Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2021
    Reputation
    10
    Posts
    15

    g512lw running windows 11 no audio device installed on laptop. please help - solved

    2 days ago i used ccleaner to update my drivers on my laptop and the sound stopped working. it says no audio device is installed. i tried everything i could find online to fix this problem but nothing worked. so lastnight i finally decided to wipe my laptop and reinstall windows 11. and no i have the exact same problem. i know its not a hardware issue bc when i start my laptop and the asus logo appears it makes a sound. but when windows load it doesnt make any sound. i am fed up with this problem and would love some help.

    the laptop is a asus rog strix g512lw gaming laptop running windows 11

  2. #2
    Moderator Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    15
    Posts
    920

    Hi there,
    Can you share the error message or notification you see?
    Is the audio device listed in the device manager?
    Thank you.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2021
    Reputation
    10
    Posts
    15

    the device is listed in device manager. but i have no input or output devices listed. in device manager i have one yellow triangle listed. its for intel (r) smart sound technology (intel(r) sst) oed

  4. #4
    Moderator Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    15
    Posts
    920

    Hi there,
    Please kindly click on that yellow triangle and find out the error code.
    You can reinstall the driver from our support website
    https://rog.asus.com/laptops/rog-str...pdesk_download
    Thank you.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2021
    Reputation
    10
    Posts
    15

    This device cannot start. (Code 10)

    The driver was not loaded because it failed its initialization call.



    Device settings for INTELAUDIO\DSP_CTLR_DEV_06C8&VEN_8086&DEV_0222&SUB SYS_1F211043&REV_0000\4&a98a443&0&0800 were migrated from previous OS installation.

    Last Device Instance Id: INTELAUDIO\DSP_CTLR_DEV_06C8&VEN_8086&DEV_0222&SUB SYS_1F211043&REV_0000\4&a98a443&0&0800
    Class Guid: {4d36e97d-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
    Location Path:
    Migration Rank: 0x0
    Present: true

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2021
    Reputation
    10
    Posts
    15

    i did download the audio drivers and it didnt work. still no device found

  7. #7
    Moderator Array
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    15
    Posts
    920

    Hi there,
    are you able to uninstall the device, and then reboot the laptop,
    then update the driver by Windows update ?
    Thank you.

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2021
    Reputation
    10
    Posts
    15

    ive done that many times already and each time it wont play any sound.

  9. #9
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2021
    Reputation
    10
    Posts
    15

    i still cant get the sound to work. ive been trying everything possible from any info i can find online.

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2021
    Reputation
    10
    Posts
    15

    does anyone have any idea on why i cant get my laptop to play sound? i tried everything i can find online. nothing works. now i know ccleaner was the program that messed up the sound and the reason i know it was ccleaner was bc it did the same thing to my desktop. luckily i had the original cd for my sound card and reinstalled the drivers from that and it worked fine. but with my laptop i cant find out what i need to do.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •