storage #2SSD Samsung 960 EVO 500gb
    CPU CoolerMSI MAG CoreLiquid C240
    CaseThermaltake Commander C31 TG
    Power SupplyCorsair HX850
    Keyboard Razer Huntsman Tournament Edition
    Mouse Razer Bazilisk V2
    Headset/Speakers Hyper X Cloud Alpha
    OS Windows 10 Pro 21H2

    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    36
    Posts
    85

    Quote Originally Posted by kubr0 View Post
    Yes for both!

    I have also the vBIOS v1 for my Strix RTX 3080Ti O12G flashed on it.
    I checked my vBIOS he is up to date, DP firmware also...

    when I put my old 2080Ti back I don't have this problem, only since I got this new 3080Ti.

  8. #18
    New ROGer Array Jimbo93 PC Specs
    Jimbo93 PC Specs
    Laptop (Model)ABS Master Gaming PC
    MotherboardASUS Prime B560M-A AC
    ProcessorINTEL i5 10400F
    Memory (part number)G.SKILL F4-3200C16D-16GVKB x 2
    Graphics Card #1ASUS DUAL-RTX3060TI-O8G-V2
    Sound CardRealTek HD
    MonitorSAMSUNG 40" LCD
    Storage #1INTEL 660p NVMe SSD PEKNW512GB
    CPU CoolerTHERMALTAKE UX100 ARGB
    CaseTUF GAMING GT301
    Power SupplyASUS TUF GAMING BRONZE 650W
    Keyboard TUF GAMING K1
    Mouse TUF GAMING M3
    Headset/Speakers Cambridge Works PC
    OS Win 11 Pro 21H2 22000.652
    Accessory #1 Windows Feature Experience Pack 1000.22000.652.0

    Join Date
    Oct 2021
    Reputation
    80
    Posts
    527

    Quote Originally Posted by Ribellu View Post
    I checked my vBIOS he is up to date, DP firmware also...

    when I put my old 2080Ti back I don't have this problem, only since I got this new 3080Ti.
    Just a thought. Is it possible the monitor itself need an update?Â*

  9. #19
    New ROGer Array Ribellu PC Specs
    Ribellu PC Specs
    MotherboardAsus Maximus Z690 HERO
    ProcessorI7 12700KF
    Memory (part number)Corsair Vengeance DDR5 2X16Gb 5200Mhz 38/38/38/74
    Graphics Card #1Asus ROG-STRIX-RTX3080TI-O12G-GAMING
    MonitorAsus VG27AQ
    Storage #1SSD Samsung 970 EVO Plus 1T
    Storage #2SSD Samsung 960 EVO 500gb
    CPU CoolerMSI MAG CoreLiquid C240
    CaseThermaltake Commander C31 TG
    Power SupplyCorsair HX850
    Keyboard Razer Huntsman Tournament Edition
    Mouse Razer Bazilisk V2
    Headset/Speakers Hyper X Cloud Alpha
    OS Windows 10 Pro 21H2

    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    36
    Posts
    85

    Quote Originally Posted by Jimbo93 View Post
    Just a thought. Is it possible the monitor itself need an update?Â*
    What you mean? change him?

    it's an Asus VG27AQ its year of manufacture is 2020.
    Last edited by Ribellu; 02-07-2022 at 07:38 PM.

  10. #20
    New ROGer Array Jimbo93 PC Specs
    Jimbo93 PC Specs
    Laptop (Model)ABS Master Gaming PC
    MotherboardASUS Prime B560M-A AC
    ProcessorINTEL i5 10400F
    Memory (part number)G.SKILL F4-3200C16D-16GVKB x 2
    Graphics Card #1ASUS DUAL-RTX3060TI-O8G-V2
    Sound CardRealTek HD
    MonitorSAMSUNG 40" LCD
    Storage #1INTEL 660p NVMe SSD PEKNW512GB
    CPU CoolerTHERMALTAKE UX100 ARGB
    CaseTUF GAMING GT301
    Power SupplyASUS TUF GAMING BRONZE 650W
    Keyboard TUF GAMING K1
    Mouse TUF GAMING M3
    Headset/Speakers Cambridge Works PC
    OS Win 11 Pro 21H2 22000.652
    Accessory #1 Windows Feature Experience Pack 1000.22000.652.0

    Join Date
    Oct 2021
    Reputation
    80
    Posts
    527

    Quote Originally Posted by Ribellu View Post
    What you mean? change him?

    it's an Asus VG27AQ its year of manufacture is 2020.
    I thought it might have firmware in the monitor but probably not.Â*

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •