Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2022
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Unhappy GU603HE Intel isst driver issues

    Hi!

    Recently I bought a Zephyrus M16 (GU603HE-k8007).
    Everything works perfectly until I install the Intel Isst driver (except for some issues fixed which are listed below).
    After that - several issues happen (I reinstalled the system several times both win10 and win11).
    First, I started to hear a strange noise when the column is muted https://disk.yandex.ru/d/GjNTt5Mutf4VJQ
    Second, the same as here https://rog.asus.com/forum/showthrea...ght=intel+isst - the sound form USB-mic is recorded strangely.
    When I remove the driver and use some Microsoft-initial driver - all issues gone, but instead two Realtek devices appear in sound settings.
    Any suggestions on how to fix this?

    I really think that problem is in drivers because when I first settled up everything - I had an issue with the GameVisual setting (they were fixed by updating some online registry by support) and with wi-fi - it disconnected after some time (it was fixed with this driver https://rog.asus.com/forum/showthrea...WiFi-Bluetooth).
    The only thing I installed is an additional SSD MSI SPATIUM M370 [S78-440Q200-P83] - is it possible that some conflicts appear due to some incompatibility issue?

    Best,
    Evgeny
    Last edited by beeugene; 07-02-2022 at 01:41 PM.

  2. #2
    Super Moderator Array
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    183

    Quote Originally Posted by beeugene View Post
    Hi!

    Recently I bought a Zephyrus M16 (GU603HE-k8007).
    Everything works perfectly until I install the Intel Isst driver (except for some issues fixed which are listed below).
    After that - several issues happen (I reinstalled the system several times both win10 and win11).
    First, I started to hear a strange noise when the column is muted https://disk.yandex.ru/d/GjNTt5Mutf4VJQ
    Second, the same as here https://rog.asus.com/forum/showthrea...ght=intel+isst - the sound form USB-mic is recorded strangely.
    When I remove the driver and use some Microsoft-initial driver - all issues gone, but instead two Realtek devices appear in sound settings.
    Any suggestions on how to fix this?

    I really think that problem is in drivers because when I first settled up everything - I had an issue with the GameVisual setting (they were fixed by updating some online registry by support) and with wi-fi - it disconnected after some time (it was fixed with this driver https://rog.asus.com/forum/showthrea...WiFi-Bluetooth).
    The only thing I installed is an additional SSD MSI SPATIUM M370 [S78-440Q200-P83] - is it possible that some conflicts appear due to some incompatibility issue?

    Best,
    Evgeny
    May I ask what system version, BIOS version and audio driver version are you currently using?
    Do you still have the problem that there are two sound devices appearing in the device manager?

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2022
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by Falcon@ROG View Post
    May I ask what system version, BIOS version and audio driver version are you currently using?
    Do you still have the problem that there are two sound devices appearing in the device manager?
    BIOS version: 315
    Driver: iSST_ROG_Intel_Z_V10.29.00.5938_23545 and Audio_DriverOnly_Dolby_Forte_ROG_Realtek_Z_V6.0.91 36.1_22757 from Asus web site.
    I also tried this one 10.29.0.7687 WHQL from here https://rog.asus.com/forum/showthrea...x-5xx-6xx-7xx)
    And that one Realtek_UAD_ASUS_ROG_Dolby-FM_NB_v6.0.9360.1 for Realtek from here https://rog.asus.com/forum/showthrea...-Ryzen-Mobile)

    Nothing helped.

    I only have the problem with two sound devices when I intentionally remove iSST driver.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •