Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    10
    Posts
    11

    G513QY Inconsistent WIFI Performance

    Good evening all,

    I have the G513QY, and I love it so much! However, I'm getting really inconcsistent WiFi performance. I'll be getting a sub 30ms ping, then it'll jump into the 300ms range with horrible lag, and I'll lose connection with the router. This is the only device that has this issue, and it happens in multiple settings; home, work, and family's routers. I've downloaded the latest drivers from the ROG website for my model, but still no luck. Any help is appreciated.

    Thanks!

  2. #2
    Moderator Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    11
    Posts
    88

    Hello
    Good day, in order to align the same info , please confirm your latest version of wifi card id V3.00.01.1207? Right.
    What's the version of your operation system, Win 10 or 11?

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Yes, that is the current driver I have, and I'm on windows 10.

  4. #4
    ROG Guru: Brown Belt Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 11 64bit Pro
    Network RouterPfSence Intel i5-10210U 6 Port
    Accessory #1 TP-Link Gigabit 8&6 Port Switches

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    66
    Posts
    1,346

    Quote Originally Posted by Goosifer View Post
    Good evening all,

    I have the G513QY, and I love it so much! However, I'm getting really inconcsistent WiFi performance. I'll be getting a sub 30ms ping, then it'll jump into the 300ms range with horrible lag, and I'll lose connection with the router. This is the only device that has this issue, and it happens in multiple settings; home, work, and family's routers. I've downloaded the latest drivers from the ROG website for my model, but still no luck. Any help is appreciated.

    Thanks!
    Try using Intel Driver Assistant
    https://www.intel.com/content/www/us...assistant.html

    and make sure using the latest AMD chipset drivers
    https://www.amd.com/en/support

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    10
    Posts
    11

    I have the Mediatek MT7921, and I've downloaded the latest AMD chipset driver. Still no luck, as it just los connection again.

  6. #6
    ROG Guru: Brown Belt Array RedSector73 PC Specs
    RedSector73 PC Specs
    Laptop (Model)FA506IU-AL130T x 2
    MotherboardROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI)
    ProcessorAMD Ryzen 9 3900X 12-Core Processor
    Memory (part number)4 x G.SKILL F4-3800C14D-16GTZN 14-16-16-36 Samsung B-Die
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce (GV-N208TAORUSX W-11GC)
    Sound CardArctis DAC
    MonitorAsus ROG Swift PG348Q
    Storage #1ADATA SX8200PNP 1TB
    Storage #22 x Samsung SSD 840 EVO 250GB
    CPU CoolerCoolermaster Liquid Pro Master 360
    CaseEVGA DG-87 Gunmetal Grey Gaming Case
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W Gold Power
    Keyboard Corsair K95 RGB Platinum
    Mouse Corsair Gaming Sabre RGB Gaming Mouse
    Headset ARCTIS Pro Wireless
    Mouse Pad Cooler Master MP750 RGB Cloth Gaming Mouse Pad Extra Large
    OS Windows 11 64bit Pro
    Network RouterPfSence Intel i5-10210U 6 Port
    Accessory #1 TP-Link Gigabit 8&6 Port Switches

    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    66
    Posts
    1,346

    Well, one fix would be dropping that and use Intel NIC. AX210, but most laptop users will blame the whole system or Asus or argue valid points. For the cost of NIC, rather just change it myself and be happy with the system thereafter.

    Sorry dont have any further help to offer than the above.

  7. #7
    Moderator Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    11
    Posts
    88

    Hello Goosifer
    Could you try below command that one solved the same issue?
    Excute CMD with administrator and type below command to close
    netsh wlan set autoconfig enabled=no interface="Wi-Fi"
    Then enable it again to enable it.
    netsh wlan set autoconfig enabled=yes interface="Wi-Fi"

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2021
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by Alvez@ROG View Post
    Hello Goosifer
    Could you try below command that one solved the same issue?
    Excute CMD with administrator and type below command to close
    netsh wlan set autoconfig enabled=no interface="Wi-Fi"
    Then enable it again to enable it.
    netsh wlan set autoconfig enabled=yes interface="Wi-Fi"
    I ended up just buying an AX210 wireless card. Kind of upset that this was the solution to the issue.

  9. #9
    Moderator Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    11
    Posts
    88

    Hello
    Sorry to hear that , it's a temporary solution that we want to know the result may find out root cause.
    If we can collect more sample case, it will be helpful.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •