Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    New ROGer Array AlanFreitas_2108 PC Specs
    AlanFreitas_2108 PC Specs
    MotherboardX570 VIII Formula
    ProcessorAMD Ryzen 9 5900X
    Memory (part number)4x16gb Asgard 3200Mhz
    Graphics Card #1RTX 3080 Galax HOF
    MonitorBenq 24" 120hz
    Storage #1M.2 NVME 512gb
    Storage #2M.2 NVME 2Tb
    CPU CoolerWC Lian Li Galahad White 360mm
    CaseLian Li O11 Dynamic Evo
    Power SupplyXPG Core Reactor 850W
    Keyboard Corsair K55
    Mouse G203
    Headset Hyperx Cloud Alpha
    OS W10 64 bits

    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Formula X570 VIII - No Audio

    I have an X570 VIII formula, I downloaded the audio drivers from the US website, the same ones installed normally, but no device manager appears, and if I had not installed the driver, when trying to install it through the device manager, the same blue screen, when selecting downloaded file (ERROR: unhandled system thread exception rtkvhd64.sys), I have no audio, can anyone help me?
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Sem título.png  


  2. #2
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    64
    Posts
    1,553

    Hi AlanFreitas_2108,
    Which audio dis you download and install form our support site? Realtek Audio Driver V6.0.9244.1 or Realtek Audio Driver V6.0.8960.1?
    Please download from below site again.
    https://rog.asus.com/motherboards/ro...pdesk_download
    Have you tried connecting other speakers and headphones but all of them no audio?
    Thank you.

  3. #3
    New ROGer Array AlanFreitas_2108 PC Specs
    AlanFreitas_2108 PC Specs
    MotherboardX570 VIII Formula
    ProcessorAMD Ryzen 9 5900X
    Memory (part number)4x16gb Asgard 3200Mhz
    Graphics Card #1RTX 3080 Galax HOF
    MonitorBenq 24" 120hz
    Storage #1M.2 NVME 512gb
    Storage #2M.2 NVME 2Tb
    CPU CoolerWC Lian Li Galahad White 360mm
    CaseLian Li O11 Dynamic Evo
    Power SupplyXPG Core Reactor 850W
    Keyboard Corsair K55
    Mouse G203
    Headset Hyperx Cloud Alpha
    OS W10 64 bits

    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi AlanFreitas_2108,
    Which audio dis you download and install form our support site? Realtek Audio Driver V6.0.9244.1 or Realtek Audio Driver V6.0.8960.1?
    Please download from below site again.
    https://rog.asus.com/motherboards/ro...pdesk_download
    Have you tried connecting other speakers and headphones but all of them no audio?
    Thank you.


    I installed both, the first to be installed was the one on the ASUS website (V6.0.9244.1), I'll try again with the link you posted here.
    Yes, I have a sound box and a Hyperx Headset, both worked on another pc normally, I have already connected both to the motherboard and to the output of the case, but nothing appears, because the controller is not installed, as it shows in my manager devices.

  4. #4
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    64
    Posts
    1,553

    Hi AlanFreitas_2108,
    Was it your first time to build pc and install audio driver?
    Do you get audio after try the audio driver in the link?
    Thank you.

  5. #5
    New ROGer Array AlanFreitas_2108 PC Specs
    AlanFreitas_2108 PC Specs
    MotherboardX570 VIII Formula
    ProcessorAMD Ryzen 9 5900X
    Memory (part number)4x16gb Asgard 3200Mhz
    Graphics Card #1RTX 3080 Galax HOF
    MonitorBenq 24" 120hz
    Storage #1M.2 NVME 512gb
    Storage #2M.2 NVME 2Tb
    CPU CoolerWC Lian Li Galahad White 360mm
    CaseLian Li O11 Dynamic Evo
    Power SupplyXPG Core Reactor 850W
    Keyboard Corsair K55
    Mouse G203
    Headset Hyperx Cloud Alpha
    OS W10 64 bits

    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi AlanFreitas_2108,
    Was it your first time to build pc and install audio driver?
    Do you get audio after try the audio driver in the link?
    Thank you.

    So, I got this sealed/new card 1 month ago, but it passed through the hand of a friend who brokered the purchase, and he opened it to test, before sending it to me, and there he installed the drivers with his settings. Arrived here I reset the BIOS and put my parts and did all the necessary installations, by the manufacturers websites, but the audio does not work.

  6. #6
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    64
    Posts
    1,553

    Hi AlanFreitas_2108,
    Are your sound box and Hyperx Headset connecting to 3.5 mm port or USB port?
    There is no sound box and a Hyperx Headset appear in device manager after plug into your sound box and Hyperx?
    Thank you.

  7. #7
    New ROGer Array AlanFreitas_2108 PC Specs
    AlanFreitas_2108 PC Specs
    MotherboardX570 VIII Formula
    ProcessorAMD Ryzen 9 5900X
    Memory (part number)4x16gb Asgard 3200Mhz
    Graphics Card #1RTX 3080 Galax HOF
    MonitorBenq 24" 120hz
    Storage #1M.2 NVME 512gb
    Storage #2M.2 NVME 2Tb
    CPU CoolerWC Lian Li Galahad White 360mm
    CaseLian Li O11 Dynamic Evo
    Power SupplyXPG Core Reactor 850W
    Keyboard Corsair K55
    Mouse G203
    Headset Hyperx Cloud Alpha
    OS W10 64 bits

    Join Date
    Jun 2022
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by STARRAIN@ROG View Post
    Hi AlanFreitas_2108,
    Are your sound box and Hyperx Headset connecting to 3.5 mm port or USB port?
    There is no sound box and a Hyperx Headset appear in device manager after plug into your sound box and Hyperx?
    Thank you.

    Good night, they are connected to the 3.5 output (rear audio outputs), even connecting nothing appears anywhere. I almost certainly had the misfortune of my audio card being burned (chip). I'll see if I can send it to the authorized ASUS.
    Thanks

  8. #8
    Moderator Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    64
    Posts
    1,553

    Hi AlanFreitas_2108,
    If the devices are not appeared and no audio whether plug into rear panel or front panel on latest bios version 4201 with bios all default settings, please send the motherboard to our RMA for further examination.
    Thank you.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •