Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 13 of 13
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2022
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi spatula75,
    Did you switch off the PSU after shutdown the pc?
    Did you capture a photo of a RAID verify starting upon restarting the machine?
    May I have a photo of it and a screenshot of unsafe shutdown count?
    Thank you.
    I generally do not switch off the PSU after shutting down the computer. Usually I only shut down when I need to do some kind of hardware maintenance or if there has been a prolonged power outage and my UPS is running out of battery, so it's not something that happens often.

    After I'm done running Driver Verifier for a week, I'll get you some screen shots and some video, but it will be Saturday at the earliest, unless whichever driver has been causing system hangs reveals itself sooner.

  2. #12
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    66
    Posts
    1,675

    Hi spatula75,
    Could you please plug the pc directly into wall outlet to see if the unsafe shutdown count is also increasing after you are done running Driver Verifier?
    I'll wait for your video and screenshots.
    Thank you for your help.

  3. #13
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2022
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Just a follow-up to this for anyone else having the same problem later...

    The problem turned out to be that although I'd disabled Fast Boot in the BIOS and Fast Startup in Windows, some Windows update (or something) came along and turned Fast Startup back on in the Windows power options (rude).

    Apparently Windows would shut down, presuming that it was going to be Fast Booted later, but what actually happened was the BIOS shut everything down completely, having Fast Boot disabled.

    Turning Fast Startup back off in Windows so that the setting matched that of Fast Boot in the BIOS alleviated the trouble.

    (Unfortunately I was never able to resolve the other, more significant problem of the motherboard randomly shutting off power every 3 days or so, and I had to replace the motherboard.)

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •