Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    X570 asus dark hero usb 3.2 gen 1 type A only detect 1 USB port front panel

    Im using X570 dark hero and 5600x with casing 5000x corsair white.
    the front panel usb 3.0 (2port) from the casing which i connect it to the usb 3.2 gen 1
    but from 2 port usb 3.0 only the right one working, the other one (left) only can be used for charging station without detect anything.
    then i try changed the front panel with the new one.
    what i realize its same port that work even i changed the front panel
    should the problem on usb 3.2 gen 1 pin?

    im hoping are anyone have similar problem to me ? or any idea to solved this?

    i try to replace the front panel with the new one and the problem still the same.
    the things i already try:
    the device manager stuff (enable, uninstall, etc)
    setup the power options management
    the regedit stuff
    bios update to 4006
    bios settings for the power mangement

  2. #2
    New ROGer Array Warryor3D PC Specs
    Warryor3D PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VIII Dark Hero
    ProcessorAMD Ryzen™ 9 3950X
    Memory (part number)2x3600_32GB CORSAIR Vengeance RGB PRO DDR4
    Graphics Card #1ROG STRIX RTX3080 O10G V2 GAMING
    Sound CardROG SupremeFX7.1/Integrate
    MonitorTUF GAMING VG328H1B
    Storage #1Samsung SSD 980PRO 500GB Nvme
    Storage #2Samsung SSD 980PRO 1TB Nvme
    CPU CoolerROG RYUJIN 360
    CaseROG Strix Helios
    Power SupplyROG THOR 1200P
    Keyboard Logitech G915
    Mouse Logitech G903
    Headset Logitech G935
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS Windows 11
    Network RouterOptical fiber
    Accessory #1 Back UPS XS 1500M
    Accessory #2 Logitech G923
    Accessory #3 MSi Force GC30V2

    Join Date
    May 2022
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Hello

    It also happens in my setup, I don't know why this happens.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by Warryor3D View Post
    It also happens in my setup, I don't know why this happens.
    Are u have other MB for testing the front panel usb 3.0?

    i already tried update bios to the latest 4201 still not fix the problem

  4. #4
    New ROGer Array Warryor3D PC Specs
    Warryor3D PC Specs
    MotherboardROG Crosshair VIII Dark Hero
    ProcessorAMD Ryzen™ 9 3950X
    Memory (part number)2x3600_32GB CORSAIR Vengeance RGB PRO DDR4
    Graphics Card #1ROG STRIX RTX3080 O10G V2 GAMING
    Sound CardROG SupremeFX7.1/Integrate
    MonitorTUF GAMING VG328H1B
    Storage #1Samsung SSD 980PRO 500GB Nvme
    Storage #2Samsung SSD 980PRO 1TB Nvme
    CPU CoolerROG RYUJIN 360
    CaseROG Strix Helios
    Power SupplyROG THOR 1200P
    Keyboard Logitech G915
    Mouse Logitech G903
    Headset Logitech G935
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS Windows 11
    Network RouterOptical fiber
    Accessory #1 Back UPS XS 1500M
    Accessory #2 Logitech G923
    Accessory #3 MSi Force GC30V2

    Join Date
    May 2022
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by boinmoi View Post
    Are u have other MB for testing the front panel usb 3.0?

    i already tried update bios to the latest 4201 still not fix the problem
    Hello

    I have the Rog Helios case, it is in Bios 4201 and only the two on the left side of the front panel work, the two on the right panel do not detect anything.

  5. #5
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Intel NUC laptop LAPQC71D
    MotherboardROG Crosshair VIII Dark Hero
    ProcessorAMD 5800X
    Memory (part number)32GB G.Skill Ripjaws V 3600
    Graphics Card #1ROG Strix RTX3090Ti
    Sound CardSound Blaster Z
    MonitorAORUS FV43U
    Storage #1Samsung 970 Pro 512GB
    CPU CoolerCustom loop
    CaseBeQuiet Dark Base Pro 900 V2
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard ROG Strix Flare II Animate
    Mouse ROG Chakram X
    Headset Steelseries Arctis Pro Wireless
    Mouse Pad ROG Scabbard
    Headset/Speakers Logitech z906 5.1
    Network RouterpfSense/OPNsense
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    411
    Posts
    8,472

    Quote Originally Posted by Warryor3D View Post
    Hello

    I have the Rog Helios case, it is in Bios 4201 and only the two on the left side of the front panel work, the two on the right panel do not detect anything.
    That sounds like yours aren't connected at all. Boinmoi is still at least getting charging so we know the ports are live in that case.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    ok i accidently download auto detect and install AMD software that actually i thought for Graphic cards.

    but it not just checking the version of AMD adrenalin but also your other drivers for AMD chipset, lan, etc.

    And i just updated the chipset to 4.03.03.431 that even asus armoury crate or on support website dont have it.

    but still same problem no changed at all.

    first time trying Asus products and very dissapointed with this premium motherboard from asus. Even the software for update the driver for our parts (armoury crate) cant detect the newest version that our driver can be updated.
    Last edited by boinmoi; 05-24-2022 at 05:17 PM.

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2021
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by Warryor3D View Post
    Hello

    I have the Rog Helios case, it is in Bios 4201 and only the two on the left side of the front panel work, the two on the right panel do not detect anything.
    have u tried use smart phone are it can be charging station for the 2 port on right panel? and the cable that for 4 port usb 3.0 using 1 cable? or 2 cable?
    cause x570 dark hero only have 1 usb 19 pin.

  8. #8
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    91
    Posts
    173

    Quote Originally Posted by boinmoi View Post
    ok i accidently download auto detect and install AMD software that actually i thought for Graphic cards.

    but it not just checking the version of AMD adrenalin but also your other drivers for AMD chipset, lan, etc.

    And i just updated the chipset to 4.03.03.431 that even asus armoury crate or on support website dont have it.

    but still same problem no changed at all.

    first time trying Asus products and very dissapointed with this premium motherboard from asus. Even the software for update the driver for our parts (armoury crate) cant detect the newest version that our driver can be updated.
    Asus drivers are usually several versions out of date and often contain all sorts of extra bloat that you really don't need. If you want the latest drivers, I suggest you keep an eye on MoKiChu's list. He has kindly been providing the very latest drivers on this forum for years. The lastest AMD X570 chipset drivers from MoKiChU is v4.04.11.742.

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...ftware-Threads

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •