Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2022
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Not all PCI-e active

    I have Rampage V Extreme and X99e-WS-3.1 motherboards.

    I have i7-5820K I7-5960K i7-6850K and Xeon E5-2697AV4 CPUs

    With the I7-5280K all PCI-E slots work.
    With other three only the three slots closest to the CPU work.
    Am I missing a setting in BIOS or did I buy dud CPUs ?

    Tried various BIOS

    The I75820k came with the mother board. The other CPUs came from ebay and aliexpress
    Is there a problem with some CPUs ?

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    12
    Posts
    41

    At least on the Rampage V Extreme you can try to play with the BIOS parameters that I shared in your other post "Rampage V some PCI-E slots not working"
    MB: Asus Rampage V Extreme (WC loop1 rad 120x3) Bios 4101
    CPU: Core i7-6950X (WC loop2 rad 120x9)
    MEM: G.Skill Flare X 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz@CAS14/CR1
    GPU: ZOTAC Trinity RTX 3090 Watercooled [double side] {PCIE_X16/X8_3 slot} (WC loop3 rad 120x9 + 140x9)
    SSD: Corsair MP600 PRO XT 2To SSD M.2 NVMe w/ heatsink
    HDD: 4 x 10TB Seagate IronWolf RAID 0 (WC loop1)
    PSU: EVGA NEX 1500 1650W + Seasonic Fanless TX-700W
    Main Screen: ASUS ROG Swift PG43UQ 4K 144Hz G-Sync/FreeSync HDR

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •