Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 52
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Post Latest windows 10 update cause Ai suite 3 error

    I am currently using ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI). Anyone has the same problem?

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    19

    Quote Originally Posted by 5308771 View Post
    I am currently using ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI). Anyone has the same problem?
    Yes, it is definitely related to the Win10 update. I rolled backed, AI3 worked again. I updated (again) and it broke (again).

  3. #3
    ROG Enthusiast Array rayyyy PC Specs
    rayyyy PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Hero
    ProcessorI9-9900K
    Memory (part number)Corsair Vengeance Pro 2x16GB@3200MHz
    Graphics Card #1Asus TUF Gaming RTX 3080Ti OC
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus 512GB
    Storage #2Seagate ST4000DM004
    CPU CoolerNoctua NH-U12S
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyCorsair HX850 Platinum
    Keyboard Razer Blackwidow Chroma V2
    Mouse Razer Naga Trinity
    Headset/Speakers Turtle Beach Ear Force X12
    OS Windows 10 21H2

    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by 5308771 View Post
    I am currently using ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI). Anyone has the same problem?
    Hi !

    Was about to create a post about this problem, same for me (but on maximus XI Hero), Ai Suite 3 don't work anymore since KB5014699 update (i'm on Windows 10 21H2)
    After reboot, got 2 errors messages, one about "atkexcom.Axdata" and the other about "dipawaymode"

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    19

    Quote Originally Posted by rayyyy View Post
    Hi !

    Was about to create a post about this problem, same for me (but on maximus XI Hero), Ai Suite 3 don't work anymore since KB5014699 update (i'm on Windows 10 21H2)
    After reboot, got 2 errors messages, one about "atkexcom.Axdata" and the other about "dipawaymode"
    Ditto

  5. #5
    ROG Enthusiast Array rayyyy PC Specs
    rayyyy PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Hero
    ProcessorI9-9900K
    Memory (part number)Corsair Vengeance Pro 2x16GB@3200MHz
    Graphics Card #1Asus TUF Gaming RTX 3080Ti OC
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus 512GB
    Storage #2Seagate ST4000DM004
    CPU CoolerNoctua NH-U12S
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyCorsair HX850 Platinum
    Keyboard Razer Blackwidow Chroma V2
    Mouse Razer Naga Trinity
    Headset/Speakers Turtle Beach Ear Force X12
    OS Windows 10 21H2

    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Made the update 2 days ago, and searched here and there if anyone got the same issue, and found someone with almost the same specs having this issue on a turkish forum (technopat.net)

    Hope this problem will be solved soon

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    19

    Has anyone tried the AI3 version from Hero XIII? https://rog.asus.com/us/motherboards...pdesk_download

  7. #7
    ROG Enthusiast Array rayyyy PC Specs
    rayyyy PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Hero
    ProcessorI9-9900K
    Memory (part number)Corsair Vengeance Pro 2x16GB@3200MHz
    Graphics Card #1Asus TUF Gaming RTX 3080Ti OC
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus 512GB
    Storage #2Seagate ST4000DM004
    CPU CoolerNoctua NH-U12S
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyCorsair HX850 Platinum
    Keyboard Razer Blackwidow Chroma V2
    Mouse Razer Naga Trinity
    Headset/Speakers Turtle Beach Ear Force X12
    OS Windows 10 21H2

    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by sgtboost View Post
    Has anyone tried the AI3 version from Hero XIII? https://rog.asus.com/us/motherboards...pdesk_download
    Nope, only tried the version for my MB (https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...AISuite3_4.zip and the update https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...ck_1.03.12.zip)

    But i saw there is a repack of Ai suite 3 on github, don't have tested it yet
    https://github.com/levelKro/AI-Suite-III-Repack

  8. #8
    ROG Guru: Green Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus XIII Hero
    Processori9 11900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 980 Pro 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000/AXE11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X52

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    18
    Posts
    586

    Personally I have never used the Ai Suite but I might do is use the cleaner, which is available, then install that update then re-install AiSuite.

    There have been problems with recent updates which revolved around .Net.

  9. #9
    ROG Enthusiast Array rayyyy PC Specs
    rayyyy PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Hero
    ProcessorI9-9900K
    Memory (part number)Corsair Vengeance Pro 2x16GB@3200MHz
    Graphics Card #1Asus TUF Gaming RTX 3080Ti OC
    Storage #1Samsung 970 Evo Plus 512GB
    Storage #2Seagate ST4000DM004
    CPU CoolerNoctua NH-U12S
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyCorsair HX850 Platinum
    Keyboard Razer Blackwidow Chroma V2
    Mouse Razer Naga Trinity
    Headset/Speakers Turtle Beach Ear Force X12
    OS Windows 10 21H2

    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by Saltgrass View Post
    Personally I have never used the Ai Suite but I might do is use the cleaner, which is available, then install that update then re-install AiSuite.

    There have been problems with recent updates which revolved around .Net.

    Thanks, already use the cleaner et tried to reinstall, same things, but you're right about .NET, the one who had the same problem on technopat.net also think that this problem will surely be resolved with the next .NET update in Windows 10, let's hope it will not take too long

  10. #10
    ROG Guru: Green Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus XIII Hero
    Processori9 11900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 980 Pro 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000/AXE11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X52

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    18
    Posts
    586

    When you used the cleaner, was your system normal after installing the Windows update but failed when you reinstalled the Ai Suite?

    The deal with .Net was they were requesting folks to uncheck and then recheck the .Net 3.5 option in the optionalfeatures.exe window. I just don't actually see anything checked in Win 11.
    Last edited by Saltgrass; 06-20-2022 at 05:38 PM.

Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •